Hae
VillaNanna

Boheemit joulukoristeet ilmaiseksi

Boheemit joulukoristeet ilmaiseksi

Eilen kerroin miten leikkuujätteestä saa ihania kuusenkoristeita ja nyt kerron miten näillä samoilla koristeilla saa boheemit joulukoristeet ilmaiseksi. Omasta kaapista löytyy aina materiaalia, sellaisia vaatteita, joita ei oikein voi käyttää tai lahjoittaa. Nämä vaatteet ovat parasta materiaalia tuunaukseen. Hauskoja koristeita kykenee tekemään luonnon omista oksista ja näistä vanhoista vaatteista. Oksia toki voi myös maalata ja liimata glitteriä, jos sellaisia löytyy kaapista. Se kuitenkaan ei ole mitenkään pakollista.

Joulun ei tarvitse maksaa montaa sataa euroa, kun voi tehdä ilmiaseksi kaikkea pinetä kivaa. Tästä on tullut meille enemminkin elämäntapa kuin pakko tai yhden vuoden innostus. On mahtavaa nähdä miten roska muuttuu ihan toiseksi ja sitä on hauska katsella illan hämärtyessä. Ainoa asia mikä näissä saattaa maksaa, on pikkuiset valosarjat. Tarvitaan siis sellaiset pienet paristoilla toimivat valosarjat näihin hauskoihin koristeisiin. Jos siis tahtoo sellaisia laittaa.

Boheemit joulukoristeet ilmaiseksi

Eilinen ihana postaus löytyy tästä. Näitä samoja koristeita voi käyttää niin ovikoristeisiin kuin laittaa roikkumaan kuuseen tai vaikka ja minne. Mukaan tein myös ohuesta tyllistä pikkuisia pompomeja, jotka ovat muuten loistava juttu myös juhlakoristelussa. Parasta näissä tyllistä tai pitsiverhoista tehdyissä palluroissa on se, että ne ovat monivuotisia, eivätkä mene miksikään.

Boheemit joulukoristeet ilmaiseksi

Jouluinen keppi ja farkkukoristeet
Ota isohko keppi talteen maasta, anna kuivua hyvin. Kepin voi maalata ja koristella glitterillä halutessaan. Itsellä oli huonekalumaalia hiukan maalipurkin pohjalla, joten maalasin kepin ja liimasin hiukan hopeaa glitteriä siihen. Sen jälkeen kun keppi on kuivunut, voit laittaa siihen valosarjan ja koristella. Olen kepin laittanut vanhaan viinipulloon (löydetty ilmaisosastolta) ja valkoista harsoa laitettu sisään pitämään kepin paikoillaan. Myös pullon reunaan liimasin glitteriä.
Hauska keppimobile

Tähän keppiin laitoin myös hiukan maalia ja liimasin rikkinäisen kuusenkoristeen, hopean nauhan. Sen jälkeen pehmeitä neulekoristeita ja pompomeja ja narulla kattoon kiinni. Näin se saa heilua rauhassa hassun näköisenä. Tähänkin voi kiinnittää kevyet valot halutessaan.

Boheemit joulukoristeet ilmaiseksi

Pöydälle oksakoriste

Sisustuskankaiden esittelykansiosta saa vaikka mitä hauskoja askartelujuttuja tehtyä. Innostuin tekemään sellaisesta samoja suloisia koristeita mitä tein neulepaidoistakin. Sama periaate tässäkin mitä ylempänä olevissa koristeissa. Tosin tätä oksaa en maalannut ollenkaan. Voi sanoa, ettei tarvitse kuusta ollenkaan kun näin suloisia koristeita voi tehdä itsekkin.

Villapaidoista ovikoriste

Huopunut villapaita ja sen leikkuujäte on todella mahtava materiaali juuri joulukoristeisiin. Kaksi keppiä, narua ja koristeet, niillä pääsee jo pitkälle. Itse tykkään villapaidan talvisesta fiiliksestä tässä hommassa. Koristeesta enemmän täällä. Kannattaa tosiaan hyödyntää ihan kaikki mahdollinen mitä kaapista sattuu löytämään. Näin saa ihanat vanhat asiat uudelleen käyttöön.

Kyllä vain, jos tykkää boheemista ilmeestä, niin tee erilaiset boheemit joulukoristeet ilmaiseksi. Ei joulun tarvitse maksaa montaa euroa, tarvitset vain kasan vaatteita tai leikkuujätettä. Jos omassa kaapissa ei ole materiaalia, niin ilmaisosastot ovat oiva apu tässä hommassa. Kotoa löytyy paljon muutakin materiaalia mistä tehdä kaikenlaisia suloisia ja hauskoja juttuja joulua tuomaan. Lehdet ja vanhat rikkinäiset kirjat kannattaa myös hyödyntää. Ja jos ei kirjoja löydy, niin jälleen ilmaisosastolta löytyy niitäkin. Ei muuta kuin askartelemaan kaikkea kivaa.

*****

Askartelun iloa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

22 kommenttia

 1. Virpi/ Villiviinin viemää kirjoitti:

  Tuo villapaidoista tehty ovikoriste on ihana, ja yleensäkin koko ajatus näistä tuunauksista. Mieti kuinka hauskaa on aina muistella koristeita katsellessa kenen vanhasta puserosta tai farkuista ne on tehty 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Totta, vaikka vaate muuttaa muotoaan, niin tarinat ja muistot jää 🙂

 2. Jael kirjoitti:

  Niin kiva idea taas:)

 3. Mirka kirjoitti:

  Ihan loistava idea tehdä pallo kangasnauhasta! Menee ehdottomasti kokeiluun 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Näitä palluroita on tullut tehtyä todella paljon ja kaikesta sellaisesta mistä en halua mitään tehdä. Tai en tarvitse mihinkään.

 4. Jannina kirjoitti:

  Ihan huippuja ohjeita ?

 5. Jenni @ I on Image kirjoitti:

  Noi tupsut ja farkkusydämet on ihania!

 6. Marianne kirjoitti:

  Tälläiset ideat on ihania! Ja kotoisia 🙂

 7. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania koristeita, ehkä vielä joku päivä itsekin innostun 😀

  • villananna kirjoitti:

   Suosittelen, tämä on oikeasti aivan mahtavaa puuhaa. Tehdä vaikka lasten kanssa.

 8. Kaunismäessä kirjoitti:

  Aivan ihania koristeita! Mä olen myös tehnyt sydämiä vanhoista villapaidoista, jotka huovutin pesukoneessa. Aivan ihana materiaali, pehmeä, mutta ei purkaannu ❤

  • villananna kirjoitti:

   Huovutettu paita on todella ihan paras tuunaukseen, siitä voi tehdä vaikka ja mitä.

 9. tuulanneli kirjoitti:

  Niuo farkkusydämet olivat aivan ihastuttavia! Jälleen kerran kivoja kierrätysideoita 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Ne on tosi ihania 🙂 Tuo kepakko on meillä kesät talvet käytössä.

 10. Henna kirjoitti:

  Nuo farkkuiset on kyllä tosi kivan näköisiä! 🙂

 11. Johanna K kirjoitti:

  Tämä oli kiva jatkokertomus edelliselle postaukselle 🙂 Oikein askarteluinto herää näitä lukiessa, ihania ideoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *