Hae
VillaNanna

Pirttikaluston tuunaus

Pirttikaluston tuunaus

Pirttikaluston tuunaus on helppoa puuhaa ja tällä tavoin saa helposti tuunattua kalusto omalle parvekkeelle sopivaksi. Itse mietin kauan mitä ihmettä tekisin vanhalle pirttikalustolle, joka sopisi paremmin parvekkeellemme. Siis meidän vanhalle parvekkeelle. Pirttikaluston olen ostanut joskus kauan sitten väliaikaiseksi keittiö kalustokseksi kun muutin isompaan asuntoon. Olin raskaana tuolloin ja yksiössäni ei ollut silloin tilaa pöydälle ja tuolille, mutta isossa kaksiossa sitten taas tilaa olikin.

Pirttikaluston tuunaus

Suunnittelutyö lähti siitä, että halusin palan Kazimierzia kotiini, näin ikävä Kazimierziin ei olisi välttämättä aina niin paha. Homma on hidasta, mutta lopussa kiitos seisoo. Itsellä oli koko ajan kova kiire saada homma valmiiksi ja mies tuppuutteli…Anna työn kuivua rauhassa. Itse työ on helppoa, tarkkaa ja hidasta vain. Kalusteet olivat niin vanhat ja kuluneet, että aloitin ihan siitä hommasta, että hioin ja maalasin pöydän valkoiseksi, en maalannut kuitenkaan pöydän päällistä ihan kokonaan. Vaan hioin sen ja maalasin vain reunoilta.

Alunperin oli tarkoitus, että kalusteet tuunataan mahdollisimman edullisesti, mutta tietenkin maalit ja liisterit sekä paperit maksoi aika paljon. Eli ei päästykkään niin halvalla kuin ajattelin. Tosin halvemmalla pääsee, jos löytää sopivia lehtiä tai kirjoja ihan kirppareilta. Aku Ankka lehtikin toimii hyvin tässä hommassa. Ehkä jopa paremminkin.

Tarvikkeet:

  • Valkoinen pohjamaali
  • Liisteri
  • Kalustelakka
  • Vanhoja lehtiä (itselläni oli läjä skräppipaperiarkkeja, maksavat noin 1,50€/kpl)

Tee näin:

  • Putsaa pinnat hyvin ja maalaa pohjamaalilla hyvin. Anna kuivua.
  • Liisteröi paperit huolellisesti pintaan, anna kuivuia hyvin. Liisteröinti voi joutua uusimaan muutamaan kertaan jos on paksua paperia käytössä.
  • Sivele ohut kerros lakkaa, kuivaa, hio ja sivele uusi kerros lakkaa. Toista tämä vaihe niin monta kertaa kuin tarve.
  • Viimeistele vielä pinta lakalla.
  • Muista antaa työn kuivua hyvin ennen seuraavaa vaihetta.

Miellyttääkö lopputulos?

Todellakin, ja parastahan tässä hommassa on se, että jokainen voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa. Samanlaista ei missään nimessä tarvitse tehdä. Kirpparit on täynnä erilaisia lehtiä ja kirjoja, joita voi huoletta käyttää tuunaukseen. Minulle tärkein asia oli se, että parveke on kuin olisin Kazimierzissa. Muulla ei ollut mitään väliä. Boohemi pieni keidas Helsingissä. Tokikaan parveketta ei enää ole, vaan on piha, jossa kyllä näutitaan olemisesta ihan yhtä paljon kuin parvekkeellakin, mutta vähemmän aikaa mitä lasitetulla parvekkeella.

Parveke on ihan paras loikoiluun ja rentoon elämään. Voi olla aika piilossa, siellä nukuttiin ja vietettiin aikaa ihan aamusta iltaan ja yli puoli vuotta kerrallaan. Pihalla voi viettää aikaa aika vähän. Se on maksimissaan se ihana kesäaika, huhtikuun lopulta elokuun loppuun. Useasti kylmät vesisateet ajaa meidät sisälle ja laitamme pihan pakettiin. Tuo on vain yksi syy sille miksi kaipaan isoa parveketta.
Pirttikaluston tuunaus

Mukavaa iltaa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Mare kirjoitti:

    Siitä tuli oikein hauska ja mukava. Tykkään.
    Valtaosan elämääni olen syönyt pirttipöydän ääressä. Helppo kaluste.

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Uniikkeja kalusteita on ilo käyttää, erityisesti kun ne on oman käen jälkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *