Hae
VillaNanna

Pakkaspäivän suloinen asu

Pakkaspäivän suloinen asu

Pakkaspäivän asu on lämmin ja hengittävä. Tärkeintä tässä asussa on se, että ulkona ei tuule. Näin paksun neuleen läpi ei pääse kylmä viima kutittamaan ihoa. Paksu neule pitää hyvin kylmän loitolla, mutta viimasta se ei tykkää. En myöskään minä. Ensimmäiset pakkaset kun tulee, kääriydyn aina paksuun neuleeseen ja kelsiliiviin. Tämä asu tuo talven lähemmäksi.

Pakkaspäivän suloinen asu

En pidä kylmästä ja siksi talvi on minulle kauhistus, vaikka vuoristossa nautinkin hengailusta. Koko päivän lumiriennoista. Mutta Suomessa taas mieluiten nukkuisin koko talven, kuin karhu. En tykkää pukea valtavia määriä vaatteita ja hytistä siitä huolimatta horkassa pihalla. Mitkään valtakunnan alusvaatteet eivät pelasta meikäläistä kylmältä talvella. Koettu ja testattu kaikenlaista. Ehkä se johtuu ihan muista asioista sitten kuin kylmästä.

Paksun neuleen alle sujautan aina lämmintä, kunnon aluspaitaa, laamapaitaa ja kerrastoa. Ne ovat minulle ihan ehdottomia. Laamapaidan päälle sujautan vielä toisen lämpimän paidan, joka hiukan plokkaa pikkuviimaa. Tämän kerroksen päälle tulee paksu villapaita ja villapaidan päälle laitan kelsiliivin. Alaosaksi valikoituu myös kerroksia, kuten pitkät kalsongit ja joko farkut tai leggarit. Mikä milloinkin miellyttää. Käteen lämpöiset rukkaset ja jalkaan lämpöiset kengät ja olen valmis ulos.

Nautin itse tehdyistä vaatteista eniten

Niin kuin varmasti monet ovat huomanneet, niin vaatteet eivät ole minulle vain vaatteita, vaan ne ovat osa persoonaa, osa minua. Sen vuoksi valikoin tarkkaan mitä vaatteita kaappiin tulee. Jos jokin vaate ei kuvasta millään tavoin minua ja korosta mitenkään persoonaani, niin vaate ei ole minua varten, vaan on parempi, jos vaate saa paremman ja arvotavan kodin muualta. Mutta sama ei päde itse tehtyihin vaatteisiin. Niillä on sielu. Kyllä, kädentaitaja antaa aina jotakin itsestään kun tekee vaatteen. Tästä syystä nappaan helposti kahdesta vaihtoehdosta aina sen itse tehdyn kun teen ostoja kirpparilta.

Minun asuni osat löydät

  • Neule: Moda 6/2012
  • Kelsiliivi: Burda 9/2009
  • Rukkaset: Suuri käsityölehti 11-12/15

Tämä asu on tosiaan sellainen, jonka näkisin päälläni Zakopanessa, kun kauniina pakkaspäivänä kuljetaan pääkatua pitkin ristiin rastiin. Poiketaan välillä syömässä ja ihmetellään kauppojen ikkunoita. Luovitaan turistien joukossa, jotka juoksevat sinne tänne. Tuleekin tästä ajatuksesta kova matkakuume…

Pakkaspäivän suloinen asu

Riemukasta lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *