Hae
VillaNanna

Rikkinäiset korut ja helmet yhteen

Rikkinäiset korut ja helmet yhteen

Meikäläisen ompelujäteprojekti on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että olen yhdistänyt rikkinäiset korut ja helmet yhteen. Miten tämä sitten liittyy mitenkään ompelujätteeseen? Sillä tavoin tietenkin, että korun pohja on ompelujätekassista kaivettu. Tuon ympärille on kiinnitetty erilaisia osia, jotka muodostavat ihanan vintage-tyylisen shabby chic -korun. Nyt kun vihdoin sain tämän ensimmäisen tehtyä, on seuraava jo ajatuksissa. Tämä koru on sellainen minun koruni, josta pidän todella paljon.

En yleensä käytä minkäänlaisia koruja töissä ja todella vähän muutenkaan arkena. En vain ikinä muista laittaa korua kaulaan tai sormusta sormeen, vaikka ne roikkuvatkin ympäri asuntoa ja osa on kiinni vaatteissani. Rintaneulat on oikeastaan ainoat, joita minulla on kun kiinnitän ne vaatteisiin heti kun valmistuvat ja ne jäävät niihin sitten kun en muista poistaa niitä.

Rikkinäiset korut ja helmet yhteen

Korussa ainoastaan pohja voidaan ommella koneella, muutoin kaikki ommellaan käsin. Koruun voi laittaa ihan mitä tahansa ja lopputulokseen vaikuttaa se mitä koruja, ketjuja sekä muuta jämää käyttää. Itse halusin tällaisen ylitsepursuavan shabby chic -tyylisen korun, jossa on vintage fiilistä. Siksi tarvitsin paljon juuri pitsiä ja helmiä tähän työhön. Mutta koska työ on ensimmäinen, niin opin valtavasti tätä tehdessä ja seuraavassa huomioin muutakin kuin vain sen, että millaisen ryhmän mihinkin liitän.

Se minkä tässä muuttaisin on se, että tukisin panta osan vielä paremmin, mitä se on nyt tuettu. Tosin näinkin se toimii ihan kivasti, mutta monasti kun hiukan liikkui, panta osa meni ryppyyn. Korusta tulee siis suhtelellisen painava, jonka vuoksi on hyvä saada pantaosa mahdollisimman tukevaksi, että jaksaa roikottaa niin isoa määrää koristeita.

Muutoin voikin yhdistellä ja rakentaa korun niin kuin itse tykkää, mielikuvitus on rajana tässä. Hyödynnä kaikki mahdollinen rikkoutunut asia, jämäpalanen ja kuten itse, hyödynnän myös valmisvaatteiden erilaiset nauhat, joita kiinnitetään vaatteisiin sen vuoksi, että ne pysyvät henkarissa paremmin. Itse kun en käytä neuleissa henkareita ollenkaan, niin ne nauhat irroitan aina ja laitan talteen. Niitä voi käyttää vaikka tässä hommassa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Hieno toteutus taas:) Hyvää viikonloppua Melissa.

 2. DML kirjoitti:

  Onpa huippu idea ja kiva toteutus 🙂

 3. Riitta reissaa kirjoitti:

  Onpa omaperäinen, taatusti persoonallinen!

 4. Katinkontit kirjoitti:

  Todella kaunis! Ja kiva kun niin sanotusti jätteet saavat uuden elämän!

  • villananna kirjoitti:

   Jätteiden sielunelämä onkin minulle yksi tärkeimpiä asioita tässä hommassa 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis kokonaisuus ja ihanaa kun tuli uusi elämä sen roskakorin sijaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *