Hae
VillaNanna

Ompeluilta tuottaa välillä tulosta

Ompeluilta on ihan paras juttu ikinä. Yleensä tällaiseen minulla ei arkena ole mahdollisuutta. Pääsen sellaisiin aikoihin töistä, ettei vaan enää jaksa, ehkä yhden sauman saan ommeltua, ei muuta. Mutta nyt talvilomalla, työpäivät ovat olleet 8-16.00, joten kotiin päästyäni olen helposti päässyt hyppäämään ompelukoneen eteen ja surautellut vaikka mitä kivaa.

Ompeluilta tuottaa välillä tulosta

Yhtenä päivänä oli mieli vähän maissa kun tulin kotiin ja halusin piristää itseäni. Kyllä, kädentaidot piristää aina. Kaivelin hyllyjä ja kaappeja ja löysin kankaan, josta on ollut aikanaan tarkoitus tehdä Härdelille paita. Kysäisin haluaako vielä jotain kankaasta ja poika vastasi napakasti, että ei todellakaan. Näin se lapsenkin mieli muuttuu.

Kun kangas oli valittu, niin aika nopeasti tiesin mitä haluan tehdä kankaasta. Pieni pelko oli, että kangas ei veny oikein yhtään, että mahtaakohan se sitten mahtua päälle, mutta ei muuta kuin hommiin. Etsin kaavat, tai ne olivat jo oikeastaan esillä ja kaavatkin aikaa sitten leikattu kun olin samoilla kaavoilla jo ommellut kaikkea. Eli pääsin hommiin todella äkkiä.

Kaavat:

 • Paita: Fibre Mood no.16, Malli Clemence
 • Housut: Suuri käsityö 9/21, malli 7

Kauaa ei nokka tuhissut kun olin leikannut kaikki osat. Ja koska minulla ei ollut omasta takaa resoria, niin tein resoriosat kaikki samasta kankaasta, joka valitettavasti osottautui hippasen hanklalaksi kun kangas ei yhtään veny. Mutta sekin lopulta ratkaistiin. Koska ompelin pelkästään saumurilla, niin asuni tuli todella nopeasti valmiiksi.

Ompeluilta tuottaa välillä tulosta

Ompeluilta tuottaa välillä tulosta

Maastokuvioisesta kankaasta hauskaksi asuksi

Kun asu oli valmis, halusin heti laittaa sen päälle ja lähteä kauppaan hakemaan ruokaa. Mieheni sanoi suoraan, ettei osaa suhtautua asuuni, mutta tykkää paidan hihoista, jotka ovat niin erilaiset mitä yleensä hihat on. Hihoissa on siis olkapäillä hauskat laskokset, joka tuo paitaan maskuliinisuutta. Olen tällaisia paitoja tehnyt nyt jo kolme. Olen todella intoutunut näihin. Mies oli myös sitä mieltä, että asu on korni mutta sellaisella tavalla korni, että se on jo hieno.

Asun kanssa voi myös pukea melkein mitä tahansa sekä osia voi käyttää erikseen myös. Itse tosin tykästyin käyttämään tätä näin yhdessä. En itse oikein yleensä tykkää näistä tällaisista, mutta tämä nyt vain mielestäni toimii. Myös tällaisella 50 -vuotiaalla mummelilla. Maastoudun näillä oikein hyvin nyt ja uskon, että näette tätä asua enemmänkin Instassa sekä täällä blogissa.

Nautinnollista lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

14 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Tää on hieno. Kunpa itsekin osaisin. Hyvää kevöttä.

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  kiva asu! Ja samaa mieltä: nuo hihat ovat tuon puhun ”juju”.

 3. petra kirjoitti:

  No nyt on upea! mietinkni että onko paidan hihat tutun näköiset 😀

 4. Nadine kirjoitti:

  Rakastan maastokuvioita kaikissa väreissä! Aivan upea asukokonaisuus!

 5. Hengittävää elämää etsimässä -blogi / Niina kirjoitti:

  Aivan ihana asu! Olet taitava ja luova ?

 6. Suvi kirjoitti:

  Tämä on kyllä hieno asu!

 7. Jowi kirjoitti:

  On kyllä hieno kombo nuo vähän (omasta mielestä femiiniset) hihat tuon maskuliiniseksi koetun kuvion kanssa! Kompensoi toisiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.