Hae
VillaNanna

Halla neulepusero

Halla neulepusero

Halla neulepusero idea lähti ihan vain siitä, että tarvitsin jonkin todella paksun ja pehmeän paidan itselleni talvea varten. Tosin tuota talvea ei nyt näy ollenkaan… Novitan ihanan pehmeä halla lanka saapui siis kotiin ja paksuilla puikoilla paita valmistui todella nopeasti. Ennen joulua puikot sauhusi minkä ehtivät. Oli tarkoitus saada monta asiaa valmiiksi ennen meidän matkaa Krakovaan. Asia, joka jokaisen blogini seuraajan pitää oppia minusta löytyy tuosta krakova postaus-sarjasta.

Meillä oli mieheni kanssa vihdoin myös hetki yhteistä aikaa keskittyä meihin kahteen ja silloin me lähdetään seikkailemaan jonnekkin, saadaan olla ihan kahdestaan, nähdä ja kokea maailmaa. Aina ei lähdetä Suomenlahden toiselle puolen Viroon, vaan useasti jäädään myös hoitamaan parisuhdettamme ihan Helsinkiin. Niin ennen jouluakin. Olen niin pitkään odottanut näkeväni Amos Rexin näyttelyn ja olikin ihana päästä näkemään Birger Carlstedin Kultainen kissa -näyttely. Näyttely on jo päättynyt, joten en keskity tässä postauksessa siihen ollenkaan. Vielä tosin voi nähdä näyttelyn venäläisen kapinetin, tässä lisää.

Halla neulepusero

Yhdistin kaksi ajatusta paitaan. Suora ja yksinkertainen malli ja helppo kuvio. Kuvion nappasin Muita ihania -blogin neuletakki mallista. Suurensin vain muutaman silmukan verran kuviota ja käänsin kuvion ylösalaisin. Itse malli on suora.

Etu -ja takakappale

 • Etu -ja takakappaleille loin 62 silmukkaa punaisella hallalangalla ja neuloin  ensin noin 5 cm kaksi oikein kaksi, nurin reunaa. noin 16 kerrosta sillä ja aloitin pilvikuvion. Jatkoin harmaalla niin pitkälle, että takakappaleen korkeus on noin 67cm. Päätä kaikki silmukat kerralla. Etukappaleessa neulo samoin kuin takana mutta tee pääntie kun kappaleen pituus on 52cm, neulo molemmat puolet erikseen. Päätä pääntien reunassa 2×5 silmukkaa ja päättele olkapää samalle korkeudelle kuin takakappale.  Tee toinen puoli samoin.

Hihat

 • Luo 24 silmukkaa ja aloita samoin kuin etu -ja takakappaleissa siihen asti kun olet neulonut kuvion loppuun. Kuvion jälkeen lisää hihan molempiin reunoihin 1 silmukka joka 6 kerros niin monta kertaa, että hiha on 48 cm mittainen. Päätä silmukat.

Viimeistely

 • Ompele osat yhteen, kerää pääntieltä silmukat pyöröpuikolle ja neulo pääntielle reunus. 2 oikein, kaksi nurin noin 3cm verran. Päättele.

Halla neulepusero

Halla neulepusero

Koko asu

Päätin yhdistää halla neulepusero on helppo yhdistää erilaisiin vaatteisiin. Tällä kertaa yhdistin paidan kirppisvaatteisiin. Jalassa keinonahkahousut, jotka olen löytänyt Fidasta ja jalassa Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta bongatut bootsit. Tekonahkahousut eivät ole kokonaan keinonahkaa, vaan takaosa on ihan jämäkkää joustavaa housukangasta. Tykkään näiden pöksyjen tyylistä ja fiiliksestä. Minusta tämä neule sopii näinkin erittäin hyvin, myös pitkän paksun hameen kanssa. Hiukset eivät olleet saaneet vielä sitä leikkausta, jota halusin.

Halla neulepuseroHalla neulepusero

Parisuhdeaikaa

Meillä tulee ensi kuussa 14 vuotta avioliittoa täyteen ja tänä vuonna onkin vaikea löytää aikaa yhteiselle juhlalle. Viime vuonna asia oli toisin, kun elämä oli toisin, viime vuoden hääpäivästä kirjoitin täällä.  Parisuhteessa on hirmuisen tärkeää löytää tasapaino arjen ja juhlan välillä. Siksi meille on tärkeää tehdä arjessa tiettyjä asioita, joka helpottaa meidän kaikkien mielenterveyttä, kuten vaikka ruokapöydän kattaminen ja yhdessä retkeily. Pienet ja isot asiat sulassa sovussa. Ei sitä muutoin jaksa. Tilan antaminen toiselle ja sopivasti sitten hemmottelu myös. Paljon ei niihin tarvita. Toivotaan, että saisimme hiukan yhteistä aikaa mieheni kanssa ja pääsisimme keskittymään vain toisiimme hetkiseksi.

Mutta joka tapauksessa, vaikka en voi mainostaa tuota meidän näkemää Amos Rexin näyttelyä, jossa olimme ennen joulua, niin voin suositella kyllä Amos Rexiä kaikille ihan muutoin. Kannattaa seurata mitä näyttelyitä sinne on tulossa taas ja mennä nauttimaan joko koko perheen voimin tai sitten sen oman rakkaan kanssa. Museoissa ja näyttelyissä on oma ihana vihätys ja niiden kiertely Helsingissä on mielenkiintoinen kokemus ja kiva yhteinen harrastus, ainakin meillä mieheni kanssa.

Hääpäivän vietto ei kuitenkaan ole meillä sellainen asia, mikä on ihana pakko. Useasti ollaan unohdettu koko päivä, eikä se ole meitä hetkauttanut. Tärkeänä pidämme sitä, että me voimme välillä mennä kahdestaan, ilman lapsia, ilman tyttöjä. Olla vain kahdestaan ja seikkailla.

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Täällä tänään on hieman kireämpää pakkasta lupaillut (alle kymmeneen ennusteen mukaan kyllä reilusti jää), mutta huomenna taisi taas plussalle mennä. Enemmän kuin erikoinen tammikuu o.O

 2. Sorakukka kirjoitti:

  😀 instagramin puolella huomasinkin kun siun paitaan oli ihastuttu niin että se vallan vaadittiin myymään tälle toiselle. Enkä yhtään ihmettele!

 3. Mari kirjoitti:

  Täällä Turussa ei ole talvesta tietoakaan.. todella upea neule kuitenkin, toivottavasti säät viilenee niin kelpaa käytelläkin ?. Ja paljon onnea 14 vuodesta!

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kiva tuo neule. Yhteinen aika on tärkeää. Meilläkin on ensi kuussa hääpäivä. Harvoin olemme tehneet juuri hääpäivänä mitään spesiaalia. Mutta ainakin kerran vuodessa vietämme 1-2 vuorokautta kahdestaan ilman lapsia. Helmikuun alussa olisi seuraava parisuhdeaika. Hotelliyötä Helsingissä + museoita on mietitty.

  • villananna kirjoitti:

   Me ei olla ehditty miettiä mitään yhteistä vielä kun ei oikein aika sovi yhteen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *