Hae
VillaNanna

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha löydät osoitteesta Roihuvuorentie 12-16, puutarha on aivan kirsikkapuiston vieressä. Puutarha on kauniisti talojen keskellä, paikalla on ennen ollut liuskekivilouhos. Puutarha on neljässä osassa: Sinisen lohikäärmeen puutarha, Punaisen fenixlinnun puutarha, Valkoisen tiikerin puutarha sekä Mustan kilpikonnan puistometsä.

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

Omaan makuuni puutarha on hyvin eleetön, liian pelkistetty ja väritön. Kaunis kyllä, sitä ei voi kiistää mitenkään. Vietimme aluetta tutkien muutaman tunnin ja kuljimme puutarhassa rauhassa tutkien. Puutarha on meditaatiota ja rauhoittumista varten, itse tosin en rauhoitu täällä, tulen valtavan levottomaksi, se on yhteys luontoon, jonka vihreä väri rauhoittaa ja auttaa luomaan uutta.

Puutarha luo neljä kerrosta, jotka sulautuu kauniisti toisiinsa, peruselementit vesi, kivet ja kasvit on hienosti aseteltu luomaan oikeanlaisen fiiliksen. Kauniista kukkaloistosta emme valitettavasti saaneet nauttia, mutta ajatus upeista kukista saatiin. Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhan puro oli valloittava, mutta omaan makuuni valtavan pikkuinen. Minulle vesi on yksi tärkeimpiä elementtejä ja koska odotukset olivat aika korkealla, niin pettymyskin oli sitten aika kova. Siitä huolimatta nautin Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhasta kaikkein eniten, juuri veden vuoksi.

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

Helsingin puistot

Helsingissä on valtavasti puistoja ja muita vierailemisen arvoisia viheralueita. Olemme pikku hiljaa näiden vuosien aikana tutustuneet moniin erilaisiin kohteisiin ja matka jatkuu edelleen. Viime kesänä käytiin vain muutamassa tutussa kohteessa ja nämä puutarhat ja puistot jäivät käymättä. Vain tuttuja teitä kuljettiin. Nyt on jälleen se kesä, kun katsellaan hiukan uusia paikkoja. Toki ollaan oltu Kirsikkapuistossa, jossa joka kevät vietetään Hanami -juhlaa, osa juhlijoista tosin viettää juhlaa myös tässä japanilaistyylisessä puutarhassa.

Tällä hetkellä tutkimme lähinnä Itä-Helsingin puistoja ja puutarhoja, varsinkin tiistaisin ja torstaisin. Muina päivinä voimme kulkeutua muualle myöskin. Postaukset tosin tulee aina vähän viiveellä, mutta ei haittaa. On kiva kertoa kaikille teille näistä ihanista ja kauniista paikoista mitä Helsinki kätkee sisälleen, vähän niistäkin joissa harvemmin ihmiset käyvät, varsinkin turistit. Jokainen puisto on omanlaisensa, osa puistoista on olleet tosi kivoja ja osa taas vähemmän. Riippuu tosin paljon siitä mistä itse tykkää.

Alussa jo kerroinkin, että minuun vetoaa puistot, joissa on vettä, eikä riitä se pieni pläntti, vaan liikkuvaa vettä on hyvä olla enemmänkin. Tietenkin kasvillisuus on toinen, joka vetoaa. Mutta vesi on minulle yksi tärkeimpiä elementtejä ja sellaiset puistot, puistikot ja puutarhat on enemmän meikäläisen juttu, jossa liikkuvaa vettä on enemmälti. Vaikka minä en jostain niin välitä, niin sinä voitkin tykätä paljonkin, se kannattaa muistaa kun näitä minun höpinöitä lukee.

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

P.S. Jos asuni kiinnostaa, niin tekniset tiedot löydän neuletakkiin täältä sekä mekkoon täältä.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Huipulla tuulee

Retki Kuusiluotoon

Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Ihana puutarha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *