Hae
VillaNanna

Itse tehty juhannusmekko

Itse tehty juhannusmekko

Itse tehty juhannusmekko komeili päälläni juhannuksena kun singahdimme pikareissulle Hankoon. Nykyään minulla on aina päällä itse tehty juhannusvaate, muuta perinteitä ei sitten meillä olekaan. Joka juhannus on erilainen. En ole muutamaan vuoteen kirjoittanut mitään meidän juhannuksesta, ei olla oikein sitä vietetty. 2018 olen viimeksi kirjoittanut jotakin ja silloin juhannus vietettiin meidän uudessa kodissa. Sitä ennen keskityttiin ruokahävikkiin, mitä kaikkea voidaan rakentaa ruokahävikin ympärille ja näin saada ihanat herkut juhannukseksi.

Itse tehty juhannusmekko

Muutama viikko sitten piipahdin töiden jälkeen Fidassa, etsin tiettyjä juttuja kuvausrekvisiitaksi mutta löysinkin kaikkea muuta. Yksi löydöistä oli suloinen aluslakana, joka kertoi minulle heti, että haluaa olla ihana puhvihihainen mekko. Mekkoon ei ole kaavaa, se on tehty kokonaan ilman kaavoja tai no, tein minä kaavat itse. Halusin kasariluvun tyyppisen mutta hiukan modernimman mekon ja näin se valmistuikin. Toki olisin voinut tehdä ehkä hippasen pienemmän kokoisen, sillä hiukan mekko tuntuu olevan isohko. Mutta nyt on kuitenkin huomioitu minun kasvaminen.

Isot puhvihihat on mekon the juttu. Niistä lähdin alun perin liikkeelle, ne oli ihan pakko saada mekkoon. Teen niin paljon vaatteita, joissa on frilloja sekä volankeja, että nyt oli aika tehdä jotakin ihan muuta. Toki puhvihihat sopii hyvin vaatekaappiini, sillä ne ovat suloisen romanttiset. Toki olen myös super innoissani tällaisista hihoista tällä hetkellä, onhan minulla jo pari paitaakin tähän liittyen.

Itse tehty juhannusmekko

Oman nuoruuden vaatteet näyttää hassulle ja vanhanaikaiselle

Tätä olen kuullut paljon, että on hassun näköistä, kun puen oman nuoruuteni aikaisia vaatteita päälleni. Nuorille ne sopii mutta ei minulle. Minua ei haittaa pukeutua näin. Minua ei haittaa näyttää vanhalle. Minä nautin 80-90-luvun vaatteista, ne ovat aina olleet minun juttu, toki jossakin vaiheessa oli myös 70 -luvun vaatteet. Ne ovat myös edelleen, mutta vähemmän. Minulta löytyy muutama tuon ajan vaate kaapista ja vaalin niitä paljon.

Olen itse sitä mieltä, että riippuu paljon miten pukee vaatteen ja miten sen kantaa, näyttääkö vaate hupsulle päällä. Minä yhdistelen vanhat vaatteet uudella tavalla, eivätkä ne näytä silloin vanhanaikaisille, varsinkaan kun nyt kaikki on muotia. Riippuu vain mikä on se oma juttu. Tärkeää on myös se, että itse tykkää siitä mitä päälleen laittaa ja tuntee olonsa hyväksi. Muista ihmisistä viis.

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

6 kommenttia

 1. Pia-Mari kirjoitti:

  Hei ja mukavaa alkanutta lomaa sinulle! Minun on aivan pakko kiittää sinua blogistasi. Seuraan ja ihailen kuinka taitava oman tiesi kulkija olet. Olen itsekin saanut pienen tuunauskipinän sinua seuraamalla esim. tänään tuunasin 4 (!) pellavamekkoa. No okei, ompelin vain pitsin helmaan, mutta kuitenkin 🙂 Kivat tuli! Ompelukoneeni kaipaisi huoltoa ja ompelija kokemusta, niin tuunauskin olisi mukavampaa. Kierrätys ja hankintojen tarkka harkinta on jo elänmäntapa, nyt käsityöt kiinnostaa kovasti.

  • villananna kirjoitti:

   Oi miten ihana kommentti, ihan tässä häkeltyy. Iso kiitos sinulle 🙂 Ompelukokemus karttuu kun ompelee. Ja huollettu kone toimii aina paremmin kuin huoltamaton.

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno mekko.

 3. Mymmeli kirjoitti:

  Ihana mekko! Miten saako kysyä pitääkö lakanasta ommeltaessa ottaa jotain erityistä huomioon? Riittääkö jos lakananan pesee ja ratkoo saumat ennen jatkoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *