Hae
VillaNanna

Ihanat pastellisävyt – vanha neule uuteen uskoon

Ihanat pastellisävyt - vanha neule uuteen uskoon

Kesän ihanat värit loistaa jos ei vielä maassa, niin vaatekauppojen hyllyillä. Hempeät pastellivärit sulostuttavat katunäkymää, eivätkä kalpene kirkkaampien värien joukossa. Minulle pastellivärit tuovat mieleen oman nuoruuteni, jolloin kirkkaiden neon värien joukossa hempeili kauniit pastellivärit. Kyllä, minun nuoruuteni aika oli 80 -luku.

Ihanat pastellisävyt

Vaikka muoti saa tänä vuonna vaikutteita 1920 -luvulta, 1970 -luvulta sekä 2000-luvulta, niin minä sonnustaudun edelleen siihen 1980 -luvun muotiin. En osaa päästää siitä irti. Mutta jos katselemme muotia noin yleisesti, niin päälle voikin pukea ihan mitä vain. Kaikki riippuu omasta tyylistä ja siitä, miten kaiken pukee päälleen. Itselle pastellit eivät ole ihan ensimmäinen väri, jonka valitsen mutta koska niiden hempeys kuitenkin ihastuttaa minua, niin muutamia pastellisävyisiä vaatteita kuitenkin löytyy kaapista.

Onko se muoti sitten tärkeää? 

Ei ole, tärkeää on se, miltä vaate tuntuu päällä, miltä itsestä tuntuu kun vaate on päällä. Jaksan aina sanoa samat viisaat sanat, jotka oma vaatetusalan opettajani hoki meille: Muoti ei luo tyyliä, vaan tyyli muodin. Ja tästä olen pitänyt kiinni. Mutta toki sitä saa katsella mitä muotimaailma touhuaa ja innostua joistain trendeistä, kuten nyt vaikka pastelliväreistä. Itselläni tosin pastellivärejä on kaapissa ollut jo pidempään, kirpparit ovat tällä tavoin hyvin monipuolisia ostospaikkoja, koska siellä on ihan kaikkea. Aivan kaikkea.

Ihanat pastellisävyt - vanha neule uuteen uskoon

vanha neule uuteen uskoon

Koska kirppareilla on kaikkea maan ja taivaan välissä, niin sen vuoksi satuin tämänkin härpäkkeen löytämään Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. En tiedä onko kyseessä jokin keskeneräinen työ vai valmis, enempää osia en löytänyt. Löysin nimittäin söpön hempeän keltaisen kasarineuleen, hihattoman ja laatikkomallisen. Minä niin rakastan näitä kasarilankoja, jotka olivat epätasaisia ja loivat kivan elävän pinnan vaatteisiin, eikä kuvioita tarvinnut tehdä. Se olikin se ensimmäinen syy miksi halusin napata tällaisen itselleni täysin sopimattoman vaatteen.

Toinen syy oli tietenkin väri, minulla ei juuri ole tuollaista ihanan hempeää keltaista kaapissani ja minusta se toimii hyvin mintun vihreän värin kanssa. Mintun vihreää minulla on kaksi vaatetta ja mietin näitä kahta kun nappasin vaatteen mukaani. Kotiin päästyäni, pesin vaatteen ja purin langan, sillä tarkoitukseni oli virkata siitä itselleni toppi. Kyllä, kuulit oikein! Minä halusin topin, mitä 50v vatsakas täti-ihminen. Ohjeen löysin kivasti Novita kesä 2/2020 -lehdestä.

Langan jämistä virkkasin kännykkäpussukan, vuosiksi hyödynsin tilkkuja. Lankaa on vielä reilusti jäljellä ja mietin, että teenkö päähän huivin vaiko pannan. Mitä mieltä olette, kumman virkkaisin? Saattaa toki olla, että lanka riittäisi molempiinkin. Onhan sitä sen verran jäänyt yli. Mutta saatte nyt sanoa kumman tekisin.

Ihanat pastellisävyt – vanha neule uuteen uskoon

Tähän asuun sopii hyvin myös iki-ihana junk journal muistilehtiö, jonka kansi on valmistettu itse tehdystä paperista. Näiden kirjojen ja vihkojen teko on oikeasti aivan ihanaa puuhaa.

Junk journal

Kuvissa vilahtaa yksi muistikirja, jonka olen tehnyt kokonaan itse. Kansi on valmistettu paperiroskasta. Paperimassan valmistus on helppoa ja itse tehtyä paperia voi käyttää lähes mihin tahansa. Meidän paperi on aika jämäkkää ja paksua, joten se kelpaa hyvin juuri kansiksi päiväkirjaan. Tämä versio on lähinnä muistikirja, jonka sivuille laitan muistiin joitain tärkeitä asioita. Mutta se ei ole päiväkirja, sivuja on sen verran vähän.

Mutta kannattaa tosiaan kokeilla tehdä itse paperia lasten kanssa. Se on hauskaa puuhaa ja lapset tykkää tehdä paperista kaikenlaista kivaa. Antaa mielikuvituksen vain lentää. Artikkelini: Ihanat pastellisävyt – vanha neule uuteen uskoon päättyy siis tähän askarteluun ja toivottelen suloista sadepäivää kaikille, joilla sade kopsuttelee ikkunan takana!

Ihanat pastellisävyt - vanha neule uuteen uskoon

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

7 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana pastellinen asukokonaisuus 🤩

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  itse olen enemmän kirkkaiden sävyjen ystävä 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  En kestä kuinka ihana asukokonaisuus! Tuo pitsitoppi on too cute 🙂

 4. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Mun katseeni jäi noihin asun kenkiin! Muistelen että ala-asteella tehtiin itsepaperia ja siitä sitten joku äitienpäiväkortti tms. 😀 Pitäisikin kokeilla uudestaan! 😀 Eipä itselleni ehkä olisi tullut mieleen pelastaa tuota ”täysin turhaa” neliötä jotta siitä saisi tehtyä jotakin aivan muuta! Rakastan sun luovaa ajattelua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.