Hae
VillaNanna

Parhaat paikat viettää joululomaa

Parhaat paikat viettää joululomaa

Mitkä on minun mielestä parhaat paikat viettää joululomaa? Meillä on useasti tapana lähteä matkalle joululomalla ja matkailtu on niin Suomessa kuin ulkomailla. Nyt haluankin tehdä pikkuruisen listan ja kertoa missä paikoissa olen kaikkein mieluiten viettänyt joululomani. Tänä vuonna emme ole menossa mihinkään, koska muutto on aina raskasta ja lohkaisee myös ison summan rahaa. Mutta emme me kotona kuitenkaan vain makaa, vaan tietenkin me tutustumme siihen mitä kaikkea Helsinki voi tarjota.

Parhaat paikat viettää joululomaa

Kohteet eivät ole järjestyksessä ja koitan tosiaan muistaa mitä kaikkea ollaan jouluisin tehty. Kolme paikkaa tosin tulee ensimmäisenä mieleen ja kaikki kolme kohdetta eivät ole Suomesta, vaan näihin kohteisiin pitää joko lentää, mennä linja-autolla tai laivalla…Tai miten ikinä itse haluaa. Ja vaikka minulle nämä kohteet ovat olleet parhaat mahdolliset, niin onhan joululomaa ihana viettää myös Suomessa erilaisissa kylpylöissä, sekä tietenkin laskettelemalla. Mutta nyt ei lasketella, eikä mennä kylpyläänkään.

Tallinna

Talvinen Tallinna

Tallinnassa olimme joulunajan vuonna 2018, uusi vuosi vietettiin sitten kotosalla. Joten ei ihan pakko ole koko lomaa viettää jossakin, vaan voi yhdistää lomamatkan ja kotoilun. Meidän reissu oli sellainen, että lähdimme illalla Helsingistä, yövyttiin laivalla, aattona nautittiin joulupäivällinen laivalla. Seuraavana päivänä pyörittiin aamusta iltaan Tallinnassa ja jälleen yövyttiin laivalla. Tapaninpäivänä ehdittiin vielä nauttia latkeseja Tallinnassa ja sitten seilattiin Helsinkiin. Erilainen ja mielenkiintoinen reissu kaikin puolin.

Parhaat paikat viettää joululomaa

Disneyland, Anaheim

Disneyland Park

Disneyland Adventure Park

Viime vuonna lähdimme sitten aika unelmareissulle, sellaiselle minne en olisi koskaan edes ajatellut lähteväni. Kohteena oli Disneyland Kaliforniassa. Disneyssä olimme jouluaaton sekä joulupäivän. Koko reissu oli pidempi toki ja nähtiin vaikka ja mitä tuona aikana, mutta Disneylandia suosittelen kyllä ihan kaikille, vaikka ei olisi lapsiakaan. Siellä on niin paljon kaikenlaista koettavaa ja nähtävää, että aikuisetkin viihtyy todella hyvin siellä. Toiveessa on päästä joskus sinne vielä uudelleen.

Parhaat paikat viettää joululomaa

Krakova

Moikka, olen taas täällä

Vuonna 2019 lähdimme viikoksi Krakovaan, tämä oli ensimmäinen kerta kun olimme siellä joulun aikaan ja hiukan ensin pelotti, että niin syvästi katollinen maa on varmasti täysin suljettu, mutta mitä vielä. Siellä oli vaikka mitä nähtävää ja koettavaa. Toisin kuin Suomessa. Täällä ei ole edes joulutoria enää jouluna, mikä on huono juttu, sillä turistit tykkäisi siitä kyllä. Mutta joka tapauksessa me vietimme mahtavan joulun Krakovassa ja hinku olisi viettää Puolassa muitakin jouluja, varsinkin Zakopanessa.

Parhaat paikat viettää joululomaa

Parhaat paikat jouluna lista

Lista on nyt valmis ja tietenkään en mitenkään tässä väitä, että Suomessa vietetty joululoma olisi jotenkin huonompi. Itselle se vaan ei oikein toimi, kun haluan jouluna kokea kaikkea, koska silloin saan poistettua tehokkaasti stressiä ja Suomessa ei oikein ole mitään silloin. Vain juuri erilliset lomakohteet ovat avoinna, mutta itse tykkään kyllä haistella sitä joulutunnelmaa ihan kaupungin keskustassakin, vaikka minä en joulua vietä. Siksi tykkään lähteä muualle nautiskelemaan, mikä on oikeasti sääli. Nautin kyllä kovasti meidän kylpyläreissusta muutama vuosi sitten ja päästiin myös kiertämään linnaakin silloin. Ei toki jouluaattona, silloin nautittiin kylpylästä vain ja syötiin hyvin joulupäivällisellä.

Tänä vuonna olisi tarkoitus tosiaan olla kotosalla, mutta suunnitelmissa on lähteä kiertelemään ja seikkailemaan ihan Helsingissä. Korona vuonna oltiin kotona ja silloin lähdettiin Nuuksioon seikkailemaan, voi olla siis, että jotakin saman tyyppistä voi olla tänäkin vuonna tulossa. Ei tosin Nuuksioon, vaan ihan Helsingissä vain. Meillä kun ei ole autoa enää, emme tarvitse sitä.

Parhaat paikat viettää joululomaa

Rentoa lauantaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Retki Wieliczkan suolakaivokselle

Meidän joulu tänä vuonna

Loma ei alkanut hyvin

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

10 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Me haluamme useimmiten olla jouluna kotona ja perheidemme parissa. Joskus toki olemme joulunkin aikaan pidemmällä reissulla, mutta varsinaisesi joulun vuoksi emme matkusta. Joulukuussa, ennen jouluaattoa, kiinnosttaisi sen sijaan lähteä katselemaan joulutunnelmaa jonnekin. Esimerkiksi listattuna ollut Krakova voisi olla todella kiva vaihtoehto.

    • villananna kirjoitti:

      Meillä tämä johtuu pitkälti siitä, ettei meillä vietetä joulua, joululoma tosin meillä on ja se yleensä hyödynnetään reissaillen. Tänä jouluna poika haluaa viettää joulua, joten ollaan sitten kotosalla tekemässä jotakin.

  2. finintirol kirjoitti:

    Tallinna on kyllä hieno miljöö joululle ja uskon Krokovankin olevan. Krakovassa oltiin viimesyksynä ja on kyllä viehättävä paikka.

    Tykkään jouluna juuri noista vanhoista kaupungeista, niiden jouluun sopivasta idyllistä. Joulutunnelmaa on hienoa haistella, maistella ja katsella joulukuun alusta avautuvissa joulumarkkinoissa ja niitähän täällä Keski-Euroopassa riittää. Jotkus joulutorit ovat tosiaan auki vielä jouluna ja vähän aikaa sen jälkeenkin.

    Tuosta sun listasta ottaisin ykkösenä Krakovan tai sitten suuntaisin Baijerin tai Tirolin vanhoihin kaupunkeihin kuten vaikka Garmisch-Partenkirchenin ja Innsbruckin ympäristöihin.

    • villananna kirjoitti:

      Krakova on ollut kyllä ihan paras joulukaupunki, vaikka joulua en vietäkkään. Mutta tunnelma on ollut siellä aivan ihana joka tavalla.

  3. Marja Kinanen kirjoitti:

    Useinmiten ollaan jouluna oltu kotona tai vuokramökillä. Omassa rauhassa. Pari kertaa, avioeron jälkeen, oltiin lasten kanssa joulua laivalla ja seilattiin Tukholmaan. Se toimi muutosriittinä uuteen.

  4. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Muutama mukava joulu on tullut vietettyä ulkomailla, mm. Barcelonassa, Tallinnassa ja Riiassa. Tykkään molemmista, kotijoulusta sekä matkoilla vietetystä. 🙂

  5. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tallinna on iki-ihana! Siellä tuli vietettyä aika moni joulu (sattuneesta syystä 😀). Pitäisi joskus kokea talvinen Krakova. Emme koskaan käyty siellä joulun aikana vielä, aina kesän tienoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *