Hae
VillaNanna

Syksyn tuulet jo puhaltaa

Syksyn tuulet jo puhaltaa

Syksyn tuulet jo puhaltaa ja sen olen huomannut jo siitäkin, kun minulta on alettu pyytämään syksyisiä tuunausvinkkejä. En ole itse vielä päässyt hommaan mukaan, vaikka jo aloittelin yhtä työtä tuossa viikolla. Koitan senkin saada viikonlopun aikana valmiiksi. Syksyä en kuitenkaan kovin mielellään vielä haluaisi kun kesää voisi olla vielä hyvinkin jäljellä. Silti syksyn jo haistaa ja sade on muuttunut kylmäksi ja epämiellyttäväksi. Yöt ovat kylmiä ja alkaa tulla sellainen käpertely fiilis. Lämpimien peittojen alle on ihana käpertyä lämpimän kaakaon kera.

Minulla ei juuri isoja syystuunaus suunnitelmia ole. Muutaman jutun olen kaivanut laatikosta ja olen sitä pinoa aloittanut pienentämään. Koska samaan aikaan tehtailen kasvomaskeja, niin mitään erillistä projektikasaa en aloita. Ne projektit saa odottaa ensi vuotta.

Syksyn tuulet jo puhaltaa

Korona-ajan karantteenit ovat tuoneet monille ihmisille vyötärölle hiukan tavaraa, kuten minulle ja kaappi kertoo surullista tarinaa asian tiimoilta. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, kun voi kaivaa kaapeista vaatteita, jotka eivät enää mahdu tai eivät muuten vaan enää ole se juttu. Näitä vaatteita yhdistelemällä saa vaikka mitä ihanaa aikaiseksi. Muokataan vaikka liian pieneksi jäänyt neuletakki sopivaksi.

Huom! 

 • Aina kannattaa sovittaa ja katsoa mihin lisää volyymia tarvitaan. Tuosta noin vaan ei kannata lähteä hääräilemään!

Tarvikkeet:

 • Tuunattava neuletakki
 • flanellipaita tai vastaava
 • reunapitsejä
 • virkattu pyöreä pöytäliina

Tee näin:

 • Purkaa ensin flanellipaidasta kaikki se minkä haluat hyödyntää, kuten hihansuut, taskut, kaulukset yms.
 • Leikkaa neuletakkiin sivut auki, sekä myös etu-ja takakappaleille.
 • Leikkaa flanellipaidasta kiilat, jotka ompelet neuletakkiin, niihin kohtiin, jotka leikkasit auki.
 • Leikkaa flanellipaidasta pitkä suiro (yhdistele suiroja keskenään) ja tee pitkä suiro, johon ompelet reunapitsin toiseen päähän. Ompele rypytyslanka ja asettele se neuletakin helmaan. Ompele frilla kiinni helmaan.
 • Voit kiinnittää flanellipaidan osia hihoihin, taskut taskuiksi yms. mikä ikinä sopii omaan tyyliin tai sitten kiinnittelet pitsejä sinne tänne neuletta. Kannattaa kokeilla kaikenlasta.

Mitä isomman kiilan tekee, sen enemmän volyymia tulee neuletakkiin. Aina kannattaa kuitenkin hiukan varoa, ettei tule liikaa ja joudu pienentämään. Minun kiilat loppuu maksimissaan aina vyötärölle, joskus voin vetää kiilat ylös mutta tämä riippuu niin paljon siitä, miten pieni korjattava vaate on.

Syksyn tuulet jo puhaltaa Syksyn tuulet jo puhaltaa

ASU

Materiaalit ovat aikanaan löytyneet Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Kierrätyskeskuksesta on löytynyt myös paita, joka vilkkuu kuvissa sekä saapikkaat. Jättipipon olen neulonut vuosia sitten jämälangoista. Ohjetta minulla ei siihen pipoon valitettavasti ole. Mutta helppojen peruspipojen ohjeita löytyy googlettamalla. On joustinneulepipoa ja suoraaneulottua. Löytyy varmasti itselle sopiva pipo. Pipo on helppo tapa opetella neulomista. Pipo valmistuu nopeasti ja hirmuisen isoja juttuja ei tarvitse osata. Ainoat on ne, että miten yhdistää aloitussilmukat pyöreäksi ja tietenkin lopun kavennukset. Mutta eivät nekään ole ylitsepääsemättömiä asioita.

Tämä tuunaus on hauska ja ulkonäkö muuttuu sen mukaan mitä materiaalia käyttää. Kokeile pitsiä kiiloiksi tai toista neulosta. Kokeile uskaliaasti vain kaikkea. Jokaisen tyyliin ja makuun löytyy materiaalia kirppiksiltä, jos ei omasta kaapista sillä hetkellä löydy. Uskoisin, että tällä hetkellä monien kaapeissa on kutistuksia tapahtunut. Tämmöisten vinkkien avulla vaatteet säilyvät käytössä pitkään.

Syksyn tuulet jo puhaltaa

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Farkkutakki farkkujen palasista

Kaksi vanhaa neuletta

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hieno neuletakki =) Itsekin voisin pitää samantapaista. Mullakin olis noita tuunattavia vaatteita, mutta en ole vain jaksanut tarttua tuumasta toimeen. On vissiin laiskuus iskenut tai joku =)

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Syksyllä tekee mieli kääriytyä neuleeseen. Minä kääriydyn tuunaamattomiin, koska taidot ja innostus ei muuhun riitä. Sinun tuunailusi näyttää kivalta!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, se on juuri näin. Neuleeseen on ihana kääriytyä 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Viimeiset pari päivää on onneksi ollut vielä ihanan lämpöisiä, mutta sieltä se syksy tekee kovasti tuloaan…

  • villananna kirjoitti:

   Yöllä oli täällä kova sade ja myrsky. Saa alkaa tyhjentämään meidän kesäkatosta jo :/

 4. Marjo kirjoitti:

  Hauskoja kuvia ja nuo sinun ilmeet 😀
  Viime päivinä on ollut niin lämmintä ja kosteaa etten voisi ajatellakaan
  luopumista kesävaatteista vielä. MInähän olen myös ”Ikuinen kesävenyttäjä”
  joten näillä nykyisillä vaatteilla yritän vielä pärjäillä.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Täällä kanssa katseet ovat siirtyneet jo syksyyn! Ihanaa, että saa käyttää neuleita 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Pikku hiljaa syksy voitaa kesän ja odotellaan talven tuloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *