Hae
VillaNanna

Kesähousut verhoista

Seuraavaksi tehdään kesähousut verhoista, eikä mitkä tahansa pöksyt vaan sellaiset joissa on komeat halkiot lahkeissa. Ne ylettyy polvien yläpuolelle asti. Jos haluat, voit tehdä ne myös lantiolle asti. Päätös on yksin sinun. Housut voi valmistaa puuvillasta, pellavasta tai jälleen, mistä tahansa lempimateriaalista. Tietenkin parasta on kun saa lahkeet hulmuamaan, joten suosittelen kuitenkin jotain ohutta kangasta.

Kesähousut verhoista

Moni teistä tietääkin miten paljon rakastan 80-lukua ja sen ajan vaatteita. Toki olen itse ollut siihen aikaan teini, joten ei välttämättä ole ihan hyvä meikäläisen käyttää sen ajan vaatteita, mutta minäpä käytän. Tällä kertaa kuitenkin valitsin housujeni kaavaksi ihan eri aikakauden, tämäkin on yksi lemppareistani ja se on tietenkin 90-luku. Olen ollut silloin itse nuori aikuinen ja opiskellut vaatetusalalle. Ensimmäinen ikioma ompelukone on tullut taloon ja sen myötä on ompelukset startanneet oikein kunnolla.

Housun kaavat ovat Miss B 2/92 lehdestä. Muokkasin kaavaa sen verran, että tein lahkeisiin korkeat halkiot. Halkiot ulottuvat polvien yläpuolelle reiteen. Olen tehnyt tällä tyylillä pöksyjä 2000-luvun alussa ja niitä tuli käytettyä ja paljon. Valitettavasti ne eivät enää mahdu tähän varteen, tallessa ovat kuitenkin, ihan varoiksi. Jos vaikka pienentyisi joskus.

Kesähousut verhoista

Miss B ja sen seuraajat

Miss B on ollut Burdan ehdottomasti parhain kaavalehti. Tykkään kyllä Burdan kaavoista nykyäänkin, mutta silloin aikanaan se tuntui olevan muodin harjalla. Suomessa Miss B ilmestyi 80-luvulla ensimmäisen kerran ja jossakin vaiheessa 90- luvun lopulla lehti katosi. Lehtihyllylle ilmestyi samaan aikaan toinen nuorten kaavalehti nimeltään Bonnie. Siinä ei juuri mitään hyviä juttuja ollut. Muutama lehti minulta löytyy tuota Bonnieta. Nykyään Burdalta löytyy Burda easy, joka on lähes saman tyylinen kuin aikasempi Miss B. Tosin edelleen tulee tehtyä näistä omista kasari ja ysäri lehdistä kaikenlaista, vaikka kyseessä on minun nuoruuteni muoti ja sen erikoiset hömpötykset.

Kesähousut verhoista

Miten yhdistän nuoruuteni muodin ettei se näytä vanhalta?

Itse asiassa en edes mieti koko asiaa, asu näyttää modernilta vaikka yhdistelisi miten kaikki toisiinsa. Ehkä sen tekee se, että nämä herkut ovat nykyään muotia tai yksi muodin genreistä. Näiden housujen kanssa tosiaan halusin yhdistää sitä kunnon ehtaa kasaria ja neuleita, puuvillaneuleita. Kuvissa näkyvät neuleet ovat molemmat ihan nykyaikaisia ja ne on löydetty Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Toinen on pitkähihainen ja sopii hyvin viileille päiville vaikka farkkutakin kanssa ja lyhythihainen sopii tietenkin lämpimälle päivälle. Molemmissa asuissa minulla on lenkkarit, mutta minulla on olemassa tuohon asuun sopivia kenkiä. Toinen kuva on otettu työpäivän alussa ja töissä käytän lenkkareita ja toinen pyöräilyretkellä ja tietenkin mukavuuden vuoksi lenkkarit.

Tosin, ei minua kyllä yhtään haittaa vaikka joku sanoisi, että tämä tyyli saa minut näyttämään vanhalle, kun tää on ihana tyyli ja käytän näitä vaatteita vaikka sinun mielipide olisi mikä.

Nautinnollista helluntai iltaa!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Ton tyyliset on munki lempparit missä on tuo ”tuulettumisaukko” niin vilvoittaa helteillä kivasti!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Eipä uskoisi tuon kankaan olleen alunperin verhoina 😀

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  Olet kyllä kekseliäs! 🙂

 4. Henna kirjoitti:

  Raitahousut on kyllä aina iso in!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *