Hae
VillaNanna

Pöytäliinasta toppi

Pöytäliinasta toppi

Kesäksi ommellaan pöytäliinasta toppi, josta tulee lopulta vaatekaapin aarre. Oikeastaan toppi on ommeltu aikaa sitten ja oli mukana postauksessa, jossa esittelin töitä, joita en ole halunnut tänne blogiin koskaan. Toppi on minulle hivenen liian suuri ja raskaan oloinen päälläni. Mutta olen sen nyt ottanut kuitenkin käyttöön ja suunnitelmissa olisi jossakin kohtaa vähän korjata tätä.

Pöytäliinasta toppi

Oikeastaan tämä ei ole tehty yhdestä tai kahdesta tietystä pöytäliiniasta, vaan eri pöytäliinojen paloista. Olen ostellut näitä sieltä täältä eri kirppareilta ja nämä palat ovat jääneet käyttämättä kun tein mekon muutama vuosi sitten. Koska mitään ei heitetä hukkaan, niin jämistä tehdään aina jotakin kivaa ja näin valmistui sitten toppi

Toppi sopii kyllä hyvin kaikenlaisten  alaosien kanssa, kuten farkkujen ja leggareiden. Koska nyt on helteet, niin mitä ohuempaa päällä, sen parempi. Farkkuja käytän harvoin kesällä, ne ovat itselleni aivan liian paksuja. Jos on vilpoisampaa, niin sitten asia erikseen, mutta en viihdy farkuissa näin helteellä, mieluummin mekkoja tai sitten shortsit ja toppi.

Pöytäliinasta toppi

Kaavana Burda 5/13

Tuttuun tapaan olen käyttänyt Burdan kaavaa tuohon yläosaan ja helma on sitten muokkautunut oman pään mukaan. Koska pöytäliinoissa on käytetty hyvin laadukasta ja paksua puuvillaa, on minun ollut pakko tehdä helmaan laskoksia rypytyksen tilalle. Näin helma asettuu nätemmin yläosaan. Laskokset eivät ole laskettu ja mitattu, vaan laitettu summissa sinne tänne eri kokoisina. Jollekkin tämä voi olla aivan liian iso ei, mutta itselle tällaisessa työssä se on vähän yhdentekevää jos laskokset eivät ole ihan samankokoiset.

Koska materiaali on tönkköä, toppi on myös aika tönkkö. Uskon kuitenkin, että pesemällä saan materiaalin pehmenemään ja taipuisammaksi ja näin topista tulee entistä käyttökelpoisempi. Saavuttaakseni suunnitelmani on minun käytettävä toppia useasti tämän kesän aikana. Katsotaan miten käy. Vielä olisi jämiä jäljellä, osa onkin käytössä junkkisten teossa, mutta isot palaset on viikattu nättiin pinoon ompeluhuoneeseen. Toiveissa olisi saada kaikki tehtyä joksikin, niin ettei mitään jäisi jäljelle.

Kohta on kesäloma ja pääsen tarttumaan toivottavasti ompeluhuoneen tilan siivoamiseen, sekä myös ompeluhommiin. Aika paljon olisi tekemistä.

Pöytäliinasta toppi

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Tuunaukset jotka eivät ole päässeet blogiin

Pöytäliinoista mekko

6 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tuo on kyllä niin loistava ideologia, että kaikki hyödynnetään 🙂

  2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Kiva idea! Itse harrastan vähemmän kirppistelyä, mutta toisaalta nyttemmin myös vähemmän pöytäliinoja ja joitakin ”sukukalleuksia” olen säilyttänyt, joten ehkä pitäisikin miettiä niiden uusiokäyttöä.

    • villananna kirjoitti:

      Itselläni on äitini kirjomia pöytäliinoja ihan käytössä, enkä niitä meinaa edes tuunata. Tykkään niistä sen verran paljon.

  3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    onpa kiva idea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *