Hae
VillaNanna

Kun ompelumania iskee

Kun ompelumania iskee, sitä ei kukaan voi pysäyttää. Se tulee ja vie mennessään, se ”pakottaa” sinut sukeltamaan ompelun maailmaan ja lukkiutumaan ompsuun. Siellä olet ja pysyt niin kauan kuin mania haluaa itse lähteä ja jäät kuivana korppuna ihmettelemään, mitä oikein tapahtui. Tuo hirvittävä ompelumania pakottaa sinut kaivamaan kangasvarastoja ja kuiskii korvaasi, mitä oikein sinun pitää tehdä. Ota tuo tyynyliina ja tee niistä bikiniyläosa ja alaosaksi otat tuon farkkukankaan ja teen korkeavyötäröiset shortsit. Mitään muuta et voi kuin totella.

Kohta taas mania kuiskuttelee, että katsoppas tuonne kangaspinon alimmaiselle hyllylle, se kaikkein alimpana oleva kangas, siitä pitää tehdä playsuit, hophop alappas nyt kontata ja kaivaa. Et saa ajatusta pois mielestä edes yöllä, vaan nouset kaivelemaan kankaan esiin. Laitat sen nätisti odottamaan seuraavaa päivää ja koko yön mania näyttää unissa sinulle millainen olisi hyvä playsuit.

Kun ompelumania iskee

Kun ompelumania iskee

Silloin ommellaan mitä mania sanoo, tällä kertaa ommeltiin:

 • Bikiniyläosa
 • farkkushortsit
 • 2xplaysuit

Maailmani koostuu monesta eri lankakerästä, jotka on solmittu yhteen, mutta mania ei kuulu maailmaani, vaikka se välillä meille tuleekin häiritsemään elämää. Mitä teen kun mania iskee? Tuossahan se ylempänä tulikin… Annan sen rauhassa ohjailla minua ja laittaa töihin, tekemään vaikka millaisia asioita mikä liittyy ompeluun. Näitä hullutuksia on nähty monen monta.

Mania kuiskii ja huutaa, se sanoo, että laatikon pohjalla on paidanjämä, jonka voisi kiinnittää playsuitin yläosaksi ja alaosaksi voi kiinnittää shortsit, jotka tehdään kankaan jämästä, joka makaa toisen laatikon pohjalla. Kaikki manian kuiskutukset ja huudot kertoo asioista, jotka ovat jossakin alimpana, unohduksissa ja niiden etsiminen on aina se kaikkein työläin vaihe. Mania vain nauraa vieressä, miten tyhmä tuo ihminen taas onkaan.

Mikä tunne kun vihdoin vaate valmistuu

Se on se kuuluisa LUMPPUMAAKARIN EKSTAASI. Se on niin upea fiilis, kun vaate on valmis ja saat vaatteen päällesi, ah se tunne. Olen saanut vaatteen tehtyä, ihan itse, minun omin pikku kätösin. Voitteko ymmärtää? Ai, että näyttää kivalle ja on niin mun tyyliä ja ja ja. Olen mä vaan taas niin onnistunut luomaan jotakin ihanaa omaan vaatekaappiini. Samalla katoaa mania, tuleeko tyhjyys? Ei, sitten jatketaan arkea ja ihaillaan jokaista lempivaatetta, jonka on saanut paininjalan alta valmiiksi.

Mutta onko minulla nyt ompelumania? No, ei ole, se mania hävis kuin pieru saharaan noin vain, kesken kaiken parhaimman ompeluajan. Täällä meikäläinen nyt ihmettelee tumput suorana, että mitäs nyt? Miten meikäläinen selviää, kun ompsussa on kesken asioita ja minä makaan sängyssä ja lasken katolla olevia öttiäisiä. Tämä on sen manian kaikkein pahin puoli, vaatteita jää kesken kaikenlaisia kun mitään ei pääse enää tekemään. Täytyy odottaa maniaa saapuvaksi.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Huomenta! Haastan sinut tekemään blogiisi postauksen lempiblogeistasi! Mieti mitä blogeja luet ja listaa niistä parhaimmat! Me tarvitsemme kesäksi luettavaa!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Mari H kirjoitti:

  Mä tällä viikolla aloin haaveilla ompelukoneesta! Mutta en kyl yhtään tiedä, mistä sellaisen haluaisin hankkia.. 😀 Valikoimaa ilmeisesti piisaa nykypäivänä.

  https://marihietala.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *