Hae
VillaNanna

Minun tyylini

Minun tyylini

Minun tyylini on muuttunut aikuisempaan suuntaan, ainakin joltain osin. Edelleen kuitenkin keskityn siihen romanttiseen shabby chic ja mori girlin yhdistelmään, josta löytyy ripaus myös boheemia tunnelmaa. En tiedä johtuuko muutos tästä, että päätin yllättäen leikata tukkani lyhyeksi, vai mitä tapahtui kun täytin 47 vuotta tuossa marraskuussa. Ikäkriisikö minulle iski? Vaikea toistaiseksi sanoa mitään tähän, mutta ikää tulee ja maan vetovoima tekee tehtävänsä, kaikki valuu maatapitkin pikku hiljaa.

Tällaisena harmaana aikana on hyvä vähän pysähtyä ja katsella sinne vaatekaappiinsa ja miettiä, mihin suuntaan sitä menee. Oma suunta on selkeä, se saa olla juuri sitä rönsyilevää mitä se on ollut tähänkin asti, mutta haluan kuitenkin pitää kaappini sisällön sellaisena, että sieltä löytyy vain ja ainoastaan lempivaatteitani. Tämä prosessi on ollut käynnissä jo vuoden ja jatkan sitä edelleen. Vaikka olen hyvin päässyt jo käymään kaikki läpi ja olin siinä uskossa, että kaikki ovat lempivaatteitani, niin huomaan, ettei kaikki vaatteet ole silti käytössä niin kuin olen suunnitellut, joten uusi karsinta on tehtävä.

Minun tyylini

Minun tyylini

Ennen meidän lomareissua Krakovaan, sain valmiiksi kaikenlaista aivan ihanaa vaatetta ja tavallaan palasin vähän juurilleni. Siihen aikaan kun olin tosiaan nuori. Parikymmentä vuotta taakse päin. Näin pukeuduin mielelläni silloin. Oli hameita, suoria housuja, naisellista ja klassisempaa, silloin tosin väreinä oli lähinnä musta ja valkoinen. Nyt värikästä, pakko pysyä edes vähän jokaisessa eri tyylissä siellä värillisellä puolella.

Yksi lempikaavojani nyt lähiaikoina on ollut Suuri käsityölehden kaava, jonka kanssa olen tehnyt nyt kaksi hametta. Toinen kangas on jokin jämäpala vuosia sitten yli jääneestä kankaasta ja toisen kankaan ostin Leppävaaran Fidasta. Ruutu on in ja minulla ruutu on aina in. Kuosisuosikit minulla on tosiaan ruutu, kukat ja raita. Ruuduissa ehdoton juttu on kalanruoto, rakastan sitä kuosia!

Minun tyylini Minun tyylini

Asuni

Asuni koostuu tällä kertaa uusista, kirpparilöydöstä (uudesta sekin) ja itse tehdystä. Halla kaulaliina on tehty paidan ylijäämälangasta ja samalla mallikuviolla kuin paidan kuvio. Hameen tein Suuri käsityölehti 2/2009 kaavalla. Nämä kaksi sopii hyvin myös siihen, että tykkään käyttää 70-80-lukujen ihania tyylejä ja niitähän nyt on minulle tulossa enemmänkin. Ainakin toivon näin.

Tällä asulla tunnen olevani hippasen aikuisempi mitä muutoin. Toki se pikkutyttömäisyys katoaa tässä asussa kokonaan. Tosin ei se minua oikeastaan haittaa tässä, tarkoitus onkin se, että minulta löytyy myös vähän aikuisempaa tyyliä myöskin kaapista.

Mitä sanotte tästä suunnasta?

Nautinnollista viikonloppua teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

12 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hyvältä näyttää – vaikkakin se tyttömäinenkin tyyli sopii mielestäni sulle erinomaisesti 🙂

 2. Henna kirjoitti:

  Tuo sun uusi tukka on kyllä upea! 🙂 Sopii todella hyvin sulle!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Tykkään tästä kyllä tosi paljon ja tää on muuten vielä saanut uuden mallin tuon jälkeen.

 3. Jael kirjoitti:

  Tosi kiva asu, ja sopii niin sulle, samoin kuin tuo uusi tukkatyyli ja väri:)

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Joo, mun punainen väri on kadonnut tuon vitiligon myötä. Tuommoista hyvin tummana harmaata on ilmestynyt pääasiassa ja sitten on noita valkoisia läikkiä siellä täällä.

 4. souliina kirjoitti:

  Tosi kiva tyyli ja ihanan tunnistettava sinuksi <3
  Tuo punainen ruutuhame tuo muistoja menneisyydestä <3

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Tosi kivaa tyyli tämäkin, minä ainakin tykkään tästä enemmän. Sen sinä varmaan ymmärrät 😉

  Sinulle sopii todella upeasti lyhemmät hiukset!

 6. Nora kirjoitti:

  Hieno tuo villahuivi. Mää tykkään huiveista ja omistan niitä monta. Yhtenä aamuna ajattelin, että ehkä mulla on liian monta huivia, kun myöhästyn joskus sen takia linja-autosta, kun sovittelen eri huiveja ja mietin mikä olisi paras. Omistan myös noin 15-20 paria korvakoruja, käytän korvakoruja lähes päivittäin. Muuten pidän mukavista ja käytännöllisistä vaatteista, kuten ulkoilupuvuista/tuulipuvuista (toki katson, että jos pistän tuulihousut jalkaan ja ja jonkun ukkoilutakin päälle, jos menen vaikka keskustaan, että ne ovat siistit ja nätin näköiset ja takin väri on sellainen josta pidän ja joka sopii minulle), collegetakeista-ja puseroista, neuleista, tunikoista, yksinkertaisista mekoista ja hameista ja jos mulla joskus olisi tai on ollut jotkut muut housut kuin tuulihoust/ulkoiluhousut, niin niidenkin on oltava sellaiset, että ne eivät kiristä ja purista. Materiaaleista puuvilla, pellava ja villa ovat mun suosikkeja ja farkkukangas (no, tuulipuvut/ulkoilupuvut ovat usein tekokuitua samoin kuin toppatakit). Kuoseista tykkään ruuduista, tähdistä, kukista, joskus myös pilkuista ja raidoista, mutta kuvioita mulla on enimmäkseen huiveissa, vaatteissa suosin pääosin yksiväristä, joskus voi olla esim. joku yksittäinen kuvio jossain vaatteessa koristeena tai ruutupaita tai raidallinen toppi tai pusero tai neuleessa kuvioita (kirjoneule). Mun pukeutuminen on mennyt vuosien saatossa yksinkertaisempaan suuntaan. En ole koskaan tykännyt kauheasti rimpsuista ja ruseteista jne, mutta nyt mulle on alkanut tulla enemmän neutraaleja värejä (toki käytän välillä myös värikkäitä kuten koruissa ja joissain vaatteissa, mutta useat huivit on mulla neutraaleja, vain muutama on tällä hetkellä värikäs kuten pinkki ja oranssi ja yksi vaaleenpunanenkin löytyy). Tukka mulla on ollut lyhyt jo useita vuosia, osin siksi kun mulla on niin kuiva päänahka ja kun mun tukka on niin tuuhea ja piikkisuora, niin pitkänä se menee usein päätä myöten, joten päänahka ei saa kunnolla ilmaa ja hilseilee enemmän. Nyt kun tukka on lyhyt, voin hoitaa päänahkaa paremmin.

  Sulla on hyvä tyyli oli se sitten sellainen kuin ennen tai sellainen kuin nyt. Tyylit voivat vaihdella myös sisäisen tuntemuksen mukaan. Mulla värit on sellaisia, jotka vaihtelevat tuntemuksen mukaan. Syksyllä halusin enemmän värikkäitä värejä, kuten pinkkiä ja oranssia ja nyt käytän enemmän neutraalimpia ja hillitympiä värejä. Paljon keskustellaan siitä miten aikuisen naisen tulisi pukeutua. Välillä joku parjaa värikästä pukeutumista, milloin valitetaan etteivät naiset käytä tarpeeksi vörejä, milloin parjauksen kohteena ovat puu-ja huopakorut, joskus jopa Kalevalakorut. Aikuisen naisen vaatekaapista asiantuntijoiden mukaan olisi hyvä löytyä ainakin yksi valkoinen kauluspaita, mustat suorat housut, kynähame tai joku muu puolihame, yksi siisti jakku ja yksi rennompi, musta kotelomekko ja yhdet siistit farkut ja toiset rennommat ja ehkä yksi farkkuhame tai pari ja yksi siisti neule ja toinen rennompi. Mutta kuka määrittelee toisen tyylin? Vinkkejä voi toki antaa, mutta lopulta ihminen itse päättää omasta tyylistään. Ja jos ei omista edellä mainittuja vaatteita tai omistaa niistä vain osan, ono silloin tarpeeksi aikuinen?

  • villananna kirjoitti:

   Itseltä löytyy myös monen monta huivia. Mulla ei ole tyyli muuttunut vaan on tullut yksi tyyli lisää. Tai oikeastaan tullut yksi vanha tyyli takaisin. Olen tunnepukeutuja ja siksi tarvitsen ison määrän kaikenlaisia vaatteita ja tyyleja, sillä välillä haluan laittaa päälle ripsua, toisena päivänä taas rentoa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *