Hae
VillaNanna

Kesän tuulet jo puhaltaa

Kesän tuulet jo puhaltaa

Näin se on nyt, kesän tuulet jo puhaltaa ja sen mukana tulee kaikki ihanat kesämekot, joita on säilötty kaapin perukoilla koko talven. Nyt nämä ihanuudet otetaan esiin ja huolletaan kunnolla. Nyt on näiden mekkojen aika tullut. Oli sitten kyseessä trikoo, viskoosi, pellava tai puuvilla niin mekot kuuluvat kesään ja ne myös ovat kesäpukeutumisen perusta. Totta on myös, että shortsit ja ihanat kesähousut ovat niitä, mutta minusta mekot ovat se numero yksi kun puhutaan kesästä ja kärpäsistä.

Mekkoja on valtava määrä erilaisia, jokaiselle kropalle sopivia. Niin nuorille kuin vanhemmille naisille löytyy omansa, jokaiseen tyyliin ja printtiin. Kaikki käy mekoissa! Siksi ne ovat ykkösinä. Mekko on myös helppo muutenkin, kun ei tarvitse miettiä niin kovasti mitä niiden kanssa yhdistää, ei tarvita muuta kuin se mekko ja se on siinä.

Kesän tuulet jo puhaltaa

Kesän tuulet jo puhaltaa

On totta, että minulta löytyy mekko kuin mekko eri tilanteisiin, lähes kaikki mekkoni on itse tehtyjä, muutama kirpparilta ostettuja ja nyt korona sulun aikana ostin uutena kaksi mekkoa. Tarvitsenko uusia mekkoja? Tuskin, mutta aina tulee tilanne, että on sopivaa laittaa juuri tietty mekko ja onneksi sen löytää omasta kaapista silloin. Vähemmän stressiä näin. Joka kesä teen muutaman uuden mekon ja tänä vuonna niitä tulee myös myyntiin. Kaikkea kun ei tule lopulta käytettyä, vaikka niistä tykkäisikin.

Miksi ihmeessä mekot ovat sitten minulla yksi keräilyn kohde?

Koska mekot ovat valtavan kauniita ja koska niitä saa niin monessa erilaisessa tyylissä, mallissa ja kuosissa. Mekoissa kaikki käy, rajaa ei ole niissä. Ihan jokaiselle sopii mekko, kun löytyy se oikeanlainen ihanuus päälle. Siksi kerään mekkoja, erilaisia, eri pituuksilla, eri kuoseilla, eri leikkauksilla ja eri materiaaleilla. Minullakaan ei ole rajoja sillä, minkälaisen haluan.

Minun trikoomekot

Minun yksi suosikki materiaali meikoissa on trikoo ja yhdessä vaiheessa teinkin todella paljon trikoovaatteita, myös mekkoja. Nykyään en juuri trikoota ompele kuin perusjuttuja tehdessä. Mutta ei haittaa, vaikka ei uusia trikoomekkoja ole tulossa, ainakaan ihan heti tässä. Tosin t-paitoja minulla on runsaasti, että voidaan kyllä näitä t-paidoista tehtyjä mekkoja odotella tulevaksi jossakin kohtaa. Viimeistään ensi kesänä. Toivottavasti on meikäläisen jämäompelut silloin ohi.

Kuvien mekot on tehty viimeisen kymmenen vuoden aikana ja nykyään tyylini on vähän muuttunut. Tosin nopeasti nämäkin muuttavat tyyliään kun niiden kanssa yhdistääkin jotakin aivan muuta kuin mitä alunperin on ollut tarkoitus. Trikoomekot sopii rannalle, kesäjuhliin, kaupunkiin, maalle…Ihan minne tahansa. Mekot vain on oikeasti sellainen must have -juttu ihan jokainen kesä. Vai mitä mieltä olet?

Tämän ihanan raitamekon tein suoraan itseni päälle, ei siis mitään kaavoja ollut ollenkaan. Vähän oli hankalaa, kun en omistanut silloin sovitusnukkea ja piti vääntää ja kääntää kangasta päälleni. Onneksi lopputulos toimii, vaikka aikamoista säveltämistä homma oli silloin. Kyllä, tämä on yksi niitä mekkoja, joita en koskaan ikinä milloinkaan tule antamaan pois.

Kesän tuulet jo puhaltaa

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kesä leikkii kuurupiiloa

8 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Täälläkin kaivettiin kesämekot ja -hameet esiin, ja ensimmäiset pääsi jo käyttöönkin 🙂 Kun nyt vaan pysyisi kelit tuollaisina mitä muutaman päivän on ollut!

  • villananna kirjoitti:

   Tätä toivon minäkin, että kelit pysyisivät nyt tällaisina ja ilma lämpenisi entisestään.

 2. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Kyllä kesämekot on ihan parhautta! Mä rakastan kesäisin etenkin rentoja maksimekkoja. Toisi kyllä hurjasti vaihtelua vaatekaappiin, jos osaisi tehdä kauniita vaatteita itse. Sun aikaansaannoksia on aina kiva ihailla ?

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Viikonloppuna oli kyllä mahtavan kesäiset säät <3

 4. Souliina kirjoitti:

  Nyt on kyllä niin upeat kelit ja ainakin seuraavan viikon ajan ovat luvanneet lähes asteen lämpötiloja!
  Mekot siis vain esille ja käyttöön <3 Kivoja mekkoja sinulta löytyykin.

  • villananna kirjoitti:

   Ihan täydellistä <3 Vaikka tänä kesänä mulla ei juuri lomaa ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *