Hae
VillaNanna

Treffit Tallinnassa

Treffit Tallinnassa

Meillä oli treffit Tallinnassa mieheni kanssa viikolla. Itse otin nimittäin hiukan lomaa, tarkoituksena opiskella ja ommella. Kumpaakin kuitenkin on tullut tehtyä erittäin huonosti. Olen kaivannut lepoa oikein kunnolla.

Treffit Tallinnassa

Meillä oli tarkoitus viettää kulttuurinen reissu, mutta muutama päivä ennen lähtöä se muuttuikin ihan toiseksi. Eli tutustutaan kirppareihin ja käydään syömässä. Kovin montaa kirpparia ei tosin ehditty käymään, mutta muutamassa, tästä on hyvä aloittaa Tallinnan vintage ja second hand -liikkeissä käynti. Valtavia määriä tavaraa en myöskään ostanut, vain muutaman asian, jotka näette tässä postauksessa.

Matka alkoi hiukan jännittävissä tunnelmissa, sillä pari vuotta sitten kun viimeksi olimme treffeillä Tallinnassa, myrskysi kunnolla ja olin todella huonovointinen ja sama oli pelkona nytkin, kun satoi ja tuuli voimakkaasti. Laivakin keikkui aika rajusti, mutta ei ollut mitään verrattuna siihen viimekertaiseen, kun aallot löivät ikkunoihin. Tällä kertaa oltiin aamupalalla noin puolitoista tuntia ja syötiin ihan rauhassa, ei pidetty mitään kiirettä. Sen jälkeen kierreltiin laivaa ristiin rastiin. Paluumatkalla makoiltiin hytissä ja haettiin parit karkit tuliaisiksi. Satamassa tarkistettiin koronapassi, ne joilla ei ollut jäivät koronatestiin.

Treffit Tallinnassa

Balti Jaama Turg ja Humana

Halusin ehdottomasti päästä käymään kahdessa vintage -liikkeessä, jotka sijaitsee Balti Jaama Turg kauppahallissa.

Vintage -liikkeet:

 • MS Vintage
 • Sveta Vintage
 • Fankadelik Vintage

Ostin Fankadelik Vintagesta yhden ihanan 80 -luvun sinapinkeltaisen neuleen. Muista liikkeistä en sitten löytänyt mitään. MS Vintagessa olisi lähtenyt yksi 60 -luvun Suomessa valmistettu takki, mutta takkiin olisi pitänyt tehdä kokonaan uusi vuori, joten sen vuoksi takki jäi kauppaan. Svetasta en ostanut mitään, sillä ainut, jonka olisin ostanut ei mennyt päälle.

Kauppahallista suuntasimme hallin vieressä olevalle Humana Vintagelle. Tästä kaupasta ostin housut ja sen jälkeen juostiinkin kovalla kiireellä syömään, meillä oli pöytävaraus ja aika meni niin siivillä kauppahallissa. Eli enemmän aikaa pitää kyllä varata, jos shoppailemaan lähtee.

Treffit Tallinnassa Treffit Tallinnassa

Manna la Roosa

Pöytävaraus oli tehty Tallinnan vanhan kaupungin reunaan, Manna la Roosa ravintolaan. Tämä paikka on itsessään jo pienoinen nähtävyys. Meidät ohjattiin pöytiin ja koronapassi tarkistettiin. Tämän jälkeen saatiin tehdä tilaus ja mikään kiire syödä ei ollut, hetki ruokailulle oli myös hyvä, sillä sade paheni koko ajan ja pahin kaatosade oli sillä aikaa kun me nautimme hyvästä ruuasta ja lämmöstä ravintolassa.

Tallinna oli muutoin aika tyhjä, turisteja ei juuri näkynyt, suomalaisia kyllä oli jonkin verran. Laivakin oli aika tyhjä, kun muistelee miten täynnä laiva yleensä on ollut. Aika jännä fiilis, kun käveli ravintolaa kohti ja tuli vanhan kaupungin aukiolle ja sen ympärillä olevat ravintolat olivat aivan tyhjiä, myös aukio oli aivan tyhjä.

Ruokailun jälkeen käytiin vielä Kaubamajassa olevassa Suva socks -liikkeessä, ostan aina näitä ihania sukkia Tallinnasta kun sinne mennään ja tietenkin Humanassa. Tämän jälkeen päätettiin poiketa vielä Ruby kahvilassa hakemassa pientä evästä kotiin. Ruby kahvila sijaitsee Rottermannissa ja sieltä saa kosher herkkuja. Tämä on myös sellainen paikka jossa aina käydään kun Tallinnassa ollaan.

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi, Twitter

LUE MYÖS:

Me oltiin treffeillä

14 kommenttia

 1. krissstiina kirjoitti:

  Ei ihme, että turisteja ei ole, jos on yhtään tutustunut Viron koronatilanteeseen tällä hetkellä.

 2. Henkka kirjoitti:

  Mukavahan se on liikkua tuolla, kun ei ole tunkua joka paikassa. Oletko käynyt Sarapuu Kirbukas (Telliskiven alueella) liikkeessä? Paljon hyviä vaatteita, toki enemmän naisille kuin miehille.

 3. Nadine kirjoitti:

  Tallinna onkin tyhjä nyt. Kukan ei liiku: turisteja ei ole ja paikalliset muutenkin vähensivät liikkumisiaan koronan takia.

  Siellä ihan Balti Jaama Turgin vieressä on myös Wilma Schlizewskin Shit and Stuff -kauppa. Se vasta hulvaton kirppis on!
  Manna la Rosa on myös suuressa paikallisten suosiossa, en tiedä, oliko juuri silloin asiakkaita. Virolaiset eivät yleensä syö ulkona kun pe-la iltoina.

  Sä et maininnut, millä laivalla olitte tulleet Tallinnaan. Tässä pieneksi vinkiksi: uudessa Megastar laivassa on hyvin edistynyt vakausjärjestelmä, joka antaa aluksen olemaan keikkumatta aika kovassa merenkäynnissä. Itsekin yritän aina osua juuri siihen laivaan HKI-TLL välille.

  • villananna kirjoitti:

   Megastarilla mentiin ja tultiin. Itse en huomannut eroa, samalla tavoin keikkui kuin muutkin laivat on keikkuneet. Tosin mulla on herkkä tuo aisti, niin aika pienestä jo mulla menee maha sekaisin.

 4. I don´t speak Polish kirjoitti:

  Hauskan kuuloinen reissu teillä. Häpeäkseni täytyy myöntää, että itse en ole koskaan käynyt Tallinnassa. Ehkä vielä jonain päivänä:)

 5. Jowi kirjoitti:

  Tällaiset Tallinna aiheet kiinnostaa kyllä kovasti kun sinne on varmaan muutto jossain vaiheessa! Kiitos tästä.

 6. Suvi kirjoitti:

  Kivoja kuvia.
  Suunnittelimme alustavasti kaverini kanssa lähtöä Tallinnaan ensi kesäksi.

 7. Anne kirjoitti:

  Pitkä aika siitä, kun viimeksi Tallinnassa olen käynyt. Mukavan näköistä siellä kuviesikin mukaan olisi

  • villananna kirjoitti:

   Meille Tallinna on Helsingin jatke, joten kun halutaan nopeasti tekemään jotakin muuta, niin mennään Tallinnaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.