Hae
VillaNanna

Ilmainen retkivinkki – Pyöräilyä ja patikointia

Miten monta kertaa olenkaan kertonut täällä blogissani siitä, miten monimuotoinen Helsinki on ja miten paljon tekemistä täältä löytyy. Tämä on yksi sellainen postaus, jossa ylistetään Helsinkiä ja sen tuomia mahdollisuuksia. En tiedä mitään niin mahtavaa kuin se, että lähtee seikkailemaan pitkin Helsinkiä. ainoa asia mihin kannattaa satsata on polkupyörä. Omat pyöräni molemmat ovat kierrätettyjä ja tuo minun varsinainen pyörä, jolla on helppo kulkea vaihtelevassa maastossa on ostettu muutama vuosi sitten Kierrätyskeskuksesta. Jouduin tosiaan tekemään raskaan päätöksen hankkia toinen pyörä, kun tuo Poni ei enää jaksanut kulkea maastossa. Tarvitsin siis pyörän joka ei hermostu siitä, että välillä pyöräilen asfaltilla ja välillä metsäteillä.

Mutta se polkupyöristä… Tarkoitus oli puhua ja ylistää Helsinkiä. Eilen juhlien jälkeen minun oli ihan pakko päästä pyörän päälle, karistamaan pölyt itsestäni ja vaihtamaan lomafiilis päälle. Olenkin aika paljon esitellyt erilaisia kohteita, joissa olemme vuosien aikana käyneet ja tarkoitushan meillä on käydä samoissa paikoissa tänäkin vuonna ja toki myös uusissa mutta tämä asuinalue seikkailu on täälle hiukan jäänyt jalkoihin. Meillä nimittäin on sellainen tapa, että saatamme mennä pyöräilemään ihan johonkin asuinalueelle. Eilen suuntasimme siis Malminkartanoon, mutta arvatkaa vain tuliko alueesta otettua kuvia? No, ei tietenkään…Vain määränpäästä…Malminkartanon täyttömäestä.
Malminkartano on kuin pieni kylä, jossa on hauska pieni keskusta, sinne sopisi hyvin pienet kahvilat, vaatekaupat ja kukkakaupat. Nyt siellä on pari juottolaa ja kauppa. No mutta joka tapauksessa, alue oli meille täysin tuntematon ja oli hauska seikkailla siellä ja ihmetellä maailmaa.
Matka Malminkartanoon oli mielenkiintoinen, oli epätasaista maastoa, metsätietä ja kukkalaa, asfalttia ja talojen välistä poikkoilua. Käsittämätöntä miten voi kaupunkikuva muuttua niin nopeasti kun matkustaa pyörällä.

Täyttömäelle kun päästiin, niin jalat olivatkin ihan hapoilla, yli 450 rappusta kun nousi pyöräilyn jälkeen, niin voin sanoa, että oli aika voittaja olo kun pääsi huipulle hengähtämään. Malminkartanon huippu ei ole samanlainen seikkailupaikka kuin on Vuosaaren huippu mutta näkymät ovat aika mahtavat. Kyllä siinä maisemia katsellessa tuli sellainen fiilis, että vau, täällä mä asun, näin paljon on tekemistä tässä kaupungissa…

Kovin pitkään emme ehtineet hengähtää kun alkoi sataa ja oli aika laskeutua huipulta alas kohti polkupyöriä ja jatkaa matkaa kotiin. Voitte vain kuvitella miten onnellinen olo meikäläisellä oli kun vihdoin päästiin kotiin ja jalat alkoivat kertoa tarinaa reissusta. Matka ei ollut kovin pitkä, vain vajaa 6 km meiltä huipulle. Toki menomatkalla mentiin muutaman kerran vähän vika suuntaan ja jouduimme palamaan takaisin mutta se ei haitannut yhtään. Mahtava fiilis ja kokemuksia tuli taas monen monta! Nämä on oikeasti täydellisiä reissuja ja olo on aika makea reissun jälkeen, vielä seuraavanakin päivänä.

Minä siis suosittelen lähtemään eri asuinalueille seikkailemaan. Mielenkiintoista nähdä arkkitehtuuria ja tietenkin myös eri alueiden virkistäytymispaikkoja.

Nyt on kesä siis aloitettu, työstressi heitetty romukoppaan ja on muuten suunnitelmia vaikka millaisia tälle kesälle… Nyt ei muuta kuin…

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onpa kaunista:) Helsinki on niin kaunis, etenkin kesällä kun kaikkialla vihertää., ja ihan ikävä sitä juuri nyt.Hyvää kesäkuuta Melissa.

 2. Melissa kirjoitti:

  Helsinki on todella kaunis ja niin monipuolinen kaupunki. Tykkään Helsingistä todella paljon!

 3. Sonja kirjoitti:

  Onpa kauniit maisemat! Pitäisi myös lähteä tähän kotikaupunkiin tutustumaan hieman paremmin. Aina tulee autolla kuljettua 🙂

 4. Sorakukka kirjoitti:

  Todella kaunis ympäristö. Meillä ei ihan tuollaisia paikkoja ole mikä on pienten paikkojen kirous mutta tyytyväinen silti

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo on muuten hyvä vinkki asuipa missä hyvänsä; seikkailemalla voi löytää omasta kotikaupungista aivan uusia puolia 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Suosittelen seikkailuja omassa kotikaupungissa aina.

 7. Melissa kirjoitti:

  Totta, ettei pienissä kaupungeissa ole ihan tällaisia juttuja, mutta kannattaa silti aina tutustua oman kaupungin tapahtumakalenteriin ja muihin retkivinkkeihin.

 8. Melissa kirjoitti:

  Kyllä! Seikkaileminen on meillä täällä ihan joka kesän ehdoton juttu. Välillä meillä on kohde minne mennään mutta välillä lähdettään ihan vain minne tie vie…

 9. Mira Rinne | www.fashionpoetry.eu kirjoitti:

  Pyöräily ja patikoiminen ovat huippuja juttuja, joita jo odotan innolla jahka pitkä toipumistaival tulee päätökseensä! Seikkailu "omissa" maisemissa on just parasta! 🙂

  Mira Rinne | http://www.fashionpoetry.eu
  Voimaannuttamista muodin, kauneuden ja syrämmellisen sisällön välityksellä ?

 10. Melissa kirjoitti:

  Nää tällaiset seikkailut ovat ihan ykkösiä. Kun voi vaan lähteä, jos siltä tuntuu. Ei tarvitse suunnitella mitään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *