Hae
VillaNanna

Rumat joululeggarit

Rumat joululeggarit

Naapurini vuosien takaa kiusasi kavereitaan muutama kuukausi sitten kuvalla, joka on syöpynyt mieliini kuin punkki ahteriin. Kuvassa oli rumat joululeggarit, uusi ilmiö rumien joulupaitojen rinnalle. Minä nappasin haasteen ja päätin tehdä itselleni rumat joululeggarit, samalla tyylillä kuin tein viime jouluna itselleni paidan. Shabby Chic -tyyliin. SCUCS  sai perheeseen SCUCL:in.

Ajatus lähti liikkeelle, kun kiertelin Kierrätyskeskuksessa ja löysin pari ponchoa. Kumpikaan ponchoista ei säilynyt ponchoina, vaan saivat uuden muodon. Näiden rumien joululeggareiden materiaalit ovat siis löydetty sieltä huiviosastolta ja pyritty käyttämään tuunauksessa ihan kaikki. Valitettavasti se ei aina ole ihan mahdollista ja hiukan jämää jäi jäljelle johonkin muuhun työhön.

Ruma joulupaita

Tonttulakki

Niin paljon tykkään tästä sarjasta ja lupaan, että ensivuonna tämä sarja laajenee jälleen yhdellä osalla. Vielä toistaiseksi en osaa sanoa mitä tähän kolmiosaiseen asuun tulee lisää, mutta se on sitten ensi vuoden pähkinä purtavaksi.

Rumat joululeggarit

Nämä legsuttimet on helppo tehdä. Eikä kummallisia ohjeita edes tarvita. Leggareiden kaavoja löytyy nykyään vaikka ja mistä kässälehdestä mutta hyvinä kaavoina voi käyttää myös omia vanhoja, jo ajan taakse jättämiä leggareita.

Tarvikkeet:

 • Neuleponcho
 • kaulaliina
 • erilaisia virkattuja pitsejä ja pitsiliinoja
 • erikoislankaa

Tee näin: 

 • Fileoi poncho sekä kaulaliina
 • Asettele leggarikaava ponchon päälle ja leikkaa osat irti. Leggareista tulee lyhyet.
 • Ompele lahkeisiin kaikenlaisia koristeita, mitä enemmän koristeita, sen parempi
 • Ompele leggareiden sisäsaumat sekä taka-ja etusaumat yhteen.
 • Leikkaa kaulaliinasta sopiva kappale lahkeiksi ja ompele rimpsuttimet kiinni.
 • Virkkaa lopuksi erikoislangalla lahkeisiin reuna

Näin helposti vanha asia muuttuu ihan uudeksi ja saa uuden käyttötarkoituksen. Sain myös kivasti lisäosaa jo aikaisempiin rumiin jouluvaatteisiin. Ja tarkoituksella en koristellut paljoa, sillä näin niistä tulee hyvä osa joulupaitaa sekä tonttulakkia. Jämistä vielä pitää kehitellä jotakin hauskaa. Mutta se saattaa hyvinkin jäädä ensi vuoteen.

Rumat joululeggarit

Vaikka aluksi meikäläistä hirvitti lähteä tähän projektiin, niin lopputulos on oikein onnistunut ja selkeästi sen ajatuksen mukainen, joka oli tarkoituskin. On ihanaa, että joskus se ajatus tulee juuri sellaisena ulos ompelukoneen alta mitä on alunperin ajatellut. Aika useasti kun ajatus muuttuu tuunausta tehdessä ja lopputulos on monasti toinen mitä ajatteli. Ei tällä kertaa ja koska nämä leggarit on osa viimevuotista projektia, niin on hyvä, etteivät ole kokonaan koristellut, näin sopivat paremmin paitaani sekä tonttulakkiini.

Minusta rumat joulupaidat ovat aivan mahtavia ja varsinkin kaikki itse tehdyt ovat ykkösiä. Niissä näkyy tekijän luonne ja mieltymykset hyvin. Mielikuvitus on myös saanut kunnolla vapauden lentää sellaisissa sfääreissä, joihin harvemmin itsensä haluaa päästää.

Rumat joululeggarit

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nuohan on aivan ihanan persoonalliset 😀

 2. Henna kirjoitti:

  No nyt on kyllä todella persoonalliset legginssit! 😀 Oikeen hymy nousi huulille!

  • villananna kirjoitti:

   Ne on ja pitää vielä kun saa kaikki rumat jouluvaatteet tehtyä, ottaa kokonaisuudesta kuva 😀

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  No kieltämättä … saako sanoa, että kyllä nämä skandinaavisen pelkistetyn ja/tai klassisen tyylin ystävän silmään ovat … rumat 🙂 Mutta, onneksi, maailmaan mahtuu niin monia makuja, vaatteissakin!

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihanan överit! Välillä enemmän on öö.. enemmän. Ihanaa joulunaikaa!

  • villananna kirjoitti:

   Ne on juuri niin överit kuin pitääkin olla. Toki olisi voinut laittaa enemmänkin kaikkea noihin mutta en sitten saanut aikaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *