Hae
VillaNanna

Ranta-asu kolmesta huivista

Ranta-asu kolmesta huivista

Huiviprojektin toinen osa: Ranta-asu kolmesta huivista.

Ihanaakin ihanampi Pinkit korkokengät -blogin Maiju antoi minulle viime syksynä kassillisen erilaisia huiveja sekä ihania koristeita, kuten koristenauhoja sekä kangasmerkkejä. Tämän tarkoituksena oli se, että teen näistä huiveista jotakin ihan muuta ja teinkin heti seuraavana päivänä minulle hameen yhdestä huivista. Tai oikeastaan ponchosta. Nyt ollaan siinä vaiheessa kevättä, että voi alkaa miettiä kesän ihania hellepäiviä.

Ranta-asu kolmesta huivista

Kun kävin läpi kotona huivikassin sisältöä, tiesin jo silloin mitä juuri näistä kolmesta huivista tulee. Valitsin siis kaksi trikoista huivia sekä yhden ohuen huivin. Tarkoitus oli tehdä bikinit, turbaani sekä rantamekko. Rantamekon kanssa kävi kömmähdys, jonka korjaan mahdollisimman pian. Nimittäin käytin turbaanista ylijäänyttä materiaalia tekemällä siitä olkaimet rantamekkoon ja kävikin niin, että ne venahti heti kun sain mekon päälleni. Joten olkaimet on korjattava, jotta saan mekon oikeanlaiseksi päälleni.

Mitä opin tästä kömmähdyksestä? Sen, että sovita ja testaa kunnolla. Pikainen kokeilu ei riitä.

Ohjeet ja kaavatiedot

Bikinit: Suuri käsityö 6-7/18

Rantamekko: Linkki, ole tarkkana olkainten mittojen kanssa.

Turbaani: Linkki

Jos en tuota kömmähdystä nyt mieti, niin näistä tuli kyllä aikas kivat ja tulee kyllä käyttöön kaikki kolme. Tein muuten elämäni ensimmäisen turbaanin ja voin luvata, ettei jää ainokaiseksi. Teen näin varmasti lisää. Vaikka talvinen seuraavaksi. Pallolisesta huivista olisi tullut kyllä koko uikkarikin, mutta sillä hetkellä kun nämä tein ajattelin, ettei materiaalia ole tarpeeksi. Olisi ollut kyllä ja vielä jämistä pitää kehitellä jotakin kivaa.

Ranta-asu kolmesta huivista

Miten asun osat valikoitui?

Olen tehnyt monet kerrat bikinejä sekä uikkareita, joten oli helppo lähteä tekemään niitä. Toisin oli kahden muun osan kanssa. Mutta koska olen aina halunnut tuollaista rantamekkohärpätintä sekä turbaania, niin tietenkin lähdin testaamaan miten onnistun tuollaisessa hommassa. Tämä yksi rantahärpätin riittää minulle, tykkään enemmän noista mekoista, joita olen muutamia jo tehnyt. Tai sitten pitää valita jokin muu materiaali. Tosin jos olkainten lyhennyt toimii, niin mekko on päälläni toisenlainen. Tosin materiaali on niin ohutta, että se pyöri pinessäkin tuulessa miten sattuu päälläni. Mutta testataan ja katsotaan. Vielä en heitä mekkoa nurkkaan siis.

Bikineissä minulle on tärkeää korkea vyötärö. Isomahaisena se on paras, näin iso röllykkä ei tunkeudu housujen liepeen yli ja jää roikkumaan housujen päälle. Tästä syystä olen alkanut käyttämään mieluiten kokouikkaria. Mutta tykkään biksuista ja meinaan näitä käyttää vaikka mahani vilkkuisikin.

Ranta-asu kolmesta huivista

Mitä seuraavaksi teen huiveista?

On tulossa yksi hame sekä mekko. Hame on odottanut pitkään tekijäänsä, on leikattu jo mutta ompelu on saanut odotuttaa itseään pitkään. Hame oli tarkoitus saada blogiin nyt keväällä heti kun lumet sulaa, mutta ei ole homma edennyt. Tuon ensimmäisen ponchosta hameeksi voit käydä katsomassa täältä. Tuosta hameesta tykkään todella paljon ja se sopi kuin nakutettu tuonne kekrijuhliin. Mekkoon on tulossa myös minun huiveja, sillä niitä on itsellänikin ihan liian paljon ja on vain hyvä laittaa ne näin kiertoon. Muiden huivien tarinaa en vielä avaa. Ensi kerralla sitten.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hauska idea ja itsekin käytän monesti huivia rannalla saronkina 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Huivejakin pystyy hyödyntämään niin lukemattomilla tavoilla 🙂

 3. petra kirjoitti:

  Tosi nätit bikinit tuli! ? Ja mekko härpättimen kangas on kyllä kaunis! ? Mie vielä haaveilen talviturkin heitosta ?

  http://www.sangynalla.fi

 4. Marjut kirjoitti:

  Tosi kiva asu. <3 Tuollaisen sarongin tahdon itse myös, tosi ihana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *