Hae
VillaNanna

Käsitöiden parantava voima

Käsitöiden parantava voima

Paljon puhutaan käsitöiden terveysvaikutuksesta ja siitä mitä kaikkea käsityöt tuovat tekijälleen. Käsitöiden parantava voima parantaa koordinaatiota, hoitaa aivoja ja nostaa itsetuntoa. Itse katson, että käsityön terveysvaikutukset eivät ole vain ennaltaehkäiseviä vaan myös parantavia. Koska kädentaidoilla voidaan myös kuntouttaa ihmisiä. Esimerkki parantamisen voimasta on minun omasta kokemuksesta kun aikanaan minulla oli nuori henkilö ohjattavana, jonka kädet eivät enää oikein toimineet. Hän harjoitti käsiään saksia apuna käyttäen sekä teimme palmikkoja. Näin hän oppi käyttämään käsiään ja saamaan voimaa niihin.

Parantavasta voimasta voi antaa esimerkkejä vaikka kuinka paljon. Kun onnistut jossakin, se nostaa itsetuntoa kohisten ylöspäin ja jos elämäsi on ollut täynnä negatiivista ja kompastelua ja onnistut vaikka sen yhden sauman ompelussa tai yhden kerroksen neulomisessa, se on iso valo tunnelin päässä. Mutta mitä terveysvaikutuksia voi käsitöillä olla?

Käsitöiden parantava voima

Muutama vuosi on julkisuudessa puhuttu miten kädentaidot parantavat aivojen hyvinvointia ja auttaa muistisairauksien ehkäisyssä (ei tarkoita sitä, että se poistaa muistisairudet, hidastaa niiden puhkeamista ja etenemistä). Käsityöt ovat tärkeä osa ihan arkipäiväistä elämää, miten niillä tuetaan silmien ja käsien yhteispeliä, käsityöt rentouttaa ja saat hyvää mieltä. On todistettu, että käsityöt ovat oiva tapa poistaa stressiä sekä auttaa masennuksen hoidossa, käsityöt nimittäin lisäävät hyvänolon tunnetta.

Säännöllisesti harrastettuna käsityöt tukevat hienomotorisia taitoja ja tuovat itsevarmuutta ja nostaa itsetuntoa ja aivoille käsityöt ovat ihan parasta jumppaa. Kädentaidoista puhuttaessa ei tarkoiteta vain neulomista, vaan kaikkea muutakin mitä käsillä saadaan aikaan. Vaikka maalaamista. Jokaisella on oma osaamisensa kädentaidoissa. Ja kaiken tämän oppii jos on kiinnostusta, kukaan ei ole seppä syntyessään, en minäkään ole osannut kun aloitin. Opin pikku hiljaa.

Aivoille käsityöt ovat mitä paras jumppa. Mielikuvitus alkaa lentämään ja ihan pelkkä ajattelu helpottuu. Minusta yksi iso ja selkeä asia käsitöiden terveysvaikutuksista kuitenkin on se, että sillä voidaan pitkittää muistisairauden alkua. Eli käsityöt suojaavat muistia.

Onko kaikki vain hyvää?

Ihan kaikki käsityöt auttavat näissä asioissa. Lista on todella pitkä mitä kaikkea hyvää käsityöt tuovat tullessaan, toki on myös se nurjapuoli myös tässä hommassa. Nimittäin, yksi asia vaivaa isoa osaa meitä käsityöläisiä, ja se on jännetupintulehdus. Jos oikein innostuu neulomaan, niin voi käydä niin, että käsi on pari viikkoa paketissa. On myös perussairauksia, joiden kohdalla käsityöt, varsinkaan lankatyöt eivät ole ihan hyvä vaihtoehto, silloin kannattaa miettiä muita kädentaitoja. Mutta joka tapauksessa käsityöt ovat yksi tärkeä perusasia, jota kannattaa harjoittaa.

Lähde: Askel terveyteen

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Vaatteella on tarina

Itse tehdyt vaatteet

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itselleni on jäänyt mieleen muistia parantavasta harrastuksesta myös tanssi 🙂

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Minä jäin ihailemaan tuota värikästä villasukkakuvaa!

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Tämän allekirjoitan täydellisesti. Itse uskon käsitöiden mieltä kohentavaan voimaan. Käsillä on niin kiva näperrellä kaikkea kivaa ja sitten ihailla kättensä töitä!

 4. Mari kirjoitti:

  Allekirjoitan tän kyllä, vaikka nykyään liian harvoin tulee itse tehtyä käsitöitä.

  • villananna kirjoitti:

   Itselläkin on aika tällä hetkellä niin kortilla, että tulee hyvin harvoin tehtyä näitä hommia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *