Hae
VillaNanna

Mille matkalle vaate sinut vie?

Mille matkalle vaate sinut vie?

En teistä tiedä, mutta minulla on niin, että joskus vaate vie minut matkalle ja tässä postauksessa jutellaan juuri siitä, mille matkalle vaate sinut vie tai tässä tapauksessa minut. Minulla nimittäin on paljon sellaisia vaatteita, jotka tuovat mieleen erilaisia asioita. Yleensä matkoilla olleet vaatteet kertovat sen tarinan, jossa ne ovat mukana olleet, mutta minulla on vaatteita, joiden kanssa teen mielikuvitusmatkoja eri paikkoihin. Vuosia sitten kirjoitin ihanasta kesämekosta, joka vei minut Kazimierzin kujille ja porttikongeille. Tämäkin asu, jonka tänään esittelen vie meidät Puolaan. Ihanaan Puolaan, jossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa.

Tällä kertaa tämä asu viekin meidät Zakopaneen, Tatravuorien ihanaan syleilyyn, näen monet ihanat rinteet lumen peitossa, näen meidät laskettelemassa alas Tatravuoria ja viettämässä taukoa laskettelurinteen ihanassa torpassa, juoden kaakaota ja nauttien välipalaa.

Mille matkalle vaate sinut vie? Mille matkalle vaate sinut vie?

Mille matkalle vaate sinut vie?

Nämä ovat juuri niitä vaatteita, joita käyttäisin Zakopanessa, kun istun kotona takkatulen ääressä tai katselisin parvekkeelta upeita Tatravuoria. Nämä on ne vaatteet, jotka tuovat mieliin kaakaon makean lämmön tai hehkuviinin huumaavan tuoksun. Ylämaan herkullinen ruoka ja elävä musiikki valtaa mielen ja sielun kun astuu ravintolaan sisään. Huoleton nautinnollinen elämä, se sopii minulle täydellisesti.

Ensimmäinen viikko nautitaan rinteiden tuomasta vauhdista ja toinen viikko nautitaan kylpylän antimista. Myös tehdään talvivaellus Kasprowny Wierchille, antaudun vuoristolle täysin. En kaipaa merta tällä kertaa. Nyt annan vuorten puhua minulle ja pitää minut turvassa kainalossaan. Voin nähdä sen, kun koitamme läpäistä lumilabyrintin tai miten kuljemme turistirysässä ostoskadulla. Nämä on ne vaatteet, jotka tuovat kaiken tämän eteeni ja siksi nämä ovat suosikkivaatteeni. Kotiasuni, minun omani.

Miksi juuri tämä asu tuo mieleen Tatran laskettelurinteet ja Zakopanen ihanan kaupungin?

Koska, näitä housuja oli myynnissä joka paikassa Zakopanessa, ihan kaikkialla. Oli harmaita, mustia, punaisia, keltaisia, värikkäitä, pinkkejä. Minun valitettavasti ei ole ostettu sieltä, vaan ihan suomesta, olin sitä mieltä, että matkamuistot sai riittää, mutta nämä pöksyt jäi niin syvälle mieliin, että oli pakko ne sitten kuitenkin hankkia reissun jälkeen.

Asu koostuu:

 • Trikoopaita: Ostettu noin 15 vuotta sitten H&M:stä.
 • Neuleolohousut: Ostettu Citymarketista viime vuonna.
 • Lampaanvillaiset tossut: Mieheni osti joululahjaksi Krakovan joulutorilta.
 • Unisukat: Itse neulotut, vinkit täällä
 • Kelsiliivi: Itse tehty, ohje täällä
 • Huivi: Kontti, Tammisto
 • Korvaläpät: Kontti, Espoo

Kysynkin nyt sinulta, että onko sinulla sellaisia vaatteita, jotka vievät sinut mielikuvitusmatkalle? Jos on, minne ne sinut vie?

Nyt en muuta enää odota, kuin koronan katoamista, että vihdoin pääsee pakkaamaan nämä vaatteet kauniisti matkalaukkuun ja vihdoin toteuttamaan tämän haaveiden mielikuvitusmatkan todellisuudessa, jos vihdoin nähtäisiin myös Tatravuoretkin, eikä olisi niin sumuista ja lunta tulisi niin paljon, ettei oikein eteen näe. Sellainen reissu se oli viime vuonna.

Ihanaa mielikuvitusmatkailua laikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Ehken noin osaa ajatella vaatteistani, mutta huomaan kyllä, että koska teemme (tai teimme ennen koronaa) paljon kaukomatkojakin lämpimään, niin ajattelen usein vaatteita ostaessani, että tämä on hyvä jossain reissussa. Ja ostan nykyiseen Suomessa jumittavaan elämääni liikaa kesäisiä vaatteita 🙂

 2. Trean /Anne kirjoitti:

  Ihania kuvia reissusta!

  Mun vaatteet ei vie minua mielikuvituksessa minnekään 😀

 3. Minna / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihania talvimaisemia! Ja vaatteesi sopisivat loistavasti noihin maisemiin. Minä ajattelin viettää joulun samassa kukkamekossa kuin viimekin vuonna.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nyt täytyy sanoa etten tiedä löytyykö minulta tuollaisia vaatteita 😀

  • villananna kirjoitti:

   Voi olla, että löytyykin, kannattaa vain höristellä korviaan, niin ne kertovat sinulle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *