Hae
VillaNanna

Kirppis saapikkaat ja itse tehty hame

Tämän postauksen ajatus oli esitellä kirppis saapikkaat ja itse tehty hame, mutta jotenkin on niin vaikea aloittaa kun ei tiedä mitä sanoisi. Niin erilainen tilanne ja pitää yrittää elää silti mahdollisimman normaalisti, mutta on monta asiaa, jota ei pääse nyt tekemään, kuten käydä parturissa. Hiukset on kasvaneet yli mallistaan ja näyttävät aivan kamalille. Mun parturi kun on kiinni ja muut eivät päähäni koske. Tai kun ei pääse kiertelemään kirppareille, fiilistelemään niiden tunnelmaa ja tekemään aarrelöytöjä.

Mutta nyt pääsee sukeltamaan omaan kaappiin, pukemaan sellaisia vaatteita päälleen, joita ei ole aikoihin käyttänyt. Kuten kuvan hame. Olen tehnyt hameen kahdeksan vuotta sitten. Oli ensimmäisiä vaatteita, joita tein kun muutimme Helsinkiin. Hame on ollut nyt kovassa käytössä, jo ennen kuin tämä kaikki levisi käsiin.

Uusien kuvioiden oppiminen ja uusien työtapojen haltuunotto piristää kyllä paljon mieltä tässä tilanteessa. Silti kaipaa kovasti sitä aikaa, kun pystyi tekemään mitä halusi, mennä minne halusi ja olla niin kuin halusi. Nyt joka tuutista huudellaan tätä virusta ja rakennetaan elämä toisenlaiseksi. Paljon on opittu ja paljon tullaan oppimaan vielä. Toivon kuitenkin jo, että kesä tulisi pian ja päästäisiin toivottavasti normaaliin elämän rytmiin.

Kirppis saapikkaat ja itse tehty hame

Hameen kangas on aikanaan hankittu Eurokankaasta ja on ollut valmiina täyskellon mallinen pala. Myös kuvio on ollut painettuna kankaalle suoraan puolikellon kuvioon. Näin kaksi palaa on ommeltu yhteen ja saatu täysikellohame. Vyötärökuminauhan tilalle olen ommellut korkean trikoo palan. Näin hame ei kiristä mistään mutta pysyy napakasti päällä.

Kun ompelin hameen, ompelin tähän myös mustan poolopaidan mutta tällä hetkellä tykkään pukea hameen pörröisen neuleen kanssa sekä punaisen kaulaliinan. Hameita käytän todella harvoin töissä, jos hame on töissä päällä, on silloin toimistohommia tai koulutuksia yms. Tykkään käyttää töissä enemmän leggareita ja huppareita. Jotenkin kaikkein paras asu tässä työssä.

Onneksi olen hamsteri ja kaapista löytyy erilaista materiaalia, joista ommella vaatteita tai tuunata vanhasta uutta. Ihanaa sukeltaa näihin nurkkiin ja kaivella laatikoita, tehdä löytöjä, jotka on jo ihan unohtanut sinne jonnekkin kaappiin. Jos tämä eristys jatkuu pitkään, meikäläinen hautautuu vaatteiden alle. Luulisin ainakin.

Tässä tilanteessa mikään ei piristä meikäläistä niin kuin piristää pukeutuminen. Vaikka olin viikon kotona eristyksissä, niin oli aivan mahtavaa laittaa kuitenkin kotonakin kivat vaatteet päälle, vaikka ei mennyt minnekkään, kotivaatteissa ei ollut hyvä olla, vaan oli laitettava jotakin kivaa päälleen joka päivä. Jokaisella on oma tapansa kestää kriisiä ja minun tapani on hypistellä ja leikkiä vaatteilla. Löytää uusia tapoja yhdistellä, löytää uusia lempivaatteita ja vain ihailla.

Kirppis saapikkaat ja itse tehty hame

Kirppis saapikkaat ja itse tehty hame

Kirppis saapikkaat

Ostan lähes kaiken kirppareilta ja yksi aina etsinnässä oleva asia on kengät ja saapikkaat. Kengissä katson aina niiden kunnon. Miltä näyttää korkolaput, miten kulunut pohja, sen jälkeen katson materiaalin. Joskus tuunauksiin hankin ilmaisosastolta kenkiä, nykyään tosin niitäkin hyvin harvoin. Mieluiten käyn läpi oman kenkävaraston.

Koska kerään kenkiä, niitä myös on ja paljon. Nämä sukka malliset saapikkaat oli yksi mahtavimpia löytöjä, joita olen tehnyt. Myös niitä harvoja, joita olen UFFilta ostanut. Sitä en muista, oliko ostos euron päiviltä, vai normaalihintaan. Mitään tällaisia kenkiä ei minulta löydy, joten tällaiset oli otettava. Jalassa nämä ovat aivan ihanat, kevyet mutta napakat. Kenkä osa on ehkä hivenen liian iso ja jää nähtäväksi miten käytössä venyvät, vai venyvätkö ollenkaan. Koko on 36 mutta siitä uolimatta hiukan väljät.

Mikä on sinun viimeisin kirppislöytö?

Vaikka kaipaan kovasti kirppareita, niin silti olen aika tyytyväinen, että nyt on myös mahdollisuus esitellä niitä vaatteita ja löytöjä, joita ei ole ehtinyt täällä esitellä. On myös ihana vihdoin ehtiä myös käyttämään niitä muutamia vaatteita, joita ei niin paljon ole päässyt käyttämään aikaisemmin. Nyt pitää vain oppia ajattelemaan toisin.

Minulle, ehkä se kaikkein vaikein asia on ollut se, etten ole voinut mennä kirppareille. Tuossa ne olivat vielä auki monet, mutta nyt pikku hiljaa suljetaan ovia joka paikassa. Toki netissä voi shoppailla, mutta koska en sitä tee normaalistikkaan, niin en ota sitä haltuun nytkään. Minulla on siihen hommaan ihan omat syyt ja yksi on se, ettei nettivaatteita voi kokeilla päällään. Nyt on siis erittäin hyvä hetki nauttia näistä löydöistä, joita on tehnyt paljon ennen viruksen tuloa.

Kirppis saapikkaat ja itse tehty hame

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Upea hame ja sen kangas on ihanan värikäs! Juuri tänään itse mietin, että olen joskus muinoin omistanut sukkasaappaat mutta myynyt ne kirpparilla pois. Nyt niille olisi käyttöä 😀 Kaikkea kun ei vain voi tilanpuutteen takia säilyttää. Hyvän löydön teit!

  MInä olen viimeksi ostanut Fidasta tammikuussa yhden kristallikulhon.
  Nyt kun kirppikset on kiinni ei voi mennä tekemään löytöjä. Mutta ehkä
  taas kesällä…

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Todella hyvä ja naisellinen asukokonaisuus. Nyt on tosiaan aikaa shoppailla omassa vaatekaapissa ja tutkia mitä sieltä löytyy. Rakentaa asukokonaisuuksia vähän uudella twistillä. Meillä kanssa ovat kirpputorit menneet kiinni.

  Positiivisella asenteella kohti huhtikuuta!

  • villananna kirjoitti:

   Itse en tällä hetkellä edes kaipaa shoppailua, niin paljon kaikkea muuta…

 3. Isivuosi kirjoitti:

  Tuo hame on kyllä upea!
  Kaikkine haasteineen tämä epidemia-aika tuo kyllä mukanaan myös ihan mukavia, uusia näkökulmia asioihin

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, tuo on aivan totta ja on hirmu tärkeää, että uusia näkökulmia asioihin myös löydetään.

 4. Hanna kirjoitti:

  Mä jaksan jatkuvasti vaan ihastella miten hyviä löytöjä teet ja miten tuunaat omia juttuja niin isolla taidolla ja huolella! <3

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Täällä Pääkaupunkiseudulla on todella mahtavat kirpparit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *