Hae
VillaNanna

Voiko matkalle ottaa liikaa vaatteita mukaan?

Meikäläisen ikuisuusongelma, vaatteet ja matkustelu. En ole tähän päivään mennessä oppinut matkustamaan kevyesti ja se taito minun on opittava, sillä meillä on suunnitteilla lähteä reppureissulle ja silloin ei voi pakata mukaan isoja määriä vaatteita tai muuta luksusta. Se tulee olemaan meikäläiselle todella suuren suuri kasvun paikka, kun tuo hetki koittaa. Olemme lähdössä muutaman päivän reissulle ja matkalaukku pursuaa tavaraa, jos ehkä satun tarvitsemaan niitä kaikkia matkalla…Ja todellisuus on aina se, että vain osaa tulee oikeasti käytettyä. Varsinkin kun satun aina tällaisilla reissuilla olemaan kipeänä, ihan joka kerta. Olen siis yleensä parin vaatteen varassa kun ei pysty hienostelemaan ollenkaan.

Miten sinä pakkaat reissulle?

Päästän tässä hiukan ennen reissua kurkistamaan millaisia lumppuloita mukaan on pakattu. Enemmän niihin pääsee mukaan sitten reissulla. Ja lupaan laittaa kuvia enemmänkin. Tällä reissulla ei juurikaan uutta vaatetta ole. Vaan kaikki on kaivettu omasta kaapista, hiukan tuunattu kyllä ja pari juttua on tullut ostettua, ihan kevät hurmiossa. Vain yhdet kokonaan uutena ostetut leggarit löytyy, vaikka ovat nekin jo vanhat. Musta mekko, pitkä neuletaaki sekä poikani ostama paita ovat niitä uusia. Pojan ostama paita on ostettu uutena myöskin, mekko ja neuletakki taas ovat kirppareilta.
Muutama tuunattu vaate ja muuten vain kaapissa roikkuneita vaatteita. Tarkoituksella ei siis tällä kertaa ole tehty muita kuin suorat housut ja tuunattu farkut ja tunika, kaikki muu on vain valittu käyttöön.

Vaatehulluus taitaa olla juuri tätä, että ei kykene edes matkoilla luopumaan lumpuistaan, vaan ne täytyy ottaa mukaan, pahinta on kun ne muut ihanuudet jää kotiin ja vain muutaman voi ottaa mukaan…Voi voi, sitä Melissaa… Puolustukseksi on sanottava, että olen kyllä nyt myös oppinut vähentämään ja mietin mitä tarvitsen, ennen vain otin kaiken minkä eteeni sain ja hermoilin kun kaikki mitkä halusin mukaan eivät mahtuneet. Nyt mietitään ja suunnitellaan. Eli edistystä, vielä pitäisi oppia se, että puolet pois ja sellaisia, jotka voidaan yhdistää kaikkien kanssa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä mietin aina etukäteen mitä tarvitsen matkalle mukaan eli teen ihan listan, josta on sitten helppo rukata pois tuotteita mitä ilmankin reissussa pärjää 😀

 2. Jael kirjoitti:

  Mukavaa reppureissua:) Minä olen tulossa Suomeen ensi viikonloppuna, ja mietin mitä otan mukaani. Haluan ottaa mahdollisimman vähän, mutta talvivaatteet painavat enemmän kuin kesävaatteet.Mietin otanko ohuen talvitakkini vaiko poplarin,mutta taitaa huhtikuun alussa olla vielä vähän liian kylmää poplaria varten. Yleensä pakkaan aina liikaa, ja sitten tulee käytettyä vain osa, joten nyt yritän olla vähän tarkempi sen suhteen.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Mukavaa reissua 🙂 Minun helmasynti on pakata aina liikaa vaatteita mukaan! ja sitten kuin huomaas reissussa, että jokin todella tärkeä vaate puuttuu 😉

 4. Melissa kirjoitti:

  Teen samaa mutta aina tarvitsen muka paljon ja sitten käykin niin, etten olisi tarvinnut yhtään mitään 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Tänne on kyllä luvattu keväisempää keliä, että voi olla, että toppavaatteet on ihan liikaa…

 6. Melissa kirjoitti:

  Tämä on mun synti myös…Kun en voi koskaan tietää mitä haluan laittaa päälleni 😀

 7. Sonja kirjoitti:

  Mulla on aina lista tavaroista mitä otan matkalle mukaan! Oon ihan listahullu 😀

 8. HENNA kirjoitti:

  Mä olin kans ennen tosi huono pakkaamaan mukaan (aina ihan liikaa tavaraa!) mutta viime Kreikan reissulla otin vaan kunnolla aikaa sille hommalle ja mielestäni suoriuduin ihan fiksusti lopulta 🙂

 9. Melissa kirjoitti:

  Olen tota listaa kokeillut, mutta ei näytä auttavan mua ollenkaan…

 10. Melissa kirjoitti:

  Mulla vaan ei tunnu onnistuvan, vaikka miten suunnittelen ja väännän ja käännän hommaa :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *