Hae
VillaNanna

Mistä käsityömaailma puhuu nyt

Mistä käsityömaailma puhuu nyt

Mistä käsityömaailma puhuu nyt? Hyvä kysymys, siihen on aika monta vastausta ja itse käsittelen tässä postauksessa käsityökirjoihin ja käsityölehtiin liittyviä asioita. Koska tavallaan olen käsitellyt jo monta eri aihetta, jotka ovat pinnalla tällä hetkellä käsityöläisten huulilla. Näitä aiheita ovat käsityöaktivismi, neulominen sekä Ylen neuleohjelmat.

Mistä käsityömaailma puhuu nyt

Niin kuin moni tietää, minun heikkous on erilaiset käsityökirjat sekä käsityölehdet. Lehtien ostaminen ja hankkiminen on tällä hetkellä minulla vähän jäänyt, mikä on hyvä asia, mutta kirjoja on tullut hankittua aika paljon. Neulekirjoja on valtavat määrät, varsinkin sukkakirjoja, mutta itse kaipaan enemmän juuri kaavallisia ompeluaiheisia kirjoja enemmän mitä nyt on ollut. Koska näitä ompeluaiheisia on niin vähän, niin keskityn nyt sitten tässä neuloosissani neuleaiheisiin kirjoihin ja lehtiin.

Fazer ja Novita 

Novita on julkaissut kaksi sukkalehteä, joka on yhteistyössä Fazerin kanssa. Fazerin herkulliset makeiset ovat päässeet nyt sukkien muotoon. Molemmissa lehdissä on aivan ihania sukkamalleja ja osaan malleista saa ostettua myös saman sävyistä lankaa. Nämä kaksi lehteä ovat sellaisia, jotka jokaisen neulojan oli saatava kun ne ilmestyi. Lehdistä on tullut myös negatiivisia kommentteja, mutta itse pidän lehdistä kovasti. Monta hienoa mallia löytyy ja eri tason neulojille.

Neulottu Kalevala / Jenna Kostet

Paljon puhutaan suomalaisista perinneneuleista, että mitä ne ovat ja miksi kukaan ei oikein välitä neuloa niitä. Suomalaisiin perinneneuleisiin lukeutuu esimerkiksi vöyrinpaita, jussipaita, luotolainen. Oma suosikkini on luotolainen. Mutta näiden lisäksi on noussut paitamallit, jotka on suoraan Kalevalasta. Nämä mallit sopii mielestäni oikein hyvin perinneneuleiksi. Vaikka en tätä asiaa itse päätäkään. Kirjassa hypätään suomen kansalliseeppoksen maailmaan ja luodaan puikoilla upeat runot neuleiksi. Itse halaun toteuttaa kirjan kaikki mallit.

*****

Neulo / Lærke Bagger

Lærke Bagger on tällä hetkellä seuratuin neulevirtuoosi Instassa. Hänen upeat ja taiteelliset neuleet ovat saavuttaneet ihmiset ympäri maailman. Hänen kirjansa on myös erilainen kuin monet muut kirjat. Itse tykkään selailla kirjaa edes takaisin ja vain ihmetellä sitä miten joku uppoutuu niin hienosti siihen omaan taiteelliseen maailmaan. Itselle kun se on tällä hetkellä niin haasteellista. Olisi ihanaa alkaa itse suunnitella omia töitä samalla intohimolla mikä Lærkella on.

Laine

Laine on korkeatasoinen neule ja lifestyle -lehti. Laine on kotimainen lehti ja se näkyy hyvin lehden malleista. Mallit ovat kauniita, pelkistettyjä sekä luonnonläheisiä. Mallit ovat hyvin kauniita ja veistoksellisia ja sopii hyvin klassisen pukeutujan vaatekaappiin. Toki myös tällaisen maksimalistinkin, sillä me myös tarvitsemme sitä astetta fiinimpää kaappiin. Lehdestä löytyy monta mallia, jotka haluan toteuttaa itselleni tulevaisuudessa.

Omat neuleunelmat vuodeksi 2023

Olen tainnut monasti jo alleviivata sitä mitä haluan tehdä tänä vuonna. Millaisia neuleita. Tärkein tehtäväni on saada valmiiksi kaikki ne keskeneräiset sekä luvatut neuleet. Niihin lukeutuu äitini Turkusukat, tyttäreni palmikkosukat sekä pojilleni ja miehelleni sukat. Sukitus vuosi tulossa siis. Halaun tehdä myös itselleni Novita Arabia -lehdestä parit sukat sekä Fazersukat. Paitoja suunnittelen tekeväni muutamia, mutta kesävaatteita taas tehdään virkkaamalla. Jostakin syystä en osaa oikein neuloa kesällä, vaan virkkaan mieluiten. Joten niillä mennään nyt kevät ja kesä. Mitään tiettyjä malleja ei ole mielessä. nytkin neulon ihan vain omasta päästä, kun en muutakaan voi.

Uuden Novita neulelehden malli on tulossa sekä myäs Garnstudion malli. Molemmat mallit ovat hyvin tyttömäisiä ja pörröisiä malleja. yksistä vanhoista langoista olisi tulossa iso viitta, se työ on odottanut tekijäänsä jo hyvin pitkään, siitä lähtien kun löysin mallin kirpparilta ja sattui langat olemaan kaapissa. Eli sanotaan nyt valehtelematta 6 vuotta päässä suunnitelmissa. Vieläkään en ole aloittanut, mutta jos nyt saisi sen vihdoin alkuun. Tämä vuosi siis pyörii pitkälti vanhojen suunnitelmien sekä keskeneräisten töiden vuotena.

Mistä käsityömaailma puhuu nyt

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Käsityöaktivismi nuorisotoiminnassa

Käsitöistä innostuneiden TV -ohjelmia

Talven mielenkiintoisimmat neulekirjat

6 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Olen nähnyt jutun, jossa kevät-trendiksi kehutaan pastellivärisiä villasukkia. Minä kyllä toivon, etten tarvitse villasukkia kevääksi 😁

    • villananna kirjoitti:

      Joogasukat tai sitten puuvillasta neulotut sukat toimii kyllä kivasti kesällä. Itse olen kyllä kova käyttämään villasukkia kesät ja talvet.

  2. Mare Kinanen kirjoitti:

    Erilaisia kirjoneulesukkia on paljon syntymässä eri tekijöiden käsissä. Itse en osaa sitä lajia ollenkaan, niin tyydyn ihastelemaan.

    • villananna kirjoitti:

      Itse oli pakko opetella…Jos meinasi saada hyviä sukkia jalkaan tai paitaa päälle. Tässä se on ajan kuluessa sitten vaan taito parantunut.

  3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Fazer-sukkia olen nähnytkin, ja minusta tosi hauska idea. Jotenkin noiden karkkirasioiden/pussien kuviot on kuin tehty villasukkiin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *