Hae
VillaNanna

Pikku tilkuista hiusdonitsit

Pikku tilkuista hiusdonitsit

Tämä postaus ei ole ohje, miten hiusdonitsi tehdään, vaan tässä kerrotaan se, että on mahdollista tehdä pikku tilkuista hiusdonitsit. Se on oikeastaan aika hauskaa puuhaa ommella ensin eri tilkkuja yhteen ja sen jälkeen tehdä niistä hiusdonitseja. Näitä voi tehdä vaikka myös lasten kanssa, lapsen tosin on näitä tehdessä osattava jo hiukan ommella, sillä näiden teossa on pikku haasteensa. Ne on pieniä, mutta kuitenkin. Tällä hetkelläkin minulla odottaa työpisteellä pino tilkkuja, jotka päätyy hiusdonitseiksi piakkoin.

Nämä ihanat donitsit ovat pieniä ja hyvin kesäisiä. Seuraavat ovatkin hiukan syksyisempiä tai ehkä enemmän talveen sopivia. Kaikilla kankailla voi näitä tehdä, ihan kaikilla. Neuleet, trikoot, puuvillat, pellavat. Kokeile kaikkea ihan reilusti. Minun kesäiset hiusdonitsit on tehty viskoosikankaiden jämistä, joita jäivät yli tuossa viime vuotisessa kassiprojektissa. Kassiprojektin tuotokset ovat kaikki hyvin romanttisia ja kukkaisia. Mutta se oli sen kesän juttu. Tilkkuvaatteet ja se, että mennään yli oman mukavuusalueen. Katsotaan mihin suuntaan mennään kun saa vapaat kädet ja kassillisen materiaalia.

Käsityön teemavuosi – Uuden edessä

Pikku tilkuista hiusdonitsit

On ollut hauska seurata sitä, että muoti kiertää ympäri ja ne muoti-ilmiöt, jotka olivat omassa nuoruudessani se juttu on jälleen täällä. Hiusdonitsit on yksi erittäin hyvä esimerkki siitä, kuten nuo ihanat kasari neuleet, joissa on käytetty erilaisia lankoja yhteen paitaan. Hiusdonitsit ovat olleet aina meikäläisen iso suosikki. Ne on ihan parhaita käyttää hiuksissa, en muista niin tykkää. Parastahan näissä on se, että näitä voi tehdä ompelemalla, virkkaamalla ja neulomalla. Kaikki käy, mikä itselle on paras. Minulle parasta on se, että nääm miten paljon voin hyödyntää jämiä. Se on minulle ihan parasta.

Omat hiusdonitsit on tehty kaikenlaisista jämistä, hyödynsin siis niin leikkuujätteen, sen pikkuruisen kokoisen sekä eri tuunauksista ylijäänyttä materiaalia myöskin, kuten kuminauhat. Näin pystyin hyödyntämään paljon sellaista, jota harvoin tulee käytettyä uudelleen. Kyllä, tuo ohut kuminauha jää useasti pyörimään jämälaatikkoon, unohtuu sinne mutta nyt sillekin on helposti käyttöä.

Oletko sinä jo mukana hiusdonitsi villityksessä?

Minulta on pyydetty ohjetta näihin ja varmasti tässä jossakin kohtaa voisin tehdä ohjeen myöskin. Näihin ommeltuihin siis. Näitä voi tehdä niin monin eri tavoin enkä teidä mikä näistä tavoista olisi se kaikkein helpoin, mutta jos pari ohjetta tekee niin jokainen voi niistä sitten päättää mikä sopii itselle kaikkein parhaiten.

Pikku tilkuista hiusdonitsit Pikku tilkuista hiusdonitsit

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Katinkontit kirjoitti:

  Hiusdonitseja olisi kiva pitää, jos vain omaisi pidemmät hiukset. ??? Mutta hyvä tapa vähentää hävikkiä kyllä. ??

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kun hiusdonitsit tulivat uudelleen IN niin ajattelin etten kyllä näihin tartu, mutta kuinkas sitten kävikään 😀

  • villananna kirjoitti:

   Samaa ajattelin minäkin…Hiusdonitseilla on maailman valloitus käynnissä 😀

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Meidän 10v käyttää donitseja. Kukaan meillä ei osaa donitseja tehdä.

 4. tuulanneli kirjoitti:

  hiusdonitsit ovat todella kivoja 🙂

 5. iltavirkku kirjoitti:

  Toivon että hiusdonitsit tulevat jäämään, hienoina versioina myös klassikoiksi. Ovat niin monesti pelastaneet juhliin menon. Saunan jälkeen saa hiukset nostettua ylös tuulettumaan pois niskasta. Uinnin aikana hyviä ja sen jälkeenkin esim rannalla ja kesämökillä, myös maailmaa kiertäen matkoilla. Halpa, mutta toimiva ratkaisu hiuksiin, vaikka vinyylistä, makuasia tämäkin. Tai teen sametista ja koristelen stasseilla. Onko kellään samallaista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *