Hae
VillaNanna

Neuleiden jäännöspalaset

Tämän kasaprojektin tiimoilta tyhjensin yhden laatikon, jossa oli pari vanhaa neuletta, huovuttunutta, joista tulee jossakin kohtaa jotakin kivaa, sillä tällä kertaa päätin keskittyä siihen mitä muuta sieltä laatikosta löytyi…Nimittäin, laatikko oli täynnä neuleiden jämiä, jämiä, joista tuskin koskaan teen yhtään mitään..Ei kun hetkinen, tein sittenkin. Mitä tein siis?

Ompelin jämiä yhteen kankaaksi ja kankasta sitten tein tuubihuivin, pipon sekä lapaset. Jämiä jäi niin paljon, että teen vielä jotakin hauskaa, mutta se työ on vielä pahasti kesken ja saa ihan oman postauksensa myöhemmin.
Minusta on aivan ihanaa nähdä mitä voi vielä leikkuujätteestä saada aikaan, ihan niistä pienimmistäkin palasista. Pipon tupsu on myös tehty samalla ajatuksella, laatikossa oli pussi, jonne olin piiloittanut turkisjämiä, pikkuruisia palasia ompelin käsin yhteen ja sain niistä tupsun. Ei hätää, näitä turkispalasia on edelleen ja tuossa seuraavassa työssä tulen käyttämään loput niistä, eli kyllä, sormet verillä neulon niitä pikkuruisia palasia nyt yhteen ja toivon, ettei joka paikka ole täynnä verta.

Jostain luin jokin aika sitten, että roska ei todellakaan ole toisen aarre vaan se on roska. Mutta tästä roskasta, jonka useimmat tosiaan laahaa roskiin tuli aarre. Hassun hauskat lämmittimet vaikka se talvikin vaikuttaa vilkuttavan hyvästejä…Ja kohta uutisoidaan paukkupakkasista, ne saapuvat Suomeen kesäkuussa, olen ainakin varautunut moiseen.
Ihan parasta tässä on se, että voi vuoreksi laittaa vanhoja t-paitoja yms. Minulla nyt tosin ei ole muuta vanhaa kuin lapasissa on vanha toppi. Tuubissa sekä pipossa on käytetty trikoota, jonka sain vahdoissa. Kyseisestä kankaasta on tulossa kesäksi jotakin aivan ihanaa, koska kangasta on paljon, uskalsin hyödyntää sitä myös näin. Kannattaa pitää mieli vain avoimena ja antaa mielikuvituksen lentää.

Asu:
Takki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Kengät: Tallinna vuonna papu ja kirves
Farkut: Only (ensimmäiset housut, jotka ostin kun muutimme Helsinkiin)
Tämä työ oli virkistävä lisä muiden perustöiden joukossa. Oli kiva nähdä miten näin pienet jämät vielä muotoutuu johonkin käytettävään muotoon. Minusta tämän tyyliset projektit muiden joukossa on ihan mahtavia ja antaa tilaa todelliselle mielikuvitusmatkalle. Siellä aivojen syövereissä on jokaisella kuitenkin paljon piilossa ajatuksia ja tämä touhu sallii tuoda ne ajatukset ulos ja suoraan kankaalle, tai tässä tapauksessa jämille. Rohkeasti kokeilemaan kaikkea!
*    *    *    *    *
HUOM!
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukset jakaa lastenvaatteet ilmaiseksi 14.2-17.2  välisenä aikana. Maksimissaan 20 tuotetta / henkilö tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Ei koske Plan B -tuotteita!
*    *    *    *    *

18 kommenttia

 1. paleredrose kirjoitti:

  Hienoja tuli! Kierrätysvaatteet ovat aina ihan parhaita ja taatusti persoonallisia. Hyvin sopivat vaaleat sävyt yhteen.
  ~Katja

 2. Lea/kiertoidea kirjoitti:

  Hauskat tuli, hyvin käytetty silput hyödyksi 🙂

 3. Metsäntyttö kirjoitti:

  Hienot! Kannatti kyllä tekemisen vaiva. Mulla taitaa olla samanlainen takki. Oma takkini on musta: https://vaatekomerolla.blogspot.com/2015/09/50-sentin-takki.html

 4. Sesse kirjoitti:

  Olet kyllä taitava, kun osaat hyödyntää kaiken! Täytyy vaan ihailla 🙂 Itsekin harrastan kierrätysompelua, mutta en oikein vaatteita osaa tehdä, farkkurukkasia sentään tein aiemmin…yleensäkin kaikkea pienempää teen 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 5. LeenaS kirjoitti:

  Ihan supermahtava toteutus. Sait hienot asusteet!

 6. Diina-Maria kirjoitti:

  Tosi hienoja tuli ja ihana tuo tupsupipo! 🙂

 7. Melissa kirjoitti:

  Tämä on kyllä niin totta 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos. Tykkään kovasti tästä setistä.

 9. Melissa kirjoitti:

  Tää takki on kyllä aika kiva. Yksi ehdottomasti parhaista löydöistä ilmaisosastolta vaikka halppiskaupan tuote onkin. Olen käyttänyt tätä takkia paljon.

 10. Melissa kirjoitti:

  Näitä vaatteita oppii tekemällä ja rukkasista se lähtee 🙂 Kierrätysompelussa parasta on se, että voi mennä monen vaiheen ohi kun vaatteet ovat jo valmiiksi muodossa ja kaikkea ei tarvitse edes tehdä uudelleen.

 11. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 12. Melissa kirjoitti:

  Mä kyllä luulen, että haukkasin pikkuisen liian ison palasen ja tein hippasen ison tupsun…

 13. Tia kirjoitti:

  Olet kyllä taitava! 🙂

 14. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 15. Peikkovilla kirjoitti:

  Itse yritän kanssa keritä tekemään jotain kivaa noista kaikista säilyttämistäni vanhoista vaatteista. Ei niitä pois raaski heittää, kun niistä voi vielä tehdä jotain mielenkiintoista. Mielikuvitus vaan rajana. Sulla on kyllä hyvä mielikuvitus!!!! Kivoja ideoita 🙂

 16. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon. Tää tuunailu on kyllä ihan älyttömän hauskaa puuhaa 🙂

 17. Mia Malmi kirjoitti:

  Upeaa kädenjälkeä! Kierrätys kunniaan!

 18. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *