Hae
VillaNanna

Ihanaa väriterapiaa

Ihanaa väriterapiaa

Värit ovat halpaa ja ihanaa väriterapiaa. Minulle värit ovat valtavan tärkeitä näin syksyllä sekä talvella. Värit stimuloivat meidän mieltä ja auttavat kaamoksessa. Pelkkä valoisuus ei auta, se tuo vain energiaa mutta värit auttavat mielen kiemuroihin. Esimerkiksi keltainen väri virkistää, se auttaa heivaamaan masennuksen pois, auttaa keskittymään ja aktivoi keskushermostoa. Keltainen väri siis vapauttaa serotoniinia ja näin elimistökin pysyy kunnossa pimeään aikaan, jos käytät välillä keltaista.

Värien merkitys on siis erittäin tärkeä meille ihmisille, vaikkei niille juurikaan anneta huomiota. Värit ovat tärkeitä meille varsinkin pimeään aikaan, syksyllä ja talvella. Eri värejä kun hyödynnämme, niin näin saamme hyvin pidettyä meidän hyvinvoinnista huolta. Vielä tosin on matkaa siihen, että ihmiset ymmärtäisivät millainen voima väreillä on meille.

Ihanaa väriterapiaa

Vaikka väreillä on paljon hyvää vaikutusta, niin liiallisena ne voivat kääntyä myös ihmistä vastaan ja sairastuttaa. Siksi onkin hyvä, että niitä väriläiskiä löytyy vaikka ei pukeutuisi tai sisustaisi riemunkirjavaksi. Pienet väriläiskät siellä täällä on parasta hoitoa. Värit ovat yksi syy miksi odotan joulua niin kovasti. Punaisen ja vihreän loisto, nämä kaksi ihanaa perinteistä joulun väriä. Punainen on myös lempivärini.

Punainen

Punainen on energinen ja huomiotaherättävä väri. Punainen väri sopii energiansa vuoksi hyvin suorituskykyä ja kestävyyttä vaativiin tilanteisiin. Joulupukkihan on hyvä esimerkki tästä. Miten paljon lapsia ja miten lyhyessä ajassa pitää ehtiä jokaiseen taloon, punainen nuttu siis auttaa siinä hyvin.

Vihreä

Vihreä taas rauhoittaa ja auttaa stressiin hyvin. Uusiutumisen väri, niin kuin luonnossakin keväällä luonto uusiutuu ja harmaasta maasta nousee vihreää. Joten aina kun ihminen uusii itseään, niin hän hakeutuu vihreään. On aika helppo arvata miksi siis vihreä on joulun toinen tärkeä väri. Punainen ja vihreä tasapainoittaa toisiaan.

Nautitaan siis väreistä ja annetaan niiden terapioida meitä. Värit pitävät meidät terveenä ja hyvinvoivina, jos vain annamme niille mahdollisuuden pitää meistä huolta. Varsinkin tänä aikana kun masennus on iso ongelma.

Ihanaa väriterapiaa

Poncho

Minun yksi tärkeimpiä vaatekappaleita on tämä kuvissa oleva ihana poncho. Olen sen aikanaan neulonut omalle tyttärelleni, joka myös valitsi värit tähän. Hän käytti ponchoa itse pitkään mutta nykyään se on minulla ja yksi lempivaatteistani. Eikä tarvitse ihmetellä, että miksi se on lempparini. Väri auttaa minua pitämään matalan mielialan poissa tehokkaasti. Ponchot ovat muutoinkin minun juttu, ne voi heittää takin päälle antamaan lisälämpöä tai niitä voi käyttää takin tilalla hiukan lämpimämmällä säällä.

Niin ja mitä tulee minun turkishattuuni, kierrättäjänä minulle on tärkeää se, ettei mitään heitetä pois, joten tämä 70-luvun turkishattu on ja pysyy käytössäni tänään sekä tulevaisuudessa. Niin kauan kun siitä ei mitään jää jäljelle. En halua myöskään, että eläin on kuollut turhaan, arvostan eläimiä sen verran paljon.

On myös turha tulla sanomaan, että tuen turkistarhausta, koska minulla on kierrätettyjä turkiksia, sillä se on aivan typerä ajatuskin. Samalla ajatuksella ei voi enää hankkia mitään kierrättämällä sillä silloin tukee sitä sun tätä. Vaikka minä tuen vain ja ainoastaan kierrätystä.  Outi Pyy on hyvin kirjoittanut aiheesta postauksen ja samoilla linjoilla olen itsekkin. Outi on kirjoittanut useammankin postauksen aiheesta ja tässä toinen aihetta käsittelevä postaus.

Palataan asiaan

Ponchon ohjetta en pysty jakamaan, sillä en muista missä kyseinen ohje löytyy. Joko Novitassa tai Modassa on tämän ponchon ohje ollut. Jos joku muistaa, niin voi laittaa kommenttikenttään lehden ja numeron, niin lisään sen tähän tekstiin.

Ihanaa väriterapiaa

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

Lue myös:

Lankajämistä kaulaliina

Hattaran pehmeä villapaita

10 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Kiitos kivasta postauksesta, Melissa! Tuo keltaisen värin vaikutus oikeastaan selvisi mulle kunnolla vasta nyt. Oon siis tietty aiemminkin tiennyt, että keltainen piristää, mutta tää homma ikään kuin valkeni just tästä sun postauksesta. Meidän salilla, missä käyn, on keltaiset seinät, siis kokonaan keltaiset seinät, lisäksi lattialla on mm. vihreä tekonurmi. Salilla on aina fiilis, että aurinko paistaa, vaikka ulkona olisi kuinka kylmää ja pimeää. Keltainen väri todellakin piristää!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Väriterapia on kovassa käytössä varsinkin pimeän aikaan – onneksi nyt sentään on jo lunta maassa tuomassa valoisuutta 🙂 (Ja aurinko jaksaa marraskuusta huolimatta paistaa <3)

 3. Sorakukka kirjoitti:

  Itse en tykkää siitä että joulupukki mielletään punaisiin vaatteisiin. Sen takana nimittäin on ollut coca-colan kampanja siitä että heidän juomiaan voi juoda myös talvella. Alunperin joulupukki on pukeutunut siniseen ja Suomessa pukki on pukeutunut harmaaseen.

  • villananna kirjoitti:

   Suomessa nyt ei käytännössä edes ole joulupukkia, vaan nuuttipukki. Ja koska väreistä on kyse, niin tuo oli oivallinen tapa kertoa miten punainen väri toimii.

 4. hannamariav kirjoitti:

  Väriterapia on kyllä parasta! Oma vaatekaappikin (ja pää) on nykyään melko värikästä sillä oon huomannut, että ylipäätään ihanat vaatteet sekä värikkyys piristää kummasti. Joulussa odotan hopeaa, kultaa ja tumman vihreää punaisen lisäksi!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä ja sulla on kyllä mahtava väripaletti. Olet löytänyt hyvin ne värit, jotka sopii sulle.

 5. Jane / yhtä kuin kirjoitti:

  Töiden vuoksi tulee kerrattua värien merkityksiä useinkin, kun vinkkailen asiakkaille eri yhdistelmistä 🙂 Nää on aina mielenkiintoisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *