Hae
VillaNanna

Valtakunnallinen blogiperjantai

Valtakunnallinen blogiperjantai

Tänään on valtakunnallinen blogiperjantai ja aiheena on jakaa omat blogivinkit lukijoille. Jännittävä aihe, sillä se on niin blogin sisällöstä poikkeava juttu, etten välttämättä osaa edes sitä kirjoittaa tänne, mikä on vinkkini tai olenko tipahtanut sudenkuoppaan. Mutta katsotaan mihin kummaan tämä kirjoitus johtaa. Osallistun siis tällä kirjoituksella #blogiperjantai22 -päivään.

Valtakunnallinen blogiperjantai

Olen aloittanut bloggaamisen jo vuonna 2007-2008 ja silloin blogimaailma oli aivan toinen, kuvat olivat vähän mitä sattuu ja tekstitkin tuntui olevan mitä sattuu. Paljon on tuosta ajasta muuttunut ja itsekin muuttunut paljon. Blogin sisältö on muodostunut ajan saatossa tietynlaiseksi ja vakiintunut. Enää ei ole sitä sun tätä ja vähän tätä sun sitä. Jos siis harkitsee perustaa blogin, niin kannattaa miettiä se punainen lanka, mikä on sen blogin sisältö.

Minulla on alun perinkin blogin sisältö liittynyt vaatteisiin, aluksi tyylitaivaan mukana tuomaa asukuvia mutta vähitellen käsitöitä ja siitä refashioniin ja kierrätysmuotiin. Olin siis jo aika monta vuotta ehtinyt blogata ennen kuin löysin sen oman tyylini. Olisikin joku heti alussa sanonut minulle, että kirjoita sellaista sisältöä mikä minua itseäni kiinnostaa, ei ajatella mitä lukijoita kiinnostaa. Tämä onkin pysynyt minulla sisältönä. Kirjoitan siitä mikä minua kiinnostaa.

Minun suurin kompastuskivi on ollut siis se, että en ole aluksi oikein tiennyt mitä bloggaaminen on ja mitä haluan sillä kertoa. Siksi olen oikeastaan kolme kertaa aloittanut ihan kokonaan uudelleen, tavallaan. Pysähtynyt miettimään mitä haluan kertoa lukijoilleni. Toki se on selvää, että blogi tulee aina olemaan käsityöläisen blogi, vaikka joukossa on välillä vähän muutakin.

Minun vinkkini

Minun vinkkini ovat siis hyvin yksinkertaiset: 

 • Punainen lanka
 • Kiinnostava sisältö
 • Hakuoptimointi

Minulla on kauhukuvia tuosta hakuoptimoinnista. Sen opettelu oli äärimmäisen hankalaa aluksi, mutta nyt se menee ilman sen suurempia mietteitä. Vähän kuin vahingossa kaikki loksahtaa oikeaan paikkaan, harvoin joutuu miettimään mikä on väärin kirjoituksessa. Hakuoptimointi tarkoittaa niitä toimenpiteitä, joita tarvitaan siihen, että blogi löytyy paremmin eri hakukoneissa. Siksi SEO-optimoinnin opettelu ja käyttö on tärkeää.

Kun on sen punaisen langan valinnut itselleen ja löytänyt itselle sopivan aiheen, josta kirjoittaa, niin ei muuta kuin pitämään hauskaa vain. Blogi on hauskaa tekemistä, josta voi tulla myös työ. Joten koskaan ei kannata aliarvioida omaa sisältöä ja omaa osaamista. Hiljaa hyvää tulee sanotaan!

Mahtavaa blogiperjantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä jotenkin täysin missasin tuon päivän 🙊

 2. Riitta Reissaa kirjoitti:

  Onnea pitkäikäiselle blogille! Selvästikin punainen lankasi kantaa vuodesta toiseen. Annat lukijoille oman aiheesi arjen oivalluksia.

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  miksi en ole aiemmin kuullut tällaisesta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.