Hae
VillaNanna

Jouluinen poncho vanhasta puuvillapaidasta

Jouluinen poncho vanhasta puuvillapaidasta

Jouluinen poncho vanhasta puuvillapaidasta kertoo ihanaa joulun tarinaa, tunnelmaa, johon on ihana päättää vuosi, leijua kahden vuoden välissä ja odottaa uutta kivaa tulevaksi seuraavaksi vuodeksi. Tämä poncho auttaa fiiliksen luomisessa ja lämmittää mukavasti. Vaikkei sitä takkaa ole, niin silti tämä ihana vaate luo sen tunnelman, jonka näkee jouluisista kuvista.

Jouluyö, se hetki kun voi heittää jalat sohvalle, ottaa glögi käteen, katsella yön pikkutunteina joululeffaa villasukat jalassa ja poncho lämmittämässä harteita. Hämärän ihana silitys, vain vain kynttilät loistaa pimeydessä. Koirat sylissä massut täynnä nauttien olostaan. Lapset jo nukkumassa, pieni tuhina huoneista, silloin on hyvä olla. Tässä ihanassa lämmössä. Olla yhtä hetken kanssa. Olla vain omiensa parissa. Lumi tuiskuttaa ikkunan takaa mutta tässä sohvalla on hyvä olla. Nauttia omasta olostaan ja levätä.

Jouluinen poncho vanhasta puuvillapaidasta

Ponchojen teko vanhoista neuleista on aika iisibiisi homma. Ei tarvitse olla minkään sortin refashionista tai ompelumestari. Riittää, että osaa ommella. Painaa kaasua ja pitää sormet kaukana neulasta. Hommaat toki tarvitaan kone, joka kestää paksumpaa menoa, mutta homma hoituu kätevästi ihan kotikoneella. Ja ei, neule ei ala purkautua, jos ei sitä venytä.

Tarvikkeet:

 • puuvilla -tai villaneule (ilmaisosastolta)
 • turkista -tai tekoturkista (kirppiksiltä)

Tee näin:

 • Leikkaa ensin sivusaumat ja hihan saumat auki. Yhdistä hihan ja sivusaumojen saumat yhteen, muista poistaa kainalon kohdat pois. Ompele saumat kiinni ja se on siinä. Lyhyeen ponchoon ei tarvitse laittaa käsiaukkoja kun leikkaat pyöreäksi. Helman voi kääntää tai virkata reunapitsiä tai sitten ommella turkista. Itse ompelin käsin keinoturkispalasia ja kiinnitin sen helmaan.

Kädentaitojen tekemisessä ei ole mikään niin mahtavaa kuin se, kun näkee miten vanha asia muuttuu ihan uudeksi ja saa uden mahdollisuuden olla taas the juttu vaatekaapissa. Paitana tämä oli ihan kiva mutta nyt ponchona ihan paras ikinä. Myös kaulusta voi hyvin muokata halutessaan. Vanha paita on niin hyvä materiaali ihan mihin tahansa ja suosittelen tutustumaan neulepaitojen tuunauksen ihmeelliseen maailmaan tästä.

Jouluinen poncho vanhasta puuvillapaidasta

Jouluinen poncho vanhasta puuvillapaidasta

Ihanaa perjantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

12 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana poncho, tuo lämmittää varmasti mukavasti 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Näin juttujasi lukiessani muistan aina tuossa naapurihuoneessa olevan pientä korjausta tai tuunausta odottavan työjonon, mutta jotenkin sen ompelukoneen esilleottaminen jää aina päivä kerrallaan tekemättä.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo onkin sellainen juttu minkä tähden useasti ompelutyöt jää tekemättä, jos kone ei ole koko ajan esillä.

 3. Jael kirjoitti:

  Ihana poncho! Mulla on pari ponchoa mutta olen vähän huono käyttämään niitä.

 4. Marjo kirjoitti:

  Ponchot ovat ihania! MInulla on lapsena punainen poncho, jossa oli letitetyt hapsut alareunassa ja se on edelleen vanhemmilla säästettynä. Oli lemppari vaatteeni silloin. Kekseliäs tuunaus taas – olet taitava!

 5. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashionpoetry.store kirjoitti:

  Näyttää niin ihanalta ja lämpöiseltä! <3

 6. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Ihanat polkkakarkkivärit, tämä on ihanan raikas ja jouluinen ja ihana, kuten aina 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *