Hae
VillaNanna

Tilkkuvaatteet on mun aatteet

Tilkkuvaatteet on mun aatteet

Tilkkuvaatteet ovat olleet minulla monena vuonna juttu, joita tykkään tehdä ja käyttää. Oli kyse sitten talvisista tai kesäisistä, niin tilkuista pitää tehdä aina jotakin. Minulta kyseltiin tuossa jokin aika sitten, että mitkä näistä minun tilkkutöistä on niitä kaikkein ihanimpia mielestäni ja ajattelin nyt esitellä yhden niistä.

Tilkkuvaatteet on mun aatteet

Tilkkuvaatteita minulle tulee siitä, että haluan hyödyntää kaikki jämät mitä minulta jää kun ompelen erilaisia juttuja. Zero waste -ajatuksella. Minä kun en niin välitä niistä zero waste vaatteista, joista ei leikkuussakaan jää mitään jämää yli, vaan kaikki käytetään siihen tulevaan vaatteeseen. Ne eivät vain minun päällä näytä niin kovin hyvältä, joten tämä tapa on ollut enemmän minun juttuni.

Esittelyssä oleva tilkkumekkoni on rakennettu virkattuun toppiin, jonka alun perin olin purkamassa, mutta lopulta purinkin vain alaosan pois ja kuppiosat jäivät pyörimään tuunauslaatikkoon pitkäksi aikaa. Näiden minun erilaisten projektien (lumppis, kasa yms.) vuoksi tuli ajankohtaiseksi tehdä tuosta virkatusta bikiniyläosasta jotakin. Laatikossa oli viskoosin paloja, joten ei muuta kuin hommiin ja ensin ompelemaan paloja yhteen, lopputuloksena oli hassu tilkkumekko, jonka olen itse asiassa tuunannut vielä hiukan tänä kesänä. Nimittäin virkkasin siihen etuosaan narun, jotta saan etumustani hiukan piiloon.

Onko tilkuista tehdyt vaatteet kauniita vai rumia?

Omasta mielestä tilkkuvaatteet ovat mielenkiintoisia, niissä on kerroksia ja ne kertovat tarinaa erilaisista vaatteista. Eli omaan silmääni tilkkuvaatteet ovat useasti kauniita. Ei vain ulkonäöllisesti vaan myös mitä ne vaatteet edustaa milloinkin. Esimerkiksi tässä mekossa on joukossa myös vanhoja vaatteita, ei vain tilkkuja, joita on jäänyt leikkuusta, vaan vanhojen vaatteiden osia, joita olen hyödyntänyt tässä mekossa.

Mekosta voit lukea enemmän alla olevasta linkistä. 

Kassiprojektin tilkkumekko

Linkissä enemmän teknistä tietoa mitä ja miten tuon mekon sain valmiiksi. Kaavoja tuohon ei ole, koska kaikki tehtiin lopulta tuon virkatun yläosan ympärille. Osa sieltä ja osa täältä. Näin rakentui tämä mekko. En myöskään miettinyt sitä, että sointuuko värit toisiinsa vai ei. Kaikki kuviot ja värit länttäsin yhteen vain. Ilman miettimistä ja hyvä tuli. Romanttinen, rönsyilevä, hippi ja hauska. Siinä adjektiivit, jotka kuvaavat hyvin tuota mekkoa. Tuleeko lisää tilkkuvaatteita? Kyllä, talvelta on yksi neulekassi vielä rakentamatta ja puuvillapaloja on kasaantunut nurkkiin sen verran, että niistä on kohta alettava rakentaa jotakin mielenkiintoista. Katsotaan mitä saan lomalla aikaan.

Tilkkuvaatteet on mun aatteet

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Pia kirjoitti:

    Aivan ihana mekko. Juuri sen tyylinen, joita aina hypistelen kaupassa, ja ostan sitten kuitenkin sen yksivärisen tai villille päälle sattuessani raidallisen 😀

    • villananna kirjoitti:

      Kiitos 🙂 Aikanaan minulla oli tuo myös, että tuli otettuakin se yksivärinen vaikka tykästyin toiseen. En sitten koskaan käyttänyt niitä. Sitten päätin, että kaappiin ei tule enää mitään muuta kuin lempivaatteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.