Hae
VillaNanna

Pöytäliinaa ja mekkotehdasta

Pöytäliinaa ja mekkotehdasta

Pöytäliinaa ei juuri mielletä mekkomateriaaliksi, mutta kun tulee tarpeeksi ihana kaava vastaan, on pöytäliinakin leikattava palasiksi. Tällä kertaa Mekkotehtaan Helmat kirjasta valitsin mallin Sienna ja kangas onkin juurikin se pöytäliina. Kuvia käytiin ottamassa Haltialan pellon kupeessa ja aika kantri olo tuli kun Haltialassa oli samaan aikaan meneillään Hayride festarit.

Pöytäliinaa ja mekkotehdasta

Minulla on ollut ajatuksena ommella mahdollisimman monta mallia Helmat kirjasta, näin saan ainakin hyödynnettyä kirjan niin hyvin, ettei tee ihan heti mieli ommella lisää mekkoja siitä. Saana -mekko on ollut tällä hetkellä itsellä se the malli, mutta olen minä tykännyt näistä muistakin. Tämä Sienna malli oli minulle hiukan haasteellinen ja varsinkin kun sovitin mekkoa ensimmäisen kerran. Nimittäin, mekko on ihan hyvän kokoinen, mutta rinnat eivät millään meinanneet mahtua mekkoon.

Kaivoin sitten sellaiset hyvin yksinkertaiset liivit, joissa on vain pitsiä ja ovat minulle aika pienetkin, joten ne lyttää rintani aika tiukkaan pakettiin ja näin sain rinnat mahtumaan fiksusti mekon sisälle. Ehkä voisi ajatella tehdä kokoa suuremman, mutta sitten voi muualta olla aivan liian suuri. Kroppa kun on minulla vähän hassun mallinen. Noh, joka tapauksessa tällä tavalla rinnat eivät pursua ulos mekon pääntiestä.

Pöytäliinaa ja mekkotehdasta Pöytäliinaa ja mekkotehdasta Pöytäliinaa ja mekkotehdasta

Pöytäliina Kierrätyskeskuksen materiaalitukusta

Jälleen kerran materiaali on ostettu Kierrätyskeskuksen materiaalitukusta. Minulla on muutama materiaali vielä, jotka on sieltä ostettu ja tulette sen kyllä huomaamaan. Olen nyt aika paljon ommellut juuri niistä kankaista. Ne ovat pinon päällimmäisenä, niin ne on helppo napata siitä. Toki vieläkin on kesken laatikkoprojekti, sekin tosin etenee hitaasti mutta varmasti. Pian pääsette näkemään uusia juttuja, juuri kyseisen projektin tiimoilta.

Materiaalitukku on siitä kiva, kun voit hankkia materiaalia joko ilmaiseksi, tai sitten ne maksaa muutaman hassun euron. Kankaat sekä kodin tekstiilit ovat ehkä kalleimmasta päästä. Mutta ei mitenkään ihan kauhean kalliita, niin kuin sanoin, todella halvalla lähtee ja maksu otetaan painon mukaan. Tämä materiaalitukku löytyy Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksen myymälästä. Suosittelen siis kaikille askartelijoille ja ompelijoille tutustumaan paikkaan. Voi siis kässäillä vähän ekologisemmin.

Pöytäliinaa ja mekkotehdasta

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Mekkotehtaan Helmat -kirja

Ompelumaailman uusi lakanakerho

Saana -mekko Krakovan kaduilla

2 kommenttia

  1. Petra kirjoitti:

    Tuohan on aivan ihana mekko! 🙂 Huomaako kankaasta ihoa vasten ollessa jotenkin että se on alun perin pöytäliina? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *