Hae
VillaNanna

Onko mun pakko ostaa

Onko mun pakko ostaa

Onko mun pakko ostaa? Tätä asiaa olen miettinyt paljon. Nykyään teen vain tiettyjä hankintoja, mutta vaikka enää en osta tai käy kirppareilla alvariinsa, niin tätä asiaa on tullut mietittyä ja pähkäiltyä. Kaapista löytyy niin paljon kaikenlaisia vaatteita, joita en ole koskaan esitellyt blogissani, niistä saisi kokonaan oman bloginsakin, jos haluaisin.

Menestyykö vain sellainen blogi, jossa on aina jotakin uutta ja ihmeellistä? Vai voiko niillä vanhoilla jutuilla saada sisältöä?

Onko mun pakko ostaa?

Ei ole pakko ostaa ja useasti kiertelen kirppareita ostamatta yhtään mitään. Minulla on toki lista, joka on rustattu jo aikaa sitten ja viivaan aina siitä yli jos sattuu osumaan käsiin sellainen asia minkä olen listaan laittanut. Listaan ei ole tehty päivitystä muutamaan vuoteen. Etsin siis edelleen tiettyjä asioita, mutta myös välillä joitain hankintoja, joita ei ole listassa. Minulle kuitenkin kirppareilla kiertely on myös rentouttavaa tekemistä.

Mutta sen verran pitää pysyä totuudessa, että olen nyt alkusyksyn aikana tehnyt muutaman isomman reissun ja hankintoja vaatekaappiin on tullut tällä kertaa hankittua enemmän kuin aikoihin. Tämä johtuu pitkälti siitä, että minulla paino jojoilee todella paljon. Tämä johtuu taas kilpirauhaslääkityksestäni. Tämän vuoksi joutuu tiettyjä vaatteita välillä hankkimaan. Nyt minulla on taas tulossa isompi väli kiertelyyn, sillä arki on nyt täydessä vauhdissa ja vapaa-aikaa vietetään toisin kuin kirppareita kiertelemällä. Ompelua ja käsityötä siis tiedossa. Make nine -haaste kutittelee pääkoppaa. Tosin, näyttää sille, että siihen haasteeseen on myös hankittava pari asiaa, että saan valmiiksi suunnitellut asiat, mutta se jää nähtäväksi. Ensin pengotaan oma kaappi.

Onko mun pakko ostaa

Miten paljon ostan kankaita?

Kankaita hankin todella, todella harvoin. Taisin muutaman kankaan ostaa nyt viimeisen vuoden aikana. Kankaita löytyy varastosta sen verran, ettei ihan heti tule juostua kangaskauppaan kun jotakin saa päähänsä. Toki uutena on ostettava lankaa ja useasti myös kuminauhoja yms. Tärkeitä ompelutarvikkeita. Jos jotakin tulee oikeasti hankittua, niin neulelankoja. Toki näitäkin etsin ensin kirppareilta, mutta jos jotakin tiettyä haluaa neuloa, niin kyllä tepastelen lankakauppaan. Aina.

Eli myös kangas puolella tilanne on se, että voin näistä jo olemassa olevista kankaista ommella kaikenlaisia ihania vaatteita ja muita tekstiilejä. Uskon, ettei kaikki vanhat seuraajatkaan aina osaa sanoa, että onko postauksessa käytetty jotakin vuosia sitten ostettua tai tehtyä vaatetta. Sehän tässä oikeastaan onkin aika kivaa, kun samoja tavaroita ja vaatteita voi esitellä monet kerrat. On ne niin rakkaita.

Minusta ei myöskään koskaan tule minimalistia. Kokeiltu on, ei ole minun juttu. Asunto kaikuu ja on kolkko, tylsistyn. Sama pätee myös omaan vaatekaappiin. Onhan toki se tylsistyminenkin hyvä asia, aina välillä mutta se mikä tuo minulle hyvän olon ei välttämättä tuo toiselle. Onneksi oma mies on samanlainen kuin itse olen. Silloin homma luonnistuu.

Ihana marjapuuronpunainen paitani

Tämä ihana paita on muokattu yhdestä kauan sitten ilmaisosastolta napatusta paidasta. Tätä paitaa tykkään käyttää juuri näin kuin kuvissa on. Mustat leggarit, mokkatakki ja hattu, harmaa huivi kaulalla kun tulee kylmä. Paidan alla on aina valkoinen toppi. Tuunaus paitaan on tehty vuosia sitten ja blogissa se on ollut esillä muutamaan kertaan. Uskon, että on tulevaisuudessa enemmänkin.

Tämä tapa tuunata on hyvä siitä syystä, että liian pieni paita mahtuu jälleen kivasti päälle, tosin tämä paita ei ollut kovin pieni, en vain tykännyt käyttää sitä sellaisenaan ollenkaan ja kun kaikenlaista materiaalia löytyy kotoa, niin pakkohan se on hyödyntää ja yhdistää.

Onko mun pakko ostaa? 

Vastaus: Ei ole. Eikä ole sinunkaan, voit tuunata ja muokata vanha ihan uudeksi vaatteeksi. Tämä olisi se asia, mikä pitäisi kyllä minunkin välillä muistaa. Välillä kun se sattuu itseltä unohtumaan. Ihminen kun olen.

Onko mun pakko ostaa

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Tuo hattu niin sopii sulle. Sulla on hyvä se kun osaat itse tehdä vaatteita, niin ei todellakaan ole pakko ostaa. Itse olen koko vuoden aikana ostanut vain yhden kesämekon, ja muutama parin kesäsukkia.

 2. Nora kirjoitti:

  Itse ostan aika harvoin vaatteita, enemmän tarpeeseen, tosin huiveja saatan välillä ostaa, jos löydän jonkun hienon, mutta nykyään yritän niissäkin ajatella sitä tulisinko käyttämään, onko väri sopiva, materiaali, kuviot yms. Ehkä mun pitäis joskus ostaa astetta tai paria enemmän vaatteita, tosin mikään himoshoppailija musta ei kyllä koskaan varmaan tuu, vaikka tykkäänkin kierrellä kirpputoreilla, kaupoissa ja katella lehistä ja netistä vaatteiden kuvia ja sisustusjuttuja ja miettiä mun tyyliä.

  • villananna kirjoitti:

   Itse olen ollut himoshoppari aikanaan. Se onneksi on jäänyt. Tosin välillä se nostaa päätään, mutta harvemmin.

 3. Nora kirjoitti:

  Ja hieno asukokonaisuus =)

 4. Heta Rytilä kirjoitti:

  Kiva tuo Sinun ”Saapasjalkakissa”-tyylisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.