Hae
VillaNanna

Serveteille kori farkuista

Ilon päivä oli eilen, ompelukone palasi kotiin ja hyvää hoitoa oli saanut. Koko päivä meni ommellen kaikkea ihanaa ja kohta esittelenkin jotakin mitä en ennen ole tehnyt. On ihanaa kun saa taas purkaa stressiä ja paineita ompelemiseen. Lumppis-projektikin saa jatkua taas rauhassa. Nyt kuitenkin esittelen työn, jonka tein paljon ennen kuin koneeni sairastui ja joutui ompelukoneiden sairaalaan. 
Meillä on jo pitkään käytetty pestäviä servettejä ja niitä on muuten todella helppo tehdä vaikka vanhoista verhoista tai puuvillapaidoista. Meillä on arkena 25×25 tai 30×30 kokoisia servettejä, Vaikka ovat pieniä niin niitä on vaikea säilyttää järkevästi. Meillä kun ei ole kaapeissa tilaa niille, valitettavasti. Pitää joskus hankkia iso astiakaappi, jossa on vetolaatikot, sitten on hyvä paikka säilyttää servettejä.
Mutta kun sitä astiakaappia ei ole, niin kaivelin hetken lumppulaatikoita ja otin esiin farkuista yli jääneitä osia. Niistä sain aika hienosti korin, johon mahtuu nätisti taiteltuna servetit. Ne on helppo ottaa sieltä, voi olla ihan mukana kattauksessa tai sitten pöydän sivussa. Pohja on mitoitettu isoimman taitetun servetin mukaan. Näin mahtuvat kivasti kaikki sinne. Isommat servetit ovatkin sitten viikattuina liinavaatekaapissa. 
Tarvikkeet:
pieniä farkun palasia
pätkä vyötä
Pohja noin 30x30cm + saumanvarat. Yhdistetele varkun vyötäröosia toisiinsa niin pitkä pötkö, että riittää pohjan ympärille. Ompele reunaosa pohjaan kiinni ja kiinnitä vyö. Aika helppo ja nopea toteuttaa. Ja näyttää kivalle pöydällä.
En pulise tänään pidempään kun on kova hinku päästä koneen eteen ompelemaan ennen töihin lähtöä. Meikäläinen ei tee muuta hetkeen kuin ompelee ja käy töissä. Hih, ihanaa! Olen niin innoissani ja ideoita on monia, jotka haluan laittaa testiin…

Mukavaa viikonloppua!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Satu // Satua vai totta kirjoitti:

  Onpas hyvännäköinen! Farkut on aina niin IN juttu!

 2. Katta kirjoitti:

  Ihailen aina ihmisiä, jotka vääntää kaikkea käsin. Oma ompelukone ja saumuri pölyyntyy tällä hetkellä kaapissa. Ehkä taas joskus. 🙂
  – Katta – https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi

 3. emmaot kirjoitti:

  Voi ei miten suloinen kori! <3 Meillä käytetään kamalan harvoin servettejä, mutta tämä toimisi hyvin myös esimerkiksi eteisessä korina avaimille tai muille aina hukassa oleville tavaroille 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  Farkku on aina in, totta. Ja ihana materiaali<3

 5. Melissa L kirjoitti:

  Ei muuta kuin esiin koneet ja tekemään kaikkea kivaa 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Se käy myös oikein hyvin 🙂

 7. isivuosi kirjoitti:

  Hauska idea!
  Meilläkin on käytössä pestävät servetit ja nenäliinat.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Hienoa kuulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *