Hae
VillaNanna

Farkkuhameella mennään

Farkkuhameella mennään

Jälleen kerran farkkuhameella mennään ja lujaa, myös tämä farkkuhame on tehty vanhoista farkuista ja farkut löytyi ylijäämälaatikosta. Alunperin oli tarkoitus tehdä näistä farkuista jotakin ihan muuta, mutta hameeksi ne sitten kuitenkin muuttui matkan varrella. Nyt kaapissa onkin aika mittava skaala erilaisia farkkuhameita, että nyt voisikin pitää pientä taukoa näiden tekemisessä.

Farkkuhameella mennään

Farkut on alunperin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyneet ja siitäkin on aikaa monta monta vuotta. Olen pitkään miettinyt, että mitähän ihmettä näistä tekisi. Toisesta lahkeesta olen jo ilmeisesti jotakin tehnyt, sillä toisesta lahkeesta on leikattu pala pois. Se tosin ei haitannut mitään, sillä farkut olivat joka tavalla suuret. Niitä siis pienennettiin sekä lyhennettiin aika reilusti, että hameesta tuli mahdollisimman tykäistuva.

Tällä kertaa muotoilin takakappaleen ihan saumalla niin, että poistin koko takakaaren ja sain näin hameesta enemmän istuvan. Etuosan kaaren laitoin tuttuun tapaan päällekkäin. Ompelin farkkujen läppätaskut takaisin hameeseen ja lisäsin myös toiset taskut niiden alle. Näin valmistui farkkuhame jollaista ei vielä kaapissa ollut.

Farkkuhameella mennään

Farkkuhame sopii kesään ja talveen

Farkkuhametta voi käyttää mihin vuodenaikaan tahansa, farkku pitää niin keveistä kesähepenistä kuin paksummista neuleista ja sukkiksista. Farkkujen kanssa voidaan yhdistellä myös montaa eri tyyliä ja näin kaikki farkut ovat sopivia kenelle tahansa. Itse halusin ehdottomasti yhdistää tämän hameen kanssa leikkuujätteestä kyhätyn paidan. Paidassa on neuleita sekä collegekangasta. Kaikki on eri vaatteista pelastettuja palasia.

Paidan olen ommellut muutama vuosi sitten japanilaisen kaavakirjan kaavoilla ja kaavatiedot saat tuosta alempaa linkistä, jos kiinnostaa siis japanilaiset kaavat. Mielestäni ajatus koko tuunatusta asusta toimi hyvin ja on hyvin ominta Melissaa. Tästä asusta näkee hyvin meikäläisen intohimon tuunattuihin vaatteisiin ja miten olen saanut ne katu-uskottavaan muotoon. Näin rakensin kivan keväisen asun.

Odotan toki jo kovasti kesää, jotta voin testata miten tämä farkkuhame muokkautuu kesäiseen muotoonsa ja miten saan yhdisteltyä erilaisia kesähepeniä hameen kanssa. Varastossa odottaa jo pari neuletoppia, joita haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan juuri tämän hameen kanssa. Eli nyt saisi lumet sulaa jo ja kevät puskea esiin.

Farkkuhameella mennään

Rauhallista sunnuntaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

Vanhoista farkuista farkkuhame

Pojan farkuista hame minulle

4 kommenttia

  1. Amalian maailma kirjoitti:

    Ihana farkkuhame! Farkkuvaatteet on kyllä siitä mahtavia, että ne sopivat tosiaankin kaikkiin vuodenaikoihin. Kauniin paidan olet myös leikkuujätteestä loihtinut!

  2. finintirol kirjoitti:

    Sulla on hieno taito luoda vanhasta uutta. Näkemystä muodoista ja tyyleistä. Hieno hame ja kokonaisuus

    Nykyisellään kasvavan kiertotalouden malliesimerkki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *