Hae
VillaNanna

Helsingin helmi Cafe Taideterassi

Helsingin helmi Cafe Taideterassi

Helsingin helmi Cafe Taideterassi sijaitsee Linnunlauluntiellä Töölönlahden rannassa. Jos arvostat erikoisia ja upeita kahviloita, tämä on yksi sellainen. Mahtava aikamatka menneeseen maailmaan, upeita taideteoksia sisätiloissa ja ulkona olevalta terassilta on upeat näkymät Töölönlahdelle. Tämä upea kahvila tarjoilee herkulliset suolaiset ja makeat, ihanan tunnelman ja näköalan, jota ei ole missään muualla.

Tämän upean Sinisen huvilan osti veljekset Jorma Helenius ja Lasse Helenius. Kovan työn jälkeen huonossa kunnossa ollut huvilavanhus nousi jälleen loistoonsa ja nyt me saamme myös nauttia tämän Sinisen huvilan tarinoista kahvilan muodossa. Cafe Taideterassia voit seurata heidän omilla kotisivuillaan, kannattaa myös osallistua heidän erilaisiin arvontoihin sekä kisoihin. Heidän sivuille pääset tästä!

Helsingin helmi Cafe Taideterassi

Osallistuin jouluna Taideterassin arvontaan ja voitin lahjakortin heille. Olin aivan innoissani asiasta, olimmehan kerran vahingossa löytäneet tämän kahvilan ja rakastuimme paikkaan. Koska kevät ei ollut helppo ja unohdinkin koko asian kevään koronatoimien vuoksi, olin niin iloinen kun tyhjentelin sähköpostia ja löysin lahjakortin uudelleen. Ja eilen oli se päivä, kun meillä oli vihdoin aikaa toisillemme ja lähdimme tietenkin heti treffeille ja mikä onkaan paras paikka viettää treffejä kuin Taideterassi.

Jotenkin vain tuossa kahvilassa aika pysähtyy, eikä mihinkään ole enää kiire. Saa nauttia kesästä kiireettömästi nauttien. Ja heidän herkut vie kyllä mennessään. Olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon, onneksi vatsalla on oma elämä ja osaa sanoa milloin menee överiksi. Istuimme hiljaa, nautiskelimme jokaisesta suupalasta, joka suuhun laitettiin. Oli niin hyvää, ettei saanut yhtään sanaa suustaan.

Upea Sininen huvila

Kahvilan sisätilat ovat kuin henkäys menneistä ajoista, voin nähdä miten naisten pitkät mekot laahaa lattiaa ja taftin kahina kuuluu joka puolella. Ihanien leivonnaisten ja pullien tuoksu leijailee pitkälle ulos, se johdattaa jokaisen kahvilaan sisälle. Taulut kertovat omaa tarinaansa ja niissä silmät viettää pitkään, niistä löytää paljon tarinoita, jotka voi ottaa mukaansa ja jotka voi kirjoittaa oman päiväkirjan väliin. Kepeä puheensorina ottaa meidät vastaan terassilla, kun kannamme herkkumme pöytään. Puheensorinaan yhdistyy myös lintujen sirkutus. Mikä ihana tunnelma.

Täällä rauhoittuu, kaupungin melske jää puiden taakse, sitä ei kuule tänne. Täällä saa kiireettömästi nauttia, sukeltaa menneeseen maailmaan. Laittaa päähänsä sen suuren lierihatun ja avata pitsisen päivävarjonsa, höpötellä varpusille tai olla vain hiljaa ja katsella alas Töölönlahdelle, jossa lipuu hitaasti joutsenperhe sekä sup-laudat sulassa sovussa.

Helsingin helmi Cafe Taideterassi

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Ihanlta kuulosti ja näytti kahvila =) Ja ihanan näköisiä leivoksia myös.

 2. Jasmin kirjoitti:

  Uuu vaikuttaa käymisen arvoiselta paikalta! Meidän kodin lähellä oleva kahvila meni juuri konkurssiin 🙁 Kauniit kuvat oot ottanut!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpas ihanan näköinen paikka – wau! 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näyttää aivan vierailun arvoiselta kohteelta 🙂

 5. hannamaria kirjoitti:

  Vaikuttaa aika sympaattiselta paikalta!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *