Hae
VillaNanna

Tunika paidoista

Tunika paidoista

Tunika paidoista on yksi minun suosikki tapa tehdä vaatteita tai lähinnä juurikin tunikoita. Rakastan tunikoita. Ne ovat siitä hyviä, että niitä voi tehdä millaisia tahansa. Tähän tarvitaan yksi lempikaava ylitse muiden. Vähän aikaa sitten esittelin 12 mekkoani, jotka on tehty samalla mekkokaavalla ja näin luottokaavani, mutta nyt esittelen teille yhden lempikaavoistani, jolla olen tehnyt monen monta erilaista tunikaa itselleni. Jämähdin ehkä yhdessä vaiheessa samaan biittiin, enkä tuntunut pääsevän siitä millään irti. Päästä kuului vaan pimpim koko ajan. Se on vähän niin, että kun ihastuu johonkin tiettyyn, niin sitä tekee ja tekee, eikä yhtään tajua tehneensä ihan liikaa näitä samoja juttuja.

Tästä kierteestä olen tosin päässyt jo irti, mutta kun katson tätä ihanaa tunikaa, niin mieli tekee taas kaivaa kaavan avuksi ja tehdä jälleen jokin ihana uusi ja erilainen tunika. Mutta onneksi osaan pitää itseni nyt fiksusti aisoissa (niin vissiin, en usko tähän itsekkään). Kuitenkin tämä kaikkein röpsyisin vaihe on jäänyt vähän taka-alalle muutoinkin, niin eipä tule helposti tehtyä näitä tunikoita enää. Vaikka tänäänkin pukeudun yhteen näistä ihanista tunikoistani. Kaava, jota hyödynnän näissä tunikoissa löytyy Burda 8/08 lehdestä. Kaavaa on siis käytetty mutta lopputulos ei ole tunikan mukainen ollenkaan.

Tunika paidoista

Tunika paidoista

Ilmavat ja boheemit tunikat muuttuvat sen mukaan millaisen helman tekee tai millaisia paitoja valitsee hommaan. Tästä tunikasarjastani löytyy myös yksi ylitse muiden, joka on voimavaatteeni. Tätä en kuitenkaan tässä kohtaa esittele, teen sen myöhemmin.

Tarvikkeet:

 • Neljä erilaista paitaa
 • Hameen helma
 • Koristenauhoja tai pitsejä

Vinkkinä sen verran, että helmaan jos haluaa frillaa, niin frillan voi kasata paitojen tilkuista, kuten itse tein. Frillan leveydenkin voi muokata haluamakseen. Joskus teen frillasta epäsymmetrisen, joka on hauska efekti.

Tähän väliin on hyvä esitellä tunika, joka on saman kaavan avulla tehty mutta on taas toisenlainen. Tämän suloisuuden löydät täältä, ja tämä meneekin mulla tänään päälle töihin.

Tunika paidoista Tunika paidoista

Asu

Mä niin rakastan sitä, että voin pukeutua itse tehtyihin vaatteisiin, varsinkin juuri tällaisiin, jotka on tehty vanhoista vaatteista ja vetää päälleni myös ne upeat kirppisvaatteet…Olen kyllä oikeasti todella ylpeä tästä, että osaan löytää niin ihania, ihan primaa olevia vaatteita käyttöön. Toki sitten täysi priimaa ei tarvitse olla materiaali, josta teen jotankin. Niissäkin kuitenkin vähän katson, ettei ole niin haperoa, että koskettaessa hajoaa kangas pieniksi atomeiksi.

 • Takki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Paidat: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Muu materiaali: Fida
 • Saapikkaat: Kierrätyskeskus
 • Pipo ja tuubihuivi: Itse neulotut lankojen jämistä
 • Farkut: Kierrätyskeskus

Tunika paidoista

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekin jostain kumman syystä olen totaalisen rakastunut tunikoihin 😀

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihailin tätä jo sun Instagramin puolella! Todella kaunis ja ihan mun näköinen tunika 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Tää on kyllä niin valtavan ihana tunika. Tykkään juuri tästä mallista eniten.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tämä on kyllä tosi kaunis!

 4. Marjo kirjoitti:

  Kesäisen kaunis tunika! Pidän itse myös tunikoista housujan/farkkujen kanssa erityisesti.
  Hyvin tyttömäiset värit sinun tunissa 🙂

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, mä taas en juurikaan enää käytä farkkuja, vaikka niitä siivouksessa vielä ison määrän itselleni jätinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *