Hae
VillaNanna

Kun vanhenee

Kun vanhenee

Kun ihminen vanhenee, se tapahtuu jokaisella eri tavoin, jokainen myös suhtautuu vanhenemiseen eri tavoin. Itse olen katsonut, että vietän nyt kaikkein upeinta aikaa elämässäni. Olen saanut matkustaa niin paljon kuin haluan, tiedän mitä haluan tehdä työkseni ja nautin työstäni. Tunnen itseni ja osaan kasvattaa niitä alueita, jotka tarvitsee vielä kasvua, olen hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen. En ole enää stressannut ulkonäöstäni ja kropastani, olen mikä olen ja nautin siitä. Hyväksyn itseni!1

Jokainen meistä vanhenee ja mitä enemmän ikää tulee, niin sitä myös miettii mennyttä aikaa ja katselee peiliin välillä vähän liiankin kriittisesti. Miksi kummassa lähes 50 vuotias viitsii miettiä ulkonäköä? En siihen osaa vastata. Kaikkinensa olen tyytyväisempi itseeni mitä nuorempana, mutta kyllä nyt kun kaksi lapsista on muuttanut pois kotoa, niin alkaa itsekin huomaamaan ne kaikki juonteet ja rypyt mitä aika tuo tullessaan.

Kun vanhenee

Eilen tuli kuluneeksi 48 vuotta siitä kun Melissa näki tämän maailman ensimmäistä kertaa elämässään. Se maailma oli aivan erilainen, mitä se on tänä päivänä. Muistot ovat saaneet kuitenkin vähän sitä kulta verhoilua päälleen. Ei se maailma ollut sen helpompaa kuin nytkään, mutta se oli erilainen. Minulle 80 -luku on ollut kulta-aikaa, enkä tarkoita nyt sitä, että se oli kaikkein parasta vaan lähinnä sitä, että silloin aloin kävellä sitä suuntaa kohti, jonka olen nyt saavuttanut.

Niin paljon mahtuu vuosiin. On kolme ihanaa lasta saatettu maailmaan, vakava sairastuminen, avioliitto, uusi ammatti. Kovan työn jälkeen ura, joka on nyt tällä hetkellä päässyt siihen pisteeseen, että todella saan tehdä sellaista työtä, josta olen aina unelmoinut. Vielä on paljon koettavaa, saavutettavaa ja nähtävää, mutta elämä pyörii nyt niin kuin olen sen rakentanut ja se on mahtava fiilis.

Maailma ihannoi nuoruutta ja kauneutta. Silti vaikka maailmassa tapahtuu paljon rumuutta, mutta on valtavan tärkeää myös koittaa löytää sitä kauneutta ympäriltään, vaikka se olisi miten vaikeaa välillä. Ei niiden nuorten kanssa tarvitse enää tässä iässä tapella samoista paikoista. Yrittää näyttää nuorelle, kun vaan on sitä mitä on ja on sitä ylpeydellä.

Mä oon Melissa

Olen tässä vuosien saatossa saanut somessa paljon kritiikkiä omaan vanhenemiseen ja siihen suhtautumiseen. Monasti saan kuulla siitä, että on surullista, etten anna itseni vanheta arvokkaasti. Katson kuitenkin, että vanehenen juuri sillä tavoin kun vanhenen. Teen vaatteita, jotka miellyttää minua ja joissa minun on hyvä olla. Toki kuulen myös paljon sitä, varsinkin ikäisltäni, että kunhan minä vähän kasvan niin ja ikää tulee lisää. Itse taas katson, että näytän ikäiselleni, en nuoremmalle, en vanhemmalle. Minä 48 vuotias, jokainen on erilainen tässä iässä, eri tyylisiä. Ei ole tarkoituskaan se, että meidän ikäiset pukeutuu niin, että sointuvat hyvin seiniin. En minä ainakaan suostu siihen, nainen on upea minkä ikäisenä tahansa. Kun vanhenee, pitää oppia rakastamaan itseään eri tavoin.

Mitä asuni kertoo minusta?

Koska tämä on käsityöblogi, niin pakkohan on pitkästä aikaa puhua myös vaatteista. Tämän artikkelin kuvissa minulla on päälläni valkoinen mohairneule, jonka olen ommellut Jätti Rätin kankaasta yli 10 vuotta sitten. Paita on lepakkohihainen ja todella paljon pidetty. Olen sen tänä vuonna kaivanut jälleen esiin. Se sopii hyvin viileneviin päiviin, vaikka on ohut, se on myös erittäin lämmin. Paidan kanssa sopii farkkutakki, jonka olen löytänyt ilmaisosastolta. Takkiin ompelin epoletit rikkinäisistä koruista, jotka olen pelastanut Kontista. Jalassa on tekonahkahousut, jotka ovat löytyneet Fidasta. Jalassa olevat lenkkari, ovat myös Fidasta, ne ovat Härdellin vanhat. Kaulassa on myös ilmaisosaston löytö.

Nautitaan naisina olosta, tää on meinaan mahtavaa olla nainen!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

16 kommenttia

 1. Eija kirjoitti:

  Hieno kirjoitus. Olen muutaman vuoden vanhempi, enkä edes tiedä, miten pitäisi pukeutua arvokkaasti. Tai miksi. Toki en henkilökohtaisesti usko, että pukevin vaihtoehto itselleni olisi esimerkiksi napapaita. Kunhan viihtyy nahoissaan ja vaatteissaan. Ihailen luovuuttasi!

 2. Hanna kirjoitti:

  Paljon onnea! Vuosikymmenestä viis, mielestäni sinulla on joka kuvassa ihanat hiukset

 3. Nora kirjoitti:

  Arvokkaasti vanhenemista on juuri se, että saa olla iästä riippumatta omanlaisensa ja että kohdellaan ihmisarvoisesti eikä koko ajan arvostella. Toki minusta ihan minkä ikäiselle sopii se, että edes hieman katsoo miten pukeutuu, että on suhtkoht siistit vaatteet (siisti ei tarkoita sitä, että pitäisi olla koko ajan ykköset yllä, ettei voisi olla esim. ulkoilupukua tai farkkuja) ja että käytös ei ole kauhean ylimielinen ja röykeä ja toisia loukkaava. Muuten loppu on itsestä kiinni.

  • villananna kirjoitti:

   Käytöstavat on aina osattava, näin minusta ainakin on. Jos käyttäytyy huonosti, niin se kertoo paljon henkilön omista vanhemmista.

 4. Jael kirjoitti:

  Paljon onnea ikinuori Melissa:)

 5. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Olipa kiva kirjoitus! Minö olen ollut aina vähän ”outolintu”. Aloitin bloggaamisenkin kun jäin eläkkeelle. Ikää tulee ja se näkyy, mutta jos on tyytyväinen elämäänsä ja nahkoihinsa, niin se on hyvä asia. Ruotsissa somen käyttöön ja ikääntymiseen suhtaudutaan sallivammin. Siellä on instagramissa yli kasikymppisiä upeita naisia, jotka pukeutuvat nuorekkaasti. Ja kauneus on katsojan silmissä. Hymy on se paras meikki.
  Paljon onnea nuori Melissa <3

  • villananna kirjoitti:

   On tosi jännä miten täällä voi joutua iäkkäänä bloggaajana joidenkin hampaisiin. Tosin näiden hampaisiin nyt voi jäädä miten päin tahansa…

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Sinä olet kyllä upea! Muistaakseni joskus kommentoinkin, että ikäsi tuli yllätyksenä. Kuvittelin sinua nuoremmaksi, vaikka toisaalta olet suurin piirtein siskoni ikäinen, joka hänkin hyvin nuorekas. Vanhetessa iän numerot tuntuvat ainakin itsellä menettävän merkitystään..

  • villananna kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, että ei tuo ikä ole nykyään muuta kuin numero ja minä itse olen minä 🙂

 7. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hyvä teksti. Kunpa oppisin joskus itsekin hyväksymään itseni ja ulkonäkäni. Se tuntuu olleen teinistä asti hallitseva asia.

  • villananna kirjoitti:

   Voi, kun sä olet oikeasti valtavan upea. Susta huokuu kauas kaunis lempeys ja olet valtavan kaunis.

 8. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Paljon onnea! Itse olen muutaman vuoden nuorempi. Juuri nyt tuntuu hyvältä olla yli 40. Ei enää nuoruuden epävarmuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *