Hae
VillaNanna

Suomen käsityöblogien kuninkaalliset

Rakkaat lukijani, tiedättehän, että rakastan omaa napaani ja varsinkin pyöritellä omaa napanöyhtääni, se on kultaakin kalliimpaa…Mutta minun on välillä tultava linnastani ulos ja haistella mitä muu maailma tuoksuttelee nokkaani.
Blogi maailma on muuttunut vuosien saatossa ja se minun tuntemani maailma on unholassa, ollut jo kauan. Kilpailu on kovaa ja valitettavasti useimmat blogit muuttuvatkin toistensa kopioiksi sodan tuoksinnassa. Mutta, pakko on sanoa, että käsityöblogien maailma on muuttunut todella paljon siitä ajasta kun itse aloin blogata, siitä on tullut järjestelmällisempää, tehdään myös jonkin verran yhteistyöpostauksia ( yritykset eivät vielä ole heränneet tähän markkinarakoon tai ainakaan kaikki ), ovat mukana eri yhteisöissä, on julkaistu kirjoja yms. Ja käsityöblogit ovat kaikki tekijänsä näköisiä, yhtäkään ei oikein voi matkia, sillä jokainen käsityöbloggaja on kiinnostunut eri asioista, kuvaa eri tavoin, käsittelee kuvia eri tavoin, ovat eri tyylisiä ja vaikka ja mitä.

Käsityöblogeja on myös perustettu kuin sieniä sateella mutta tietyt blogit jaksaa kiinnostaa vuodesta toiseen, bloggaajat ovat tehneet ison määrän töitä, tuoneet esiin monia asioita, kuten suomalaisen yrittäjyyden, kankaat, kaavat, langat, epäkohdat ja välillä myös käsityöblogien maailmassa on kuohuneet myrskyt ja mylväykset. Mutta tätä ei enää kaadeta, tämä laiva jatkaa ylväänä matkaansa ja ei mene enää pitkään kun pankki räjähtää.

Ketkä sitten ovat nämä Suomen valovoimaisimmat käsityöblogit? Tähän listaan laitan ainoastaan ne, joilla on selkeä oma brändi. Tunnistettava kädenjälki ja joista puhutaan eri yhteisöissä ja ryhmissä. Ihania käsityöblogeja on paljon mutta heistä teen myöhemmin oman juttunsa, kuten myös niistä blogeista, joita seuraan aktiivisesti (kaikki eivät ole käsityöblogeja).
Minulle on hirmuisen tärkeää, että blogi on tekijänsä näköinen, aika nopeasti loppuu seuraaminen, jos huomaan blogin vain kalastelevan muiden tykkäyksiä eikä sitä omaa tyyliä enää näy. Tiedätte varmaan mitä tällä tarkoitan.
Minulle käsityöblogi on pakopaikka, se on fantasia, se on erillaisten ideoiden etsimistä. On myös upea katsella muiden kädenjälkeä, innostusta ja mielenkimuroita… Aina ei siis kannata nyhtää omaa napanöyhtää vaan nostaa katseensa ylös ja nähdä maailmaa.

Mehukekkerit
Raudanluja ammattilainen. Tietoa ja taitoa ei puutu tästä blogista. Ja kuvat ovat selkeitä ja raikkaita. Klikkaus blogiin ei jätä kylmäksi, nautit sitten kauniista kuvista, isoista tietopaketeista, mielipiteistä tai sitten upeista malleista.

Kototeko
Kototeko on super makeaa, kuin suloinen karkkikauppa. Sen pastilliset sävyt sulostuttaa silmiä ja makuaisteja…Jokainen kuva tuo mieleen hattarat ja muffinit. Mahtavia ideoita ja hyvää mieltä.

Vintagentti
Elegantti ideanikkari, sisustuksen Milla Magia. Loihtii mistä tahansa tyylikästä ja kaunista kotiin. Kädenjälki saa näkyä myös sistuksessa. Kuvien luoma tunnelma ja ajaton tyylikkyys löytyy tästä blogista.

Madam B.C
Hienostunut minimalisti ja erilaisten muotojen tarkastelua. Kuvien kaunis yksinkertainen tyylikkyys on ruhoittavaa ja makeaa vaihtelua runsaisiin kuviin. Kierrätys on osana lennokasta ideointia ja varsinkin kenkien tuunaus on upeaa taitoa vaativaa tarkkuutta.

Sormustin
Rauhallisuus on valttia, kiireen ja stressin keskellä kun avaa blogin, sieltä avautuu rauhallisuuden maailma. Utuinen ja satumainen. Kuin hyppäisi tarinankertojan (bloggaajan) kertomaan tarinan mukaan. 

Ihan oikea blogi
Taidetta langoilla. Miten upeita neuleita voikaan saada aikaan kun on taitoa ja näkemystä. Tätä kaikkea tarjoaa luovalla otteella tämä ihana blogi. Kirkkaat kesäiset kuvat, upeat maisemat ja taiteellinen ote…Muuta ei tarvita.

Käsityöblogien maailma on monenkirjavaa ja jokaiselle löytyy lukijansa. Monen monta ihanaa blogia jäi listasta pois mutta esitellään ne toinen kerta. Lukulistalla kun löytyy iso määrä blogeja, jotka ovat mainitsemisen arvoisia blogeja.
Olen valitettavan laiska kommentoimaan, yritän kyllä aika ajoin aina laittaa kommenttia kun käyn blogissa lukemassa, Nyt vaan valitettavasti on niin, että työ vie enrgiat nollille ja se vähä mitä töiden jälkeen jää, käytän oman napanöyhtän kaiveluun.
Nyt on käsityöblogien aika, ihmisiä on alkanut kiinnostamaan käsitöiden monimuotoisuus ja sen tuomat terveysvaikutukset. Käsitöistä on tullut salonkikelpoisia ja näin myös käsityöblogit ovat alkaneet tuottamaan erittäin monimuotoista sisältöä. Parasta käsityöblogeissa on se, että mikään blogi ei ole samanlainen. Toki samoista asioista voidaan puhua mutta samanlaisuutta ei ole, se johtuu taiteilijan luonteesta. Käsityöblogit kun ovat taidetta, ei vain luoda asiaa vaan myös tarinaa teksteillä ja kuvilla. Postauskesta tulee performanssi.

Ihanaa ja nautinnollista viikonloppua kaikille!
-Melissa-

19 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  En itse tiedä noista kun en ole käsityöihminen,mutta hienoja blogeja kaikki,including yours:)

 2. Melissa L kirjoitti:

  Itse myös tutustunut moneen erilaiseen blogiin, joita normaalisti en lue 🙂 Hienoa oppia uusia asioita …

 3. Melissa L kirjoitti:

  Ovat kyllä hienoja ja tosiaan ovat niitä, joiden ympärillä kuhisee.

 4. Minnea Muru kirjoitti:

  Kiva, kun sai uutta luettavaa 🙂 Vaikka itse en ole käsityöihmisiä, tykkään käsityöblogeja lukea ja inspiroitua. Kässäblogit ovat aina niin lämminhenkisiä ja aitoja.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Olet oikeassa, kässäblogit ovat kyllä aika mahtavaa luettavaa silloinkin kun ei itse tee käsitöitä.

 6. paleredrose kirjoitti:

  Hyvä listaus ja näpäkkää tekstiä. ?
  -Katja

 7. Johanna N / Ihan Oikea Blogi? kirjoitti:

  Oi ♡ Kiitos paljon Melissa ♡ Olen otettu ♡

 8. Madam B.C. kirjoitti:

  Oi, ison otsikon alle on listattu mukaan! Kiitos, mukavia kuvauksia kaikista 🙂 <3

 9. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Kiitos näistä vinkeistä! En itse tiennyt näistä yhtäkään, käyn ehdottomasti kurkkaamassa ja hakemassa inspiraatiota, kun käsityöinnostus taas iskee 🙂

 10. Seija Taipale kirjoitti:

  Aivan ihania blogeja kyllä – tai yksi oli minulle uusi tuttavuus, kiitos vinkistä! Se on totta, että blogia, jolla on omaleimainen tyyli, on kiva seurata. Sinun blogisi on muuten ehdottomasti yksi sellainen! Vielä reilu vuosi sitten luin blogeja todella satunnaisesti, mutta nykyään jopa käyn tarkistamassa, onko suosikkiblogeistani tullut uusia postauksia 😀 Ja käytän blogien hakutoimintoja kuten googlea – etsin mm. ohjeita, (mutta enemmän inspiraatiota) 🙂

 11. Vintagentti kirjoitti:

  Oijoi, poskilla puna ja sydän sykähdellen luin listaasi, kiitos! Listalta bongasin myös itselleni mahtavan ihan uuden tuttavuuden.

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 13. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos itsellesi blogistasi 🙂

 14. Melissa L kirjoitti:

  Isot blogit tarvitsevat arvoisensa otsikon 🙂

 15. Melissa L kirjoitti:

  Suosittelen todella näitä blogeja. Saa mahtavia vinkkejä 🙂

 16. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos kovasti. Itse myös käytän blogien hakutoimintoja, hyvin kätevä tapa.

 17. Melissa L kirjoitti:

  Ole hyvä ja kiitos blogistasi 🙂

 18. isivuosi kirjoitti:

  Tämä blogimaailma on kyllä ihan oma galaksinsa. Kaikkea uutta tulee vastaan koko ajan.

 19. Melissa L kirjoitti:

  No kyllä vain. Niin paljon kaikkea mielenkiintoista löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *