Hae
VillaNanna

Helsinki Samba Carnaval -22

Helsinki Samba Carnaval

Helsinki Samba Carnaval -22 saatiin vihdoin järjestettyä kahden vuoden tauon jälkeen. Oli aivan mieletön fiilis nähdä se upea pukuloisto ja jännitys mikä valtaa Senaatintorin lauantaina ennen kuin päätapahtuma sambakoulujen sm -kisat starttaa. Mikä ihana fiilis kun vihdoinkin saatiin samba Helsingin kaduille.

Helsinki Samba Carnaval -22

Karnevaalit ovat joka vuosi samaan aikaan Helsinki päivän kanssa, tänä vuonna samba karnevaalit kesti koko viikon ja kaikenlaista sambaan liittyvää oli ympäri Helsinkiä. Sambakuninkaallisiksi valittiin tänä vuonna Sini Sabotage ja Kerttu Rissanen. Kuninkaallisten tehtävä on avata karnevaalikulkue, he myös kulkevat ensimmäisen koulun edessä kulkueessa. He toimivat karnevaalien lähettiläinä. He myös ovat paikalla Senaatintorin lavalla aamupäivästä kun juhlahumu alkaa.

Tapahtuman aikana on tanssiopetusta, on kilpailuja kuten fantasiapukukilpailu, jonka voitti tänä vuonna Samba Carioca Turusta. Samba Queen Finland kilpailusta ensimmäinen perintöprinsessan titteli meni myös Turkuun sekä Suomen Samba Queen Finland on myös Turusta. Koko viikon on siis ollut erilaisia sambaan liittyviä tapahtumia ympäri Helsinkiä. On avajaisia, on iltajuhlia, kisoja yms. Yleensä humu on viikonlopun kestävä mutta tänä vuonna humu kesti koko viikon.

Sambakarnevaalit ovat ilmainen koko perheen tapahtuma, jossa kannattaa käydä ainakin kerran elämässään. Karnevaalit ovat sellainen tapahtuma, joka vie katsojan kauas Brasiliaan ja takaisin. Samalla tutustuu kaikkiin Suomen sambakouluihin ja näkee sen ison työn minkä jokainen sambista on vuoden aikana tehnyt. Puvut, biisit, vaunut sekä soitto ja tanssi on kovan työn tulos. Sambista ei ole vain tanssija ja soittaja ei ole vain soittaja, vaan jokaisen pitää olla moniosaaja, sillä kaikki minkä näet kulkueessa on sambakoululaiset tehneet itse.

Helsinki Samba Carnaval -22 Helsinki Samba Carnaval -22 Helsinki Samba Carnaval -22

 

Helsinki Samba Carnaval Helsinki Samba Carnaval

Samba ei ole vain harrastus

Sambaa ei vain tanssita, sitä hengitetään ja eletään. Samba on elämäntapa. Samba on edelleen myös minun elämäntapa vaikka en treeneissä enää käy. Kun bateria (rumpuryhmä) päräyttää tahdin, veri kiehahtaa, vartalon asento muuttuu ja liike alkaa kuin tyhjästä. Paikallaan ei pysty olemaan. Surdo lyö sydämen tahtia.

Olen itse tanssinut sambaa monta vuotta. Aloitin nuorena tyttönä Turussa samba Apitossa ja siirryin hetkeksi samba Cariocaan. Muutamien vuosien jälkeen palasin takaisin Cariocaan ja sinne jäin. Lopulta kun muutimme takaisin Helsinkiin samba jäi, en ole osannut mennä toiseen sambakouluun. Olen henkeen ja vereen Cariocalainen. Tänä vuonna olin auttamassa sambistakolleegaa puvun kanssa ja nautin olostani myös avustajan roolissa. Eihän se ollut ensimmäinen kerta edes avustajana. Mutta aivan ihana fiilis jäi, jalat kipeät (ei tosin niin pahasti kuin tanssiessa), iho palanut vaikka rasvasin paljon ja hattukin oli päässä. Mutta ihana olo kaikkinensa. Tätä olen kaivannut!

Helsinki Samba Carnaval Helsinki Samba Carnaval Helsinki Samba Carnaval

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Jowi kirjoitti:

    Hienoja kuvia! Kuullostaa todella menevältä ja nopeatempoiselta tapahtumalta.

  2. Jael kirjoitti:

    Arvasinkin että täältä löytyisi postaus samba karnevaaleista. Tosi upeat kuvat ja asut, ja ihanan värikästä menoa.Brasilialaiset ovat niin värikkäitä,minullahan on täällä ihana Elisete tuttava Brasiliasta, laulaja, joka aina pukeutunut mitä värikkäimmin.

  3. Nadine G kirjoitti:

    Tämä on niin iloinen ja värikäs tapahtuma! Itse en koskaan nähnyt karnevaalia Helsingissä, mutta Gozolla, Albufeirassa ja Loulessa (Algarvessa) kyllä. Karnevaalit ovat tosi mukaansatempaavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.