Hae
VillaNanna

Noora Niinikosken suunnittelema neule

Noora Niinikosken suunnittelema neule

Vihdoin valmistui Noora Niinikosken suunnittelema neule, tämä neule kuuluu myös samalla Make Nine -haasteeseen, jonka eteneminen on ollut todella työlästä ja monin tavoin hankalaa. Tällä hetkellä olen kuitenkin hvyin tyytyväinen siihen, että olen saanut vihdoin jatkettua haastetta ja saanut yhden neuleen taas valmiiksi.

Eli jos kaipaat haastetta, niin tämä on hyvä siihen hommaan ja lopputuloksen vuoksi myös kannattava. Meinaan kaiken sen itkun ja hien jälkeen kun on vihdoin saanut valmiin vaatteen päälleen, niin ai että mikä fiilis. Täydellinen fiilis. Mun fiikset oli, että vau, mä tein tän! Minä, omin pikku kätösin! Kovalla työllä ja päättäväisyydellä vein työn loppuun.

Noora Niinikosken suunnittelema neule

Noora Niinikoski on suunnitellut useampaankin kertaan Novitalle ihania neuleita ja tietenkin olen niihin aivan rakastunut. Nyt kun vihdoin sain ensimmäisen valmiiksi, voin käsi sydämellä luvata, että teen toisenkin, ehkä kolmannenkin…Neljännestä puhumattakaan. Tämä ihana neule löytyy Novita kevät 2016 -lehdestä. Neule on haastava, se todella on. Itse aloitin neuleen jo vuosi sitten mutta se jäi alun jälkeen koriin ja vasta kun lähdin miettimään mitä neulon Make nine -haasteeseen, päätin ottaa tämän työn siihen mukaan. Vaikka olen neulonut paljon ja jonkin verran teen omiakin malleja, niin tätä paitaa en enää uudelleen tee. Olen niin onnellinen, että se on vihdoin valmis. Tämä on vaikea toteuttaa.

Eli jos kaipaat haastetta, niin tämä on hyvä siihen hommaan ja lopputuloksen vuoksi myös kannattava. Meinaan kaiken sen itkun ja hien jälkeen kun on vihdoin saanut valmiin vaatteen päälleen, niin ai että mikä fiilis. Täydellinen fiilis. Mun fiikset oli, että vau, mä tein tän! Minä, omin pikku kätösin! Kovalla työllä ja päättäväisyydellä vein työn loppuun. Seuraava haaste odottaakin sitten nurkan takana.

Novita 7 -veljestä lanka

Lanka, joka herättää tunteita niin voimakkaita. Toiset tykkää kovasti ja toiset eivät koskisi tikullakaan. Itse tykkään ja koska lanka on yksi lempparini, vaihdoin tähänkin työhön tuttavallisesti seiskaveikka langan. Ohjeessa on Novita Nordic wool, jossa noin puolet villasta tulee Pohjoismaista. Kyseisen langan valmistus on kuitenkin lopetettu, joten vaihtoehdoiksi kannattaa katsoa neuletiheyteen sopivaa villalankaa. Jos haluaa siis neuloa 100% villasta. Seiskaveikka ei ole täysin villaa vaan siinä on joukossa polyamidia noin 25%, siksi se sopii hyvin sukkiin.

Seiskaveikka sopii sukkien lisäksi erittäin hyvin leggareihin sekä paitoihin. Kestää hyvin ja kun huoltaa oikein, vaatteita voi käyttää monta kymmentä vuotta. Myös sukkia. Itse rakastan villasukkia ja niitä tulee tehtailtua aika paljonkin, mutta koska ne säilyy pitkään, niitä ei ihan koko ajan viitsi tehdä. Valitettavasti. Niin ihania sukkaohjeita kun on niin paljon, mutta minua vain on yksi, minä yksi.

Noora Niinikosken suunnittelema neule

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

9 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Tosi hieno neule, oikea taidonnäyte. Itsekin voisin ottaa tuollaisilla kuvioilla olevan neuleen tai vaikka sitten huivin tai mikseipä vaikka tyynynpäällisenkin, mutta värit vähän erit. Ainakin kirkkaansinisen tilalle kirkkaanpunainen ja mustakaan ei oikein ole mun mielivärejä, varsinkin, jos sisustuksesta puhutaan.

 2. Nora kirjoitti:

  Tykkäät pukeutumisessa vähän kasarityylistä. Ulottuuko sulla tuon ajan tyyli myös esim. sisustukseen ja musiikkiin? Itse pidän sisustuksessa vähän 1960-70 -lukujen tyylistä (selkeitä linjoja, graafisia kuvioita, mutta myös kukkakuvioita, värikkäitä värejä, mutta vastaavasti myös maanläheisiä värejä ja vaaleita neutraaleja) ja tykkään myös aikakausien musiikista myös kasarimusiikki on mun mieleen, erityisti syntikkapoppi) ja jonkun verran myös ajan pukeutumistyylistä.

  1960-70 -lukujen kuviomaailma viehättää mua kankaissa ja astioissa. Tykkään sisustuksessa myös jonkun verran boheemista tyylistä/hippityylistä (pukeutumisessakin vähän) sekä maalaisromanttisesta. Päätyyli näkyy olevan inspiroitunut tällä hetkellä jonkun verran 1960-70 -luvuista (mausteena vähän itämaista/hippityyliä) ja niin saa olla jatkossakin.

  Olen aina tykännyt vanhoista retrokankaista ja vanhantyylisistä astioista kuten esim. kahvi-ja teekupeista sekä vanhemmasta musiikista oli se sitten vanhaa klassista (esim. barokkimusiikki), 1920-30 -lukujen jazzia tai vastaavasti modernia jazzia, countrya, poppia, rockia, klassista heviä, bluesia jne. Vanhempi estetiikka viehättää, mutta en toki halua asua kuin museossa taai jonkun tv-sarjan kulisseissa tai jos pukeutuisin vaikka 1960-70 -lukujen henkeen, niin että olisin putkahtanu aikakoneella nykyaikaan.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, kasari on mun juttu, nuorempana pukeuduin 70 -luvun vaatteisiin. Tosin käytän paljon myös bohotyylisiä vaatteita, mutta pitkälti arkena juurikin kasaria. Meillä on lähinnä antiikkia sisustuksessa, ripaus bohoa ja muusiikkia kuuntelen hyvin vähän. Mitä radiosta tulee niin sitä (YleX). Astiat ulottuu uudesta aina tuonne 40 -luvulle asti.

 3. Nora kirjoitti:

  Kasarityylikin viehättää mua jonkun verran ja varsinkin pukeutumisessa.

 4. Nora kirjoitti:

  Sekä 1920-30 -luvut (tykkään esim. ajan henkisistä päähineistä).

 5. Suvi kirjoitti:

  Aivan tajuttoman hieno neule! Tosi trendikäs ja olet myös asustanut hyvin näihin kuviin. Hienot väritkin olet valinnut. Pitääkin laittaa tää tekolistalle myös itselle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.