Hae
VillaNanna

Trikoopaidasta kassi

Trikoopaidasta kassi

Kestokasseja voi tehdä oikeastaan mistä tahansa materiaalista. Yleensä kuitenkin puuvillasta. Minulta tuli tällä kertaa trikoopaidasta kassi, ja ei mikä tahansa kassi, vaan tilava pussukka, jota voi käyttää monessa asiassa. Kuten ihan pienten tavaroiden kantamisessa. Tämä on hiukan päänvaivaa tuova työ, koska kaavoja tähän ei ole, vaan kassi tehdään silmämääräisesti, pyritään hyödyntämään myös kaikki materiaali mitä tuossa on olemassa, paidassa siis.

Paita taas on poikien vanha paita, jota kumpikaan ei ole halunnut käyttää, sillä se on ollut ns. hikipaita, eli kun laitat paidan päälle olet hiestä märkä sen jälkeen. Se miten tämä paita on kulkeutunut meille on unohtunut täysin, sitä ei kuitenkaan ole mistään ostettu ja koska pojat eivät tämän tyylisistä paidoista tykkää, ei niitä ole hankittu edes. Tällainen paita on siis erittäin hyvä tällaiseen tuunaukseen.

Trikoopaidasta kassi Trikoopaidasta kassi Trikoopaidasta kassi Trikoopaidasta kassi

Trikoopaidasta kassi

Mitä kannattaa huomioida tässä hommassa on se, että paita, josta kassi tehdään on pitkät hihat, koska niitä tarvitaan tässä hommassa kipeästi. Tämä on hyvä tapa saada hyödynnettyä koko materiaali. Ja tosiaan kaavaa ei tähän tarvita, vain hiukan silmää mitä tekee. Samanlaisen kassin voi toki tehdä myös materiaalista, joka ei veny.

Tarvikkeet:

 • pitkähihainen trikoopaita
 • mittanauha
 • sakset
 • ompelukone

Tee näin:

 • Leikkaa hihat irti.
 • suurenna kaula-aukko.
 • leikkaa olapäät auki.
 • Muotoile kassin alaosa hiukan kaarevaksi.
 • Leikkaa hihat sopivaksi palaksi joista teet kaksikertaiset sangat kassiin.
 • Ompele sangat kiinni olkapäiden kohdalle.

Betoniviidakko Helsinki

Olen niin paljon saanut kuulla siitä, miten Helsinki on suuri betoniviidakko, jossa ei ole yhtään vihreää tai puistoa. Ajatus on minulle vieras, sillä Helsinki on keskellä metsää jonka toisella puolella on meri. Eli luonto on läsnä, olit sitten missä kohtaa tahansa Helsinkiä. Autoja täällä kyllä on, vaikka miten paljon. Niin kuin kesällä monet huomasi liveistäni, että vaikka asumme ihan maalla, niin autot pärisee vierestä ihan koko ajan. Mutta en allekirjoita tuota betoniviidakkoa ollenkaan. Toki jos keskustaan menee ja seisoo makkaratalon edessä, niin montaa puuta ei siinä ole, mutta Rautatieaseman vieressä jo aukeaakin valtaisa viheriö, joka laajenee joka puolelle. Siitä kun vaeltaa Pasilaa kohti alkaa Keskuspuisto, joka ulottuu Vantaalle asti. Monet ulkomaalaiset vieraat useasti sanoo siitä, että odottaa milloin puut häviää, eivät ole tottuneet, että kaupunki on keskellä metsää (näin heidän mielestään).

Itse rakastan Helsinkiä juuri sen monimuotoisuuden vuoksi, on luontoa ja kaupunkia, eikä tarvitse mennä kauas, että saa kokemuksen vaikka maatilan elämästä. Eläintilojakin kun täällä on. Viikissä käyskentelee lehmiä, Falkullan ihana eläintila, joka tekee arvokasta nuorisotyötä ja tietenkin Haltialan kotieläintila, jonka tiluksilta saa kesäisin kerätä herneitä ja kukkia. Myös Tuomarinkylän kartano ja ratsastustila on myös tuossa ihanan Vantaanjoen varrella. Eli maaseutua ja kaupunkia hyvässä suhteessa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Talvilomaseikkailu

Tämän ei pitänyt kestää

Eiranrannan iltakävely

Retki Kuusiluotoon

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kiva kassi, ja helpot ohjeet. Osaisinkohan tehdä….

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  En kyllä ensi näkemällä olisi edes itsetehdyksi uskonut 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Vau, mikä kassi! Itse en koe Helsinkiä betoniviidakoksi, vaan mielikuvissani viheralueet ja pikkumetsät ovat lähellä.
  Kivaa ja inspiroivaa viikkoa!

  • villananna kirjoitti:

   Niinhän ne ovatkin. Siksi en aina ymmärrä ajatusta, että Helsinki olisi betoniviidakko

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Noin se käy, kun osaa. Tulipa hieno kassi. Ei uskoisi itsetehdyksi.

 5. Henna kirjoitti:

  Ompas kiva idea! 🙂 Muistan, kuinka äitini teki lapsena farkuista usein vastaavia kasseja!

  • villananna kirjoitti:

   Farkku on kestävä materiaali ja siitä useasti tehdään kasseja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *