Hae
VillaNanna

T-paidoista tehty volankihame

Minun suuri idolini Outi Pyy on aikanaan tehnyt t-paidoista hameen ja tietenkin minun oli tehtävä oma versio, t-paidoista tehty volankihame. Se on se minun juttuni. Outin ihanaan hameseen pääset klikkaamalla tätä linkkiä. Koska rakastan kasarivaatteita, oli minun kaivettava kaavalehtikasaa ja etsittävä minun yksi kaikkien aikojen parhain kaavalehteni. Tämä lehti on edelleen menossa mukana, vaikka onkin suoraan vuodelta -87. Se ei minun menoa haittaa, vaan teen tästä lehdestä edelleen parhaat vaatteet, niin kuin ennenkin. Lehdestä kerron enemmän myöhemmin ja toivottavasti saan joitain kuviakin sinne laitettua.

Oli mahtavaa yhdistää nämä kaksi ideaa toisiinsa ja valmistaa hame, joka on täysin minua mutta silti hiukan jotakin uutta. Kankaan tein Outin ohjeen mukaan ja leikkelin sen jälkeen kaavoilla hameen osat, jotka ompelin yhteen. Minun hameessa ei ole vetoketjua, vaan olen reilusti vain ommellut vyötärökaitaleen ja siihen kiinnittänyt kuminauhan. Muuta en tarvinnut.

T-paidoista tehty volankihame T-paidoista tehty volankihame

T-paidoista tehty volankihame

Olen ennenkin puhunut tästä samasta asiasta, että useasti sanotaan, ettei aikuinen nainen voi käyttää oman nuoruutensa ajan vaatteita enää kun ne tulevat uudelleen muotiin. Itse olen kyllä käyttänyt ja tulen käyttämäänkin. Minulla ei ole niin väliä näytänkö pöljältä vaatteissa, jotka olivat hitti aikanaa, ne ovat minun juttuni ja tietenkin hyödynnän niitä asioita pukeutumisessa, jotka tuovat minulle iloa ja ne vaatteet päällä oloni on hyvä. En halua sellaisia vaatteita päälleni, jotka eivät kuvasta minua millään tavoin, en usko, että kukaan haluaa pukeutua niin, vaan halutaan laittaa juuri sellaista päälleen mistä tykkää.

Vai olenko väärässä?

Olen saanut myös kritiikkiä siitä, että käyn ilmaisosastolla, joko hankkimassa materiaalia omiin töihin tai sitten ihan käyttöä varten tavaraa. Ilmaisosaston vaatteet on kaikille otettavissa, niitä ei ole korvamerkattu kenellekkään ja iso osa niistä on sellaisia, ettei ne kelpaa kuin juuri tuunaukseen tai askarteluun. Nykyään en käy siellä useasti, vain välillä. Nyt olen käynyt kolme kertaa sen jälkeen kun koronatoimien jälkeen alettiin availla ilmaisosastoja. Eli kyllä sieltä riittää kaikille muillekin roipetta ihan varmasti. Ei huolta, että kaikki tulisi tänne meille.

T-paidoista tehty volankihame

Ihanan nautinnollista perjantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Craft Candidate kirjoitti:

  Minusta nuo vanhojen käsityölehtien kaavat ovat ihan parhaita. 80-ja 90-lukujen ja vielä 2000-luvullakin lehdet, ohjeet ja kaavat olivat tosi selkeitä!

  • villananna kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, nuo vanhat kaavat ovat niin helppoja ja kivoja käyttää.

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ehkä noilla vanhoilla kaavoilla mäkin voisin osata tehdä jotain ??

 3. Minna M/ Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta näyttää hameesi! Ihmeellistä kommenttia olet saanut ilmaisosastoihin liittyen. Mikä ihmisiä vaivaa?! Kateus kun osaat hyödyntää ilmaisosastoja?!

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ärh. Minulla nostaa kyllä suuttumusta nuo ihmiset, jotka ovat kateellisia toisille milloin mistäkin asiasta. Minä en vain joskus ymmärrä mitä joidenkin päässä liikkuu…

  • villananna kirjoitti:

   Totta, ilmaisosastolla on niin paljon vaatetta, että kaikille kyllä riittää.

 5. Marjut kirjoitti:

  Enpä ole tullut ajatelleeksi, että t-paidoista hameeksi. Siitä tuli tosi upea. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *