Hae
VillaNanna

Hattaran syleily

hattaran syleily

Tämä paita on kevyt kuin pinkin hattaran syleily. Niin pehmeä ja kevyt paita. Paidan rentous myös ihastuttaa, se sopii hyvin sunnuntaipäivän riennoille. Korvat saa suojaan pannalla, joka on tehty vanhan villapaidan jämistä. Paidasta tein ensin Söpölle villapaidan ja jämistä sitten pannan itselleni.

Pinkin hattaran syleily

Langat olen hankkinut vuosia sitten Lankamaailmasta. Ostin kaksi kilon pussia ja yhdestä kilosta olen neulonut kaksi paitaa ja polvisukat. Lanka on siis hyvin riittoisaa. Vaikka langassa on pääasiassa akryylia, se ei kuitenkaan ole nyppyyntynyt, vaikka paitaa on käytetty todella paljon. Nykyään en kuitenkaan osta lankoja, joissa on näin paljon akryylia tai mieluiten ei akryylia ollenkaan. Mutta koska tarkoitus on hyödyntää kaikki olemassa oleva, niin seuraava kilo on odottamassa neulontaa.

Cewec Delano 50g

 • 80% akryylia
 • 10% villa
 • 5% mohair
 • 5% alpaca

Koska lanka on liukuvärjättyä, niin halusin tehdä paidasta hyvin yksinkertaisen, sekä pitkän, että se on helppo heittää päälle leggingsien kanssa. Mahdollisimman rento paita. Olisin voinut sen itsekin neuloa ilman ohjetta, mutta en halunnut laskea silmukoita tai kerroksia, vaan pistellä menemään, joten lopulta malliksi valikoitui Moda 8/2014 malli 28. Paita oli sopiva ajatuksiini mahdollisimman perusmallista.

Sunnuntai asuni kuin hattaran syleily

Sunnuntai asuni on kokonaisuudessaan mahdollisimman rento, mistään ei pidä kiristää, vaan asussa on helppo olla. Saapikkaani olen aikanaan ostanut uutena, ovat nahkaa ja tosiaan ostettu jo vuonna 2007. Kovassa käytössä. Saapikkaita huolletaan muutaman kerran vuodessa ja niihin myös laitetaan suoja-aineet, että kestävät hyvin kosteutta. Valkoinen villakangastakki on vuosia sitten löydetty Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja on ollut kovassa käytössä myöskin. Valitettavasti takki alkaa olla hippasen liian kireä minulle. Leggarit on löytyneet Fidasta, Lepuskista jos muistan oikein.  Neule, laukku sekä panta on itse tehtyjä.

Sunnuntairetki Taivaskalliolle

Meidän kuvauspaikaksi valikoitui ihana Taivaskallio Helsingin Käpylässä. Paikka on nykyään ihana seikkailualue, jossa talvisin järjestetään laskiaisrieha ja kesällä taas siellä voi seikkaille muuten vain. Lapsille paikka on kunnon mielikuvituksen tyyssija tykkeineen ja piilopaikkoineen. Taivaskalliolle on kiva lähteä myös eväiden kanssa retkelle. Mielikuvitus lähtee liikkeelle kunnolla kun nousee tänne. Meidän Härdelli innostuu aina leikkimään sankaria ja taistelee milloin mitäkin vastaan.

Alueella on myös lampi, jonka ympärille on kiva levittää piknik -viltti ja nauttia hetken kiireettömästi eväiden kera. Näkymät ovat hienot, näkyy erittäin hyvin myös Kalasataman tornit. Upea Helsingin siluetti avautuu kauniisti ympärillä. Itse pidän kovasti näkymistä ja on hauska seurata myös Kalasataman tornien nousua näin kaukaa, kun aina ei lähelle viitsi lähteä.

Taivaskallio ei ole vain retkipaikka, historiallinen alue tai näköalapaikka, siellä on myös eri vaikeusasteisia kalliokiipeilypaikkoja. Moninaisuutensa vuoksi alueella liikkuu paljon ihmisiä, eri syistä. Helsinki pitää sisällään paljon salaisuuksia, joista ei aina tiedä.

hattaran syleily

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hieno neule =)

  Hyvin olet pitänyt sun vaatteita ja kenkiä. Itsekin yritän huoltaa kenkiä ja vaatteita. Esim. otan kenkien pohjista aina kivet pois käytön jälkeen (jos kiviä, pieniäkin jää kenkien pohjaan tai jättää, niin aj saatossa ne voivat hiertää pohjaan reiän) ja samalla kertaa myös puhdistan kengät. Nahkakenkiin laitan yleensä suoja-ainetta, myös laukkuihin, jotka nahkaa tai jotain muuta nahan tyylistä. johon voi laittaa suoja-aineen.

  Aika monesti kirpputoreilla ja joskus kierrätyskeskuksissakin näkee tuotteita, joita ei ole huollettu kauhean hyvin. Esim. itsepalvelukirpputoreilla näkee monesti kenkiä, joiden pohjiin on jätetty kivet ja joissa voi olla myös kivien hiertämä reikä, vanuneita ja huopuneita villaneuleita, joita on pesty pesukoneessa jne. Jos tuote on jotain vähän laadukkaampaa merkkiä, jotkut tuntuvat luottavan siihen, että kyllä tuotteen pitäisi kestää kun on kerta laadukas. Mutta laadukaskin tuote tarvitsee asianmukaista huoltoa ja jos sen esim. pesee väärässä lämpötilassa ei sekään kestä ikuisesti sellaista käsittelyä.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo on aivan totta, että kirppareilla näkee huonosti hoidettuja vaatteita. Siitä näkee miten vaatteita nykyään arvostetaan. Kirppareilla näkee myös sitä, että jostain puuttuu joku nappi ja sen vuoksi vaate on laitettu myyntiin. Niin sääli…

 2. Nora kirjoitti:

  Käytän kengissä aina irtopohjallisia, jotta pohja pysyisi pitempään hyvänä. Talvella ja myöhemmin syksyllä villapohjalliset, muuten nahka. Sandaalit on kuitenkin poikkeus, niissä en käytä, kun eivät pysy.

  • villananna kirjoitti:

   Itsellänikin on joissain irtopohjallisia, yleensä talvikengissä, sellaisia jotka pitää paremmin lämpöä kun olen niin vilukissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.