Hae
VillaNanna

Helppo muokkaus mekkoon ja ihanat kirppislöydöt

Halusin tehdä Kierrätyskeskuksen Porttipuiston myymälästä vähän monimuotoisen postauksen mutta siitä olisi tullut kyllä niin pitkä, että päätin jakaa postauksen kolmeen osaan. Ensimmäisen osan voi lukea täältä ja nyt esittelen toisen osan, joka käsittelee enemmänkin tunnelmia ja minun ihanaa asuani. Asuni on Lumppis-projektin satoa ja alunperin epäonnistunut tuunaus, jonka pelasti hauskat leggarit. Leggarikankaan jämästä olen tehnyt toisenlaisen tunikan, jota voit ihailla täällä.
Tämä ihana tummansininen samettimekko on ensimmäisiä ilmaisosaston löytöjä, mielestäni on Kierrätyskeskuksen penkojaisista löytynyt. Kangas oli aivan korppu ja laitoinkin uskaliaasti mekon käymään aika rajun tien, jotta sain mekon taas pehmeäksi. Se nimittäin pääsi ihan kunnolla pesun jälkeen kuivuriin. Tämän jälkeen riittää etikka huuhteluaineeksi pitämään materiaalin pehmeänä. 
Sen lisäksi, että mekko oli kuiva korppu, oli helma reikäinen, lähempi tarkastelu näytti, että siihen oli lennellyt joko notskin tai tupakan kipinöitä. Oli siis joko korjattava käsin tai leikattava kokonaan pois. Koska kyse on minusta, niin leikkasin helman epäsymmetriseksi ja näin sain raskaasta mekosta kevyen tunikan. Täytyy sanoa, että tykkään tästä todella paljon. Ehkä vielä joskus teen vaaleammat leggarit tuon kanssa.

Tämä tuunaustapa on erittäin helppo ja nopea toteuttaa, ei tarvitse olla edes mikään hyvä ompelemaan. Pienellä muutoksella saa ihan eri näköisen vaatteen aikaiseksi. Tuo epäsymmetrisyys on vähän mun juttu ja se näkyy. Yhden samanlaisen muutoksen voi käydä katsomassa täällä.

Näitä muutoksia voi tehdä niin mekkoihin kuin paitoihinkin. Kannattaa kokeilla.
*    *    *    *    *
Koska Porttipuiston myymälässä oli paljon väkeä, en viitsinyt ihan joka paikkaan tunkea itseäni, niin kuin aikaisemmassa postauksessa kerroin, jäi paljon nähtävää seuraavaan kertaan. En myöskään halunnut tunkea itseäni joka väliin, joten löydötkin jäivät aika laihoiksi, mikä tavallaan on hyvä juttu kun en oikeasti tarvitse yhtään mitään. Mutta on asioita, joita aina etsin, millä voin pienellä vaivalla muuttaa tyyliäni, kuten huivit (niistä on tullut nyt se kohde, jota etsin joka paikassa). 
Löydöt: 
* Perus farkkutakki
* Pitsipaita (tytölle)
* Kesämekko
* Kesäkengät
* Iso huivi
* Rannekoru
* Kukkakimppu
Härdellin löydöt:
* Naamari
* Muovisotilaat
Aarteen etsinnässä sai yhden pehmolelun ja Härdelli valitsi suloisen pöllön.
Farkkutakille tuli pieni ja erittäin helppo muutos, aluksi en ollut ihan varma muokkaanko sitä mitenkään mutta pesun jälkeen ja pienen miettimisen jälkeen päätös tuli, että tämä muutos tulee. Samanlaisia juttuja olen tehnyt todella paljon eri vaatteisiini, joten en usko tämän olevan teille yllätys. Mutta siitä hommasta enemmän seuraavassa postauksessa. 
Nyt sana on vapaa, jos olet ollut Porttipuiston myymälässä niin voit kertoa mielipiteesi jompaan kumpaan postaukseen, myös mitä ihania löytöjä teit ja toki minun tuunausta, asua ja löytöjä saa kommentoida.

Koru on hankittu Tammiston Kontista 

Mukavaa päivää!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Marianne kirjoitti:

  Tosi kiva että hyödynnät kirppiksiä ja kierrätystä/uusiokäyttöä! Pitäiskin lähteä itse kirppiskierrokselle taas 🙂

 2. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on ihan parasta puuhaa ja saa sellaisia vaatteita, joita muilla ei ole.

 3. ELLI kirjoitti:

  Teitpäs paljon löytöjä ja varmasti myös hyödyllisiä sellaisia! 🙂 Itse käytän tosi paljon Zadaa-sovellusta kirppistelyyn mutta pitäisi ehdottomasti ryhdistäytyä ja kierrellä tavallisia kirppiksiäkin useammin!

  Elli

 4. isivuosi kirjoitti:

  Nuo kädentaidot on kyllä huikea lahja. Niillä saa vanhasta syntymään uutta, kierrätystä parhaimmillaan!

 5. Melissa L kirjoitti:

  Itse tykkään kierrellä kun silloin näkee saumat ja materiaalin. Tuosta syystä en tilaa mitään nettikaupoista tai kirppiksiltä

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on niin kiva harrastus 🙂

 7. Melissa L kirjoitti:

  Se on yksi parhaista löydöistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *