Hae
VillaNanna

Miehen valinta

Miehen valinta

Jatketaan neulekirjojen parissa, tällä kertaa aiheena on miehen valinta. Tämä tarkoittaa niitä kirjoja, jotka minun mieheni on valinnut. Kirjoissa on paljon miehille erilaisia neuleita tai sitten kirjat ovat kokonaan miehille suunnattuja. Olenko niistä neulonut jotain, onkin sitten toinen asia. Nimittäin mieheni on vasta selannut kirjat läpi ja alkanut valitsemaan ne neuleet, joita käyttäisi.

Miehen valinta

Tässä kuussa on ilmestynyt Novitan uusi erikoislehti yhteistyössä Kalevalan kanssa ja lehti kirvoitti keskustelua FB -ryhmässä. Kyse oli siitä, että miehille on niin vähän neuleohjeita ja Kalevalassa olisi hyvin voinut olla myös miehille neuleita. Tämä on totta, että naisille on suunnattu kaikkein eniten neuleohjeita, sen jälkeen saattaa olla, että vauvat ovat seuraava ryhmä, joille neuleita tehdään paljon. Miehet ja varsinkin teini-ikäiset putoaa väliin. Kyllä ne teinitkin innostuu neuleista, jos vain olisi teineille sopivia suloisuuksia. Ja minusta ylipäänsä tuntuu sille, ettei teini-ikäisille pojille ole oikein kaavojakaan.

Palataan kuitenkin nyt tähän mieheni valitsemiin neulekirjoihin. Me olemme neuleperhe. Tai ainakin minä ja mieheni olemme. Lapset taas haluaa sukkia lähinnä. Tyttö joskus pyytelee neuleita, mutta harvoin teen, annan omiani hänelle jos jotakin tarvitsee. Mieheni on valinnut neljä kirjaa, jotka olen ostanut. Yksi näistä on saatavilla englanninkielisenä enää pelkästään, mutta näyttäisi käytettynä olevan saatavilla monesta paikasta.

*****

Neuleita miehelle: Erika Knight

  • Erika Knight on suunnitellut ensimmäisen miehille suunnatun neulekokelman tähän kirjaan ja kirja onkin täynnä neuleita, jotka sopivat eri ikäisille ja kokoisille miehille. Tästä syystä tämä kirja on mieheni suosikki. Kuvissa on samalle neuleelle eri ikäiset ja kokeiset mallit ja näin saat hyvin nähdä miltä näyttää paita päällä.

Suuri suomalainen toivesukkakirja * Miesten sukat: Eri suunnittelijat

  • Tässä kirjassa on monen monta miehille suunnattua sukkaohjetta. Jokainen löytää täältä mieleisensä ja värejä vaihtamalla saa monenlaisia sukkia. Myös poikani ovat valinneet sukkia tästä kirjasta. Pitäisi vain ryhtyä hommiin.

Islantilaisia neuleita: Vedis Jonsdottir

  • Tässä kirjassa on myös naisille ja lapsille neuleita, mutta koska mieheni lempineuleet ovat islantilaisneuleita, niin hän halusi ostaa kirjan. Kirjasta onkin jo valittu ne parhaimmat. Itse löysin itselleni myös pari kivaa, jotka voisin neuloa itselleni.

Viikinkineuleet: Lasse Matberg

  • Koska tässä kirjassa on eniten miehille suunnattuja neuleita ja iso osa oli myös rakkautta ensi silmäyksellä, löytyi tämäkin kirja ostoskärrystä juuri muutama viikko sitten. Mieheni on myös tästä kirjasta valinnut muutamia neuleita itselleen ja myös lapsille sekä naisille on pari neuletta kirjassa. Kirja on siis suunnattu miehille.

Lisää kirjaesitelyitä tulee kyllä

Tätä on siis kysytty, että tuleeko lisää? Kyllä tulee. Mutta en heitä kaikkia vasten kasvoja, vaan näin hiljaa hyvää tulee meiningillä. On pyydetty esittelemään myös ne minun kaikkein vanhimmat ja ensimmäiset kirjat joita olen ostanut ja lupaan tehdä myös sellaisenkin, mutta se ei ole nyt se ensimmäinen. On kuitenkin haluttu, että esittelen niitä kirjoja, joita saa vielä kaupasta ostettua. Se on hiukan tosin hankalaa, sillä ostan ison osan kirppareilta. Kuten tässäkin listassa on yksi, jonka varmimmin saa juuri kirpparilta tai antikasta.

Suosittelen siis kirppareilla käymään kirjahyllyt läpi myös, ihan siitä syystä, että uusiakin kirjoja löytyy aina välillä hyllyiltä hyvään hintaan. Neulekirjojen huono puoli on se, että to do -lista suurenee vaan koko ajan. Eikä vain sen vuoksi, että kirjoja on vaan myös tulee kerättyä monesta muustakin paikasta ihania ohjeita. Varovainen tarvitsee siis olla, että mitä kirjoja hankkii.

Miehen valinta

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

  1. petra kirjoitti:

    Ai miten herkullinen otsikko! 😂 Kuvaa tarkemmin katsomalla olis ehkä voinut tajuta ettei nämä olleetkaan parisuhdeopuksia 😅 islantilaisiin neuleisiin olen törmännyt instassa nyt useamman kerran, mutta mun mies saa toistaiseksi tyytyä lapasiin 🤭

    • villananna kirjoitti:

      Kyllä nämä voisi olla myös niitä parisuhdeopuksiakin. Mikään ei herkistä miestä niin kuin lämmin vaimon neuloma villapaita <3

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Miehesi on kyllä onnenpoika, kun saa selailla kirjoja ja osoittaa sieltä haluamansa neulemallin, ja sinä sitten osaat toteuttaa sen haluamissaan väreissä. 🙂

  3. Sonja Suomela kirjoitti:

    Miehille on kyllä vaikea löytää ohjeita. Tosi kivat kirjavinkit!

  4. Riitta kirjoitti:

    Onpa hyvä setti! Nyt tulee monta hyvää lahjapaitaa! Moni miesten neule toimii pienemmillä mitoilla myös naisille.

  5. Diiskuneiti kirjoitti:

    Onpa kivoja kirjoja – varsinkin tuo viikinkineuleet kiinnostaisi jo pelkän kansikuvan perusteella 😀

  6. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Viikinkineuleet-kirja näyttää varsin mielenkiintoiselta. Tykkään yksinkertaisista malleista neuleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *