Hae
VillaNanna

Puutorin kirppis

Puutorin kirppis

Puutorin kirppis on mielestäni aivan ihana paikka käydä tekemässä muutama kiva löytö kun on Turussa. Toki Turun kirppistavara on ihan eri tyylistä mitä Helsingissä ja hinnatkin on ihan toiset. Yliapuvia hintoja rikkinäisistä tuotteista. Kirppis on ihan puutorin kupeessa, ihanalla sisäpihalla, josta mennään maan alle. Tällä paikalla on joskus ollut bingo, jossa olen ollut itse nuorena tyttönä töissä hetkisen. Homma ei ollut minua varten, joten se homma jäi aika nopeasti pois elämästä.

On mahtavaa, että vanhoille paikoille keksitään uutta käyttöä. Minulle tämä paikka siis tuo myös muistoja, minkä vuoksi ehkä tykkään mennä käymään täällä. Toki kiertäisin Turun kirppikset mielelläni kokonaan, jos vaan oltaisiin siellä joskus niin pitkään, että ehtisi tekemään pienen kierroksen.

Meidän perinne

Puutorin kirppis

Puutorin kirppis

Kun laskeutuu alas Puutorin kirppikseen, voi muistoissa vain haistaa tupakan katkun. Kyllä, aikanaan kun olin hetken töissä kirppistä ennen bingossa, siellä sai tupakoida sisällä, missä vain sai tupakoida sisällä. Ällöttävää, kaikki paikat haisi hirveälle, myös omat vaatteet ja hiukset, jopa iho oli kyllästetty tupakan hajulle. Iho kellersi, niilläkin, jotka eivät tupakoineet. Mutta onneksi tuo aika on takana ja voimme nauttia paremmista tuoksuista, ehkä.

Kirppis on keskikokoinen itsepalvelukirppis, josta löytää kaikenlaista. Viimeksi keväällä motkotin siitä, että myynnissä oli tuotteita, jotka olivat huonokuntoisia mutta hinta hipoi pilviä. Kannattaa edelleen muistaa, että laittaa myyntiin käyttökelpoisia tavaroita ja vaatteita. Vaikka miten olisi askartelija, niin ei kaikkea haluta ostaa, kuten muovitakkeja, joiden muovipinta on rikki ja käyttökelvoton. Jos haluaa takin myydä, niin suosittelen purkamaan sen osiin ja laittaa myyntiin niin, että vetoketjut, hakaset yms. on pussissa ja sillä järkevä hinta. Myös merkit, ehjä vuori on hyvä. Eli jos ei sellaisenaan voi myydä, niin laittaa paloiksi. Itse ostan koko ajan tällaisia askartelupusseja, joissa on eri vaatteiden osia, joskus jos vaate on monesta kohtaa rikki mutta osa kangasta ehjä, niin ei muuta kuin tilkkupussin tekoon ja myyntiin.

Kannattaa käyttää luovuutta siis. Irroita koristenauhat, pitsit, napit, vetoketjut, hakaset, D-renkaat, erilaiset kiinnityssysteemit. Varmasti askartelijat arvostaisi sellaista mieluiten kuin, että raahaa käyttökelvottoman tavaran kotiinsa, purkaa ja hoitaa loput roskiin. Itse tosiaan etsin tällaisia askartelupusseja hyvin aktiivisesti ja mielenkiintoiset pussit lähtee aina mukaan kotiin. Varsinkin erilaiset nappipussit.

Mitä ostin?

Ostin todella vähän, korissa oli kyllä paljon tavaraa, mutta olen oppinut siihen, että käyn korin läpi aina ennen kuin menen kassalle. Jos vähänkään epäröin, laitan vaatteen pois. Useasti toki myös sovitan ja jos vaate ei heti tunnu lempivaatteelta, se lähtee omalle paikalle. Tämä on ollut mahtava tapa pitää järki ostamisessa. Katsoin jotakin sellaista mitä kaapissani ei ole ollenkaan, mutta on helppo yhdistää kaiken kanssa mitä kaapissa jo on. Joten päädyin paksupohjaisiin kävelykenkiin, sekä siniseen ohueen untuvatakkiin. Mies nappasi minulle myös kirjan, jota minulla ei vielä ollut. Näin sain hyvät matkamuistot tällä reissulla. Katsotaan millaista touhua meillä on sitten kesällä, kun jälleen vietämme koko perhe yhteistä aikaa Vaakahuoneella.

Ostoskoriin löysi tiensä:

 • Neljä puuvillalankakerää
 • kirja
 • kengät
 • untuvatakki

Mahtavaa tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

Sairaslomaviikon kirppistelyt

UFFin tasarahapäivät

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta

8 kommenttia

 1. DML kirjoitti:

  Mä en ole tuolla Puutorin kirppiksella käynyt vielä koskaan. Huomenna on vapaapäivä, niin voisin mennä kurkkaamaan paikan 🙂

 2. Marjut kirjoitti:

  Tosi kivan näköiset kengät löysit. 🙂

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Kivat kengät! Ja kiitos vinkistä, Puutorin kirppistä en tiennytkään aikaisemmin. Ja ihan loistavan kirjan löysit. Se taitaa löytyä omastakin kirjahyllystä vielä, vaikka paljon olen kirjoja hävittänyt.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella nätit nuo kengät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *