Hae
VillaNanna

Tuunausjämät käyttöön

Tuunausjämät käyttöön

Tuunausjämät ovat aina pienoinen ongelma, sillä aina ei voi valmistaa pelkkiä pipoja ja kaulureita. Näin kuitenkin nyt tein parista tuunausjämästä mitä on töistäni jäänyt. Pyrin siis aina hyödyntämään myös jämät jotenkin. Tällä kertaa kuitenkin en lähtenyt tekemään jotakin vaatetta, sillä jämät eivät antaneet siihen mitään mahdollisuutta.

Tuunausjämät käyttöön

Nämä tuunausjämät ovat muodostuneet parista eri tuunauksesta ja nyt ajattelin sitten yhdistää neuleosat toisiinsa. Oikeastaan neuleosista jäljellä oli lähinnä hihat, jotka ompelin yhteen viin, että ranneosa oli hihan yläosassa kiinni. Eli siis toinen ylösalaisin suhteessa toiseen hihaan. Näin sain aika hyvän suoran kankaan ja näistä osista sain oikein hyvin rakennettua pipon ja kaulurin. Huolittelin kaulurin reunat toisen tuunauksen ylijäämä materiaalilla ja pipoon tein tietenkin rusetin. Tupsun tein niin ikään tilkun palasesta. Palasta tuli juuri ja juuri tuo tupsu.

Olisin halunnut valkoisen tupsun, mutta aina ei ole sitä mitä haluaa, eli valkoista karvaa ei ollut tarjolla sellaista palaa, josta olisin voinut tehdä ja olin sen verran laiska, etten saanut sitten aikaiseksi alkaa ompelemaan valkoisia karvoja yhteen niin, että olisin sellaisen tupsun saanut tehdyksi. Tämä on ihan hyvä. Pipo on ehkä kuitenkin hivenen liian iso, mutta ei se haittaa mitään. Mahtuu sinne sitten pompulakin, eikä tarvitse pitää hiuksia auki.

Ainainen jämäonglema

Minulla on tosiaan ainainen jämäongelma, en tiedä minne niitä laittaisin, kun aina ei pää keksi mitä niistä jämistä tekisi. Sitten välillä niitä kertyy ja kertyy isot määrät. Niin kuin olette huomanneet useasti, että yritän kovin aina hyödyntää kaikki jämät johonkin. Mutta välillä niitä jää pyörimään laatikoihin isoja määriäkin. Nyt nämä isot määrät jämiä ja isompiakin kankaanpalasia ilostuttaa minun nuoriani tuolla töissä. Laahasin nimittäin lähestulkoon kaikki omat jämät töihin tämän muuton aikana ja nuoret ovat olleet tosi innoissaan niistä.

Se helpottaa paljon meikäläistä, että voin sinne laittaa jämiäni menemään. aikaisemmat tilkut olivatkin jo sellaisia, ettei niistä kukaan halunnut enää oikein tehdä mitään. Ihan muutamia hyviä jätin ja ne täysin kamalassa kunnossa olevat lähti pois kokonaan. Olen tyytyväinen, että sain tällaisen muutoksen tehtyä ja niin ovat nuoretkin. Ihan kaikkea ihan selkeää roskaa ei voi ikuisesti säilyttää, varsinkaan, jos niille ei ole enää käyttäjiä ja jos nuoret itsekkin jo alkaa valittaa siitä, että haluavat jotakin muuta.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Mistä jämät jäivät? Linkit alla:

Kahdesta paidasta uusi paita

Pojan vanhoista paidoista minulle paita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *