Hae
VillaNanna

Ompele koiralle

Olette jo huomanneet, että olen innostunut ompelemaan meidän tytöille erilaisia vaatteita tämän Lumppis-projektin tiimoilta. Mieheni osti minulle jokin aika sitten kirjan ompele koiralle ja kirja on ollut kovassa käytössä sen jälkeen. Kirja on ihanan monipuolinen ja siinä on helpot ohjeet kaavojen muokkaukseen ja mittaamisiin. Sadeasut ja kurapuvut on vielä tekemättä mutta ne tullaan myös tekemään kunhan sopivaa materiaalia löytyy. Ainoastaan Söpö tarvitsee toppatakin vielä arsenaaliinsa mutta Nuppu pärjää vähemmällä. Nuppu puetaan vain jos on kova viima tai kuraa ja vettä sataa.

Miksi meillä käytetään koirilla vaatteita?

Nupulla on ihosairaus ja lika tulehduttaa ihon, kun turkin suojaa niin ei tarvitse ihan koko aikaa pestä koko koiraa ja Söpö taas on sellainen vilukissa, että ei mene ulos ilman, että on lämmintä päällä. Tuossa ne isoimmat syyt on miksi käytämme vaatteita koirilla. Muita vaatteita voi käydä katsomassa täältä ja täältä.

*    *    *    *    *
Ennen kuin koneeni hajosi, sain valmiiksi Nupun kelsiturkin joka on tehty oman kelsiturkkini kankaan jämistä. Nuppu tykkää ja turkis pitää viiman hyvin pois. Tämä onkin sellainen mantteli mistä Nuppu tykkää kovasti. Monessa muussa asussa tyttö osoittaa pahasti mieltään mutta ei tässä. Tällä kaavalla teen siis muitakin juttuja Nupulle.
*    *    *    *    *

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

12 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Voi mitä söpöliinejä ❤️ Tosi kauniita vaatteita oot ommellu! Meillä kanssa kaks vilukissaa (tai siis koiraa :D) jotka ei kyllä siltikään suostu vaatteita käyttämään ainakaan mielellään..

 2. Hilu kirjoitti:

  Hyödyllinen kirja. Minäkin aikanaan ompelin pari manteria meidän bokserille, mutta sen jälkeen olen ostanut suoraan kaupasta. Lyhytkarvaisella koiralla pitää olla kylmillä keleillä vaatetta päällä jos meinaa ulkoilla vähänkään pitempään.

 3. Karoliina Kazi kirjoitti:

  Aivan ihana kelsiturkis ja näyttää todella lämpimältä. Minun Yorkshiren terrieri tarvitsee lämmikettä pakkasilla että ulkoilusta voi nauttia.

 4. heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti:

  Eikäääää, en kestä miten söpö koira <3 Ittelläni on chihuahua vanha rouva <3 täyttää 10vuotta heinäkuussa.

 5. Sartsa kirjoitti:

  Olipas hurmaavat tuotokset. 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Kaikki koirat ei tykkää vaatteista. Meilläkään tuo Nuppu ei oikein muuta suostu laittamaan päälleen kuin tossut ja manttelit.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Oliko huonot kaavat?

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä, pitää koirakin olla lämpimänä talvisin.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Tämä kuvan tipsutyttö on 10 vuotias vanha rouva. Syksyllä täyttää 11 vuotta jo.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 11. isivuosi kirjoitti:

  Onpas hienoja.
  Meidän koiruus ei suostu pitämään moisia, eikä niin ole tarvekaan noilla arktisilla roduilla. Tossut olisi välillä hyvät, mutta ei herra suostu niihinkään.

 12. Melissa L kirjoitti:

  Koirat on niin erilaisia tässä suhteessa. Nuppu on tosi tarkka mikä se vaate on hänen päällään. Kaikkea ei voi laittaa tuonkaan tytön päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *