Hae
VillaNanna

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo on yksi sellainen postaus, joka jäi vanhaan blogiin ja se on myös sellainen postaus, joka haluttiin tänne mukaan. Jo silloin kun tätä mekkoa tein, oli aika mummomekko fiilis tämän kanssa. Mutta sitten lopulta, kun vetasin mekon päälleni, se ei enää ollutkaan niin mummomekko mitä olin kuvitellut. Mekko ei myöskään vaikuttanut niin valtavan suurelle mitä se näytti henkarissa. Edelleen en tykkää mekosta yhtään kun se roikkuu henkarissa mutta kun laitan mekon päälleni, fiilis muuttuu saman tien…

Se onkin mielenkiintoista, miten jokin vaate voi muuttua ihan toiseksi kun laittaa vaatteen päälle henkarista. Siksi kannattaa sovittaa sellaistakin vaatetta, joka ei oikein henkarilla näytä miltään tai näyttää hassulle. Se hassuus voi muuttua upeudeksi päällä ja se voi myös muuttaa sun mielialaakin, varsinkin värit ovat sellaisia mutta myös ihan se itse vaate voi muuttaa fiilistä.

Mekko

Mekko on tehty vanhoista farkuista, farkkujen lahkeista. Halusin kerrankin hiukan siistimmän vaatteen, ettei kaikki näytä enemmän tilkkutöiltä. Valitsin samansävyisiä farkkuja, joista tarkkaan valitsin oikeat oikeaan kohtaan mekkoa. Kaavan nappasin Moda 5/2007 lehdestä. Kotelomekossa on olemassa vetoketju, mutta Modan kaavat ovat minulle aina väljiä, joten uskalsin jättää vetoketjun pois.

Farkut, joita mekkoon käytin on haettu Kierrätyskeskuksen ilmaisosasotolta ja virkatut osat olen purkanut tyynyliinasta. Tyynyliina taas saatiin taas entiseltä opiskelutoverilta ja osat jaettiin muiden halukkaiden kesken.

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo

Pipo

Pipo on virkattu jämälangasta, Mun tekemä -blogin ohjeella. Jälleen tälläkin kerralla virkkuukoukku lenteli ja ärränpäitä sateli kun yritin ymmärtää helpon oloista ohjetta. Pipo sitten lopulta valmistui ja sitä onkin paljon pidetty. Sopii niin ihanasti tähän mekkoon tämä pipo. Nyt alkaa olla ne kelit, että on hyvä pitää lämpö lähellä ja pipo ei päästä lämpöä karkaamaan.

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo

Koko asu

Koko asu on koottu yhteen ReFashion osista, sekä kirppislöydöistä. Takki on ostettu Kierrätyskeskuksesta kolmisen vuotta sitten ja saapikkaat ovat ilmaisosaston löytöjä. Minusta on mielenkiintoista aina nähdä miten halvalla voin pukeutua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ostan ihan mitä sattuu, vaan katson tarkkaan sen mitä hankin, mitä tarvitsen. Nämä sopivat kuitenkin hyvin yhteen ja näyttää kivalle. Vai mitä mieltä olette?

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo

Vanhoista farkuista farkkumekko+virkattu pipo on siis uusinta postaus vanhasta postauksesta. Toki olisi fiksua ottaa ihan uudet kuvatkin, mutta kuvaaminen on tällä hetkellä erittäin hankalaa kun työt hiukan häiritsee harrastuksia…Vitsi oli! Mutta piakkoin päästään jälleen siihen tilanteeseen, että voimme kuvata uusia juttuja enemmän ja saan myös hävikkiruokaa esille blogiin. Sitäkin kun on kovasti pyydetty. Hiljaa hyvää tulee. Ja sanokaa vain, jos tällaisia ei enää haluta mukaan. Muutama kuitnekin tulee vielä, niitä pyydettyjä ja suosittuja postauksia.

Mukavaa päivää!

-Melissa-

12 kommenttia

 1. Teresa/Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Tämä farkkumekko on mielestäni tosi kiva! Siinä on samaa tyyliä kuin omassa farkkumekossanikin, josta tosin jätin hihat pois, kun tuntui, että tulee niin paksut saumat! Itsekin käytin Modan kotelomekon kaavaa, josta jätin vetoketjun pois samalla tavalla. 🙂 Minun käyttämäni kaava oli vain vähän uudemmasta lehdestä.

  • villananna kirjoitti:

   Itse valitsin aika ohuita farkkuja tähän ja kainaloon ei sitten lopulta tullut mitään paksua pois. Modan kaavat ovat aika isoja mielestäni.

 2. Marjo kirjoitti:

  Farkkumekot ovat ihania! Kiva idea laittaa taskut mekkoon eteen ja niihin vielä nuo ”pitsiliina” koristeet. Valkoinen hattu/pipo on myös suloinen. Hatun nosto taas sun tuunauksille – oot taitava!

  • villananna kirjoitti:

   Joo, kun mietin taskuja, niin heti näki, että jotakin puuttuu ja se puuttuva osa oli pitsiliinat. Vaate muuttui heti tyttömäisemmäksi.

 3. Henna kirjoitti:

  Tuo pipo on kyllä erityisen ihana! Tuollainen kelpaisi minullekin 🙂

 4. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Ihana syksyinen look. Tykkään taas kerran <3

 5. Marjut kirjoitti:

  Kiva asukokonaisuus <3 Tuo pipo on aivan ihana.

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka ihana tuo farkkumekko on! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *